Trojandan sonra ne yapmalı?

beratbaran09oı

Centipat
Daha fazla  
1 aydır sistemde tarama yapmıyordum. Bugün yapayım dedim ve 3 tane trojan çıktı ve bu trojani sildi mi bilmiyorum. Ne yapmam gerek? 1 aydır bilgisayarda olduğu için zararı olur mu?

Bilgisayarım önceden mavi ekran verdi bilgisayarcıya götürdüm geldiğinde Win Defender yoktu araştırdım. İ

ntenretteki her şeyi denedim format hariç olmadı ben de bıraktım. Trojan girmis.

1720484434866.png

1720486079071.png

İnernette bir video gördüm ve yaptım açıldı. Ama Defender 1970 yılından kalma geri kapatim mi yeni virüslere işe yaramaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 aydır sistemde tarama yapmıyordum. Bugün yapayım dedim ve 3 tane trojan çıktı ve bu trojani sildi mi bilmiyorum. Ne yapmam gerek? 1 aydır bilgisayarda olduğu için zararı olur mu?

Bilgisayarım önceden mavi ekran verdi bilgisayarcıya götürdüm geldiğinde Win Defender yoktu araştırdım. İ

ntenretteki her şeyi denedim format hariç olmadı ben de bıraktım. Trojan girmis.

Eki Görüntüle 2246437

Eki Görüntüle 2246439

İnernette bir video gördüm ve yaptım açıldı. Ama Defender 1970 yılından kalma geri kapatim mi yeni virüslere işe yaramaz.
Windows'un orjinalse güncelleyerek Defender'ını da güncellersin, kötü bir araç değil.

Sen şimdi standart Malwarebytes ve Kaspersky programlarını indirip sırasıyla tam tarama yap, bir şey çıkarsa temizlesinler. Tekrar taramaya bırak, o arada da telefonundan girip şifrelerini değiştir ne olur ne olmaz diyerekten.

Kaspersky deneme sürümü bitti Malwarebytes ile taradım oradan çıkdı Windows Defender'ı aktif etmeyi başardım şimdi de güncellemelerini yapıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı