Truva atı virüsü nasıl temizlenir?

Sanirim indirdigin seylerden falan degilde kullandigin internet agina saldiri yiyor olabilirsin. Arp spoofing/sniffing veya dns saldirisi gibi. Cunku edge cacheyi virus olarak gosteriyor. Baska birisi sana var olan seyin sahte versiyonunu one cikariyor olabilir. Girdigin url adreslerine dikkat et. Virus adindanda anladigim bu.

Hangi siteden girdi acaba en son Roblox'un sitesine falan girmiştim başka hiçbir türlü bilinmeyen salak saçma bir siteye girmedim acaba Windows saçmalamış olabilir mi çünkü ciddi bir şey olsaydı Kaspersky alarm verirdi sitede Kaspersky hiçbir bildirim veya hiçbir şey atmadı Kaspersky'ın bütün web korumaları vs her şey açık.
İyi de Kaspersky açıkken Windows Defender çalışmaz zaten. Nasıl tespit etti?

Artık tarayıcılarda izole ortam olduğu için girdiğiniz siteden virüs bulaşamaz. Ancak o siteden indirme yaparsanız bulaşır.

False positive olması yüksek yanlış uyarıdır ama sen yine de güvenlik önlemlerini al.

Vallahi her türlü önleme almama rağmen bu bilgisayara giren virüse hayran kaldım gerçekten.

İyi de Kaspersky açıkken Windows Defender çalışmaz zaten. Nasıl tespit etti?

Windows Defender'de tarama yaptım ama hemen öncesinde Kaspersky'dan taradığımda hiçbir şey çıkmadı.

Vallahi her türlü önleme almama rağmen bu bilgisayara giren virüse hayran kaldım gerçekten.

Windows Defender'de tarama yaptım ama hemen öncesinde Kaspersky'dan taradığımda hiçbir şey çıkmadı.
Yanlış pozitif olduğunu düşünüyorum. ESET Online Scanner ve Emsisoft Emergency Kit ile tarama yapın.

Kaspersky iyi bir antivirüs değil mi?
İyi bir AV. Sadece yanlış pozitif olup olmadığını doğrulamak için bu 2 tarama aracını önerdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı