TSMC Fabrika İçin Onay Aldı, 2nm Üretimi 2024’te Başlıyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
TSMC

Tayvan’da yapılacak yeni TSMC fabrikası, önümüzdeki yıllarda hayatımıza girecek olan teknolojik cihazlara hayat verecek. Tayvan Çevresel İnceleme Komitesi, TSMC’nin Hsinchu şehrinde kuracağı yeni fabrika için onayı verdi. Bu fabrikada yarı iletken şirketinin 2nm (N2) üretim sürecini temel alan çipler üretilecek ve dünyanın en gelişmiş yarı iletken tesislerinden biri olacak. Hsinchu Bilim Parkı’nda bulunacak olan fabrikanın […]

Devamı: TSMC Fabrika İçin Onay Aldı, 2nm Üretimi 2024’te Başlıyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bir aralar 7nm sınır diyorlardı, 2nm ile elektron sızıntısınız nasıl kontrol edecekler?
Bir ara da toz taneleri 10 nm olduğundan dolayı 10 nm altında işlemci üretmenin imkansız olduğunu söylüyorlardı. Demek ki bunların hepsini aşabiliyorlar.

Verdikleri sayının tutarlı olmadığı kanıtlandı. Fazlasıyla da şüpheliydi zaten. Biri diğerinin iki katı iken kafa tutabilmesine imkan yok. Bu yüzden bu sayı benim için bir şey ifade etmiyor. Ekonomi sağ olsun cüzdanıma kaç nm etki edeceği beni ilgilendiriyor.

3 boyutlu bir şeyin neresini ölçüp de bir boyutlu bir ölçü verdiklerini bile söylemiyolar. Söyledilerse de ben duymadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı