TT Altyapısı ile TurkNet üzerinden 1000MBPS Hız Alma

JfWinks

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
1.132
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba.

1.5 senedir TurkNet abonesiyim. Bir süredir bildiğimiz üzere Türk Telekom altyapısı üzerinden hem Türk Telekom, hem de onun altyapısını kullanan birçok firma 200-500-1000 Mbps paketlerini kullanıma sundu. Ben abone olurken TurkNet'in sloganı olan "Maksimum hız, tek fiyat!" cümleye bakarsak, altyapımın desteklediği maksimum hızı TurkNet üzerinden alabilmem gerekiyor. Yine TurkNet'in kendi sitesinden bir alıntı olarak:

Diyelim ki altyapınızda bir iyileştirme oldu, yine fiyat farkı olmadan yeni altyapının size sunduğu maksimum hızı kullanabileceksiniz.

Farklı firma sitelerinden altyapımı sorguladığımda (Comnet, Netspeed vb.) 1000MBPS'e kadar hız alabileceğimi görebiliyorum. Fakat TurkNet'in altyapı sorgulama sitesinde ise "alabileceğim maksimum hız" 100Mbps olarak görünüyor.

Burada istediğim 1000MBPS hızı 170 liraya almak değil, Ama "Maksimum hız, tek fiyat!" kampanyasının en azından maksimum hız kısmını TurkNet aracılığıyla alabilsem çok mutlu olacağım. TurkNet gibi bu internet hızlarının var olmasının önünü açan bir firmayı bırakmayı istemiyorum. Ancak bu tek fiyat politikası artık zarar vermeye başladı bence. Memleketteki evimde 16Mbps'lik altyapıda alacağım internete şimdiki fiyatla 170 lira ödemek mantıklı gelmediği için bırakmıştım bir süre önce. Şimdi ise, bazı firmalar 12 aylık ödeme sözüne 109 lira gibi bir ücrete 100Mbps internet sağlayabiliyorken, tek fiyat politikasını uygulamanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

GigaFiber hizmetinin uzunca bir süre daha Kağıthane'ye gelmeyeceğini biliyorum artık, kaçıncı başvurum oldu sayamıyorum. Bunun yerine, en azından TT altyapısı ile daha yüksek hızlara erişim imkanımız olsa da TurkNet gibi bir firmayı terk etmek zorunda kalmasak, çok daha hoş olmaz mı?

@500498 @TurkNet Destek Ayşegül
 
Bu olayı bende anlamadım, yılbaşından 1 hafta önce mahallemde fiber çalışması başladı, önce ekipler her binaya siyah kablolar çektiler, bu hafta içerisinde de çalışmalar devam etti ve sokak sokak her tarafa yerleri kazıp fiber kablolama yaptılar ve şuan çalışmalar devam ediyor, Türkneti arayıp durumu anlattım ama bana fiber olayı aktif olunca en fazla 100mbit alabileceğimi 1000mbit için gigafiber gerekli dediler, iyi de kardeşim ben bu zamana kadar vdsl hizmet alıyordum ve şuan fibersiz aldığım maksimum hız 75 mbit, bu kadar fiber kablo döşenmesi falan 25 mbit için mi yani? Fiber işlemi tamamlandığında konu sahibinin dediği gibi Türk Telekom, vesaire gibi sağlayıcılardan 1000 mbit alabileceğim ama fiyat daha fazla, burda türknetin gigafiber harici ne olayı kalıyor? O da zaten burada yok.
 
Türknet; türk telekom şebekesi üzerinden 1000 mbps hız verse kendi gigafiber altyapısını boşuna yapmış olur. Bu yüzden 100 üzerine geçemediler.
 
TT altyapısı üzerinden 100 Mbps üzerine çıkmak isterlerse fiyatlarda tek paket durumu olmayacağı için Max 100 Mbps veriyorlar aslında burada ki durum kendi giga hat durumları değil tek paket tek fiyat durumunu bozmak istemedikleri için vermiyorlar.
 
@Arazion hocam boşuna yapmış olmaz aslında, tek fiyattan 1000Mbps vermeyecekler muhtemeln TT altyapısı ile verilse bile. Oysa Gigafiber altyapısı ile 140 TL'ye bu hizmeti sağlıyorlar. Kullanıcılar her halükarda Gigafiberi talep edecektir benim gibi. Fakat altyapı müsaitken Turknet'in bu paketleri sunmaması bana saçma geliyor.

@Muhammet Mustafa Günaltın Tek fiyat durumu da biraz sıkıntılı hocam, mesajımda bahsettiğim gibi ailemin yaşadığı ilçede altyapı çok da iyi değil, bir çok ev hala 40 yıllık telefon kabloları ile internet hizmeti alıyor. Maksimum 16Mbps alınacak hıza da 180 lira ödemek saçma oluyor bu durumda, hele ki alternatif ISS'lerde daha uyguna daha düşük hızlı paketler varken.
 

Geri
Yukarı