TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Tekrardan merhaba. 30 Ocak 2023 tarihinde Türk Telekom müdürlüğüne dilekçe vermiştim daha sonrasında bulunduğum bölge için proje oluşturulup onay aşamasına gitmişti ancak Genel müdürlük tarafından reddedilmişti.

Kısa süre önce Linkedin üzerinden Türk Telekom CEO'suna mesaj attım daha sonra ekipler ulaştı bölge müdürlüğü ile iletişime geçip tekrardan döndüler bu sefer bulunduğunuz bölge için herhangi bir Fiber projesi yoktur denildi, zaten dilekçeniz bizde mevcut ben ekiplere tekrardan adresinizi vs ilettim dedi muhtemelen projeyi bütçe(para) için reddettiler. Artık üzerinde durur muyum bilmiyorum kaç kere aradım, uğraştı ama anladım ki siz ne yaparsanız yapın kendi kafalarına göre getiriyorlar Fiber'i. Yani bu saatten sonra nereye başvurursam başvurayım hiçbir işe yaramayacak ileride belki bir gün keyifleri isterse getirecekler.

Yok hocam kendi kafalarına göre değil de homepass dediğimiz bir kavram var. Kısaca fiber kullanabilecek hane oranı gibi düşünebilirsiniz. Yatırımlar bu homepass potansiyeline göre planlanıyor.
Zaten sıfır binalara (eğer bölge müsaitse) doğrudan FTTH kuruluyor. Sıfır olmayan ve ADSL veya VDSL herhangi bir altyapıya sahip olan binalardan da istek gelirse değerlendirmeye alınıp fizibilite çalışmaları başlatılıyor. Yukarıda bahsettiğim homepass potansiyeli, bütçe durumu, kazı izni gerekirse belediye ile ilgili durumlar vs. derken işin içine birçok unsur giriyor. Elbette daha benim bilmediğim nice unsur vardır. Tüm bunların hesabı kitabı yapılıyor.
Biz vatandaş olarak hemen hızlıca fiber altyapıya sahip olmak istiyoruz ama işin arka planı o kadar kolay değil. Dolayısıyla "kendi kafalarına göre fiber çekiyorlar" demek doğru olmaz.

Siz daha önce bana durmaksızın BTK, CİMER vs. gibisinden baskı kuracağınızı söylemiştiniz. Ben de o kadar darlamaya gerek olmadığını belirtmiştim. Kurmaya çalıştığınız baskı ters tepmiş olabilir. Ama yine de şansınızı denemeye devam edebilirsiniz size kalmış.

Hocam Türk Telekom'u da geçtim yanımdaki binada Superonline Fiber var iken benim bulunduğum apartmanda yok o apartmanda yola yakın diye Fiber gelmiş caddeden geçiyor diye altyapı bunun içinde konuştum falan onda da ses olmadı. Artık iki firmaya da sene sonu falan başvuracağım tekrardan uğraşacak bir şey kalmadı.

Arkadaşlar

Ufak bir bilgilendirme yapacağım. Bugün sokakta tesadüfen Türk Telekom Altyapı erişim birliğinden birini gördüm adam 50 yaşlarında biriydi. Kendi durumumu anlattım sürekli CİMER'e başvurmamı söyledi Fiber gelmesi için aklınızda bulunsun.

Son düzenleme:

Hocam gittim ve kağıdı verdim ilk önce soru sordular Türk Telekom'a ait altyapınız var mı diye evet dedim bu altyapıyı fibere geçirmek istiyorum dedim fakat dedilerki altyapıya sahip olan kişinin gelip bu altyapıyı fibere yükseltmek istiyorum demesi gerek dediler ve kağıda falan gerek olmadığını söylediler. Bunu nasıl öğrenebileceğimi biliyor musunuz? Bana fatura kime geliyorsa o kişiye ait dediler ama biz Vodafone kullanıyoruz yani faturayla alakası var mı bilmiyorum

Kağıt derken dilekçeyi kastediyorsunuz değil mi hocam?
Altyapıya sahip olan kişi diye bir tabir ilk kez duydum. Altyapıya sahip kişi diye bir şey olamaz çünkü altyapının sahibi kişi değil firmalardır. Burada da altyapı sahibi Türk Telekom. Yani söyledikleri şey en baştan yanlış.
İlçe müdürlükleri dilekçe almıyorlar acaba ilçe müdürlüğüne mi gittiniz? Eğer öyleyse il müdürlüğüne gidin. Bir de dilekçeyi kime verdiniz? Planlama birimine mi verdiniz yoksa girişteki çözüm masası veya satış temsilcisi gibi yerlere mi verdiniz?

evet hocam dilekçe .
bende anlamadım altyapının sahibi olamaz bence de
Direkt türk telekom müdürlüğü yazıyor hocam.
En baştaki yere verdim

evet hocam dilekçe .
bende anlamadım altyapının sahibi olamaz bence de
Direkt türk telekom müdürlüğü yazıyor hocam.
En baştaki yere verdim
Hocam anladığım kadarıyla müdürlüğe girip doğrudan dilekçeyi uzatmışsınız. Kime denk geldiyse artık o da size böyle bir şey söylemiş. Dilekçeyi planlama birimine vermeniz lazımdı. Müdürlüklerde genelde ofisin girişi farklı bir yerde oluyor. Mesela müdürlüğe girdiğimizde karşımızda satış temsilcileri oluyor, onun yanında çözüm masası gibi şeyler oluyor. Bizim ulaşmak istediğimiz mecralar bunlar değil. Müdürlüğe girince oradaki yetkiliye planlama birimiyle görüşmek istediğinizi söyleyin. O sizi ofis tarafına yönlendirecektir. Mesela işte "şu kapıdan girin, şu kata çıkın, sağ taraftan üçüncü kapı" gibisinden. Bende böyle olmuştu mesela. Farklı bir kapıdan girip dördüncü kata çıkmam gerektiğini söylemişlerdi.
Siz de bu şekilde planlama birimine ulaşmalısınız. Dilekçeyi planlama birimine verirseniz bu şekilde anlamsız bahaneler üretmezler muhtemelen.

Hayırlı olsun şimdiden. Millenicom abonesiyim bende sizin fatura kaç TL?

Hayırlı olsun şimdiden. Millenicom abonesiyim bende sizin fatura kaç TL?
Şimdiden mi? Hocam konuyu açalı 1.5 yıl oldu. Teşekkür ederim.

Ben Millenicom'un 100 Mbps'lik tarifesini kullanıyorum. 115 liraya 2 yıl taahhüt vermiştim. O zamanlar Millenicom taahhütlü abonelik de satıyordu sonra kaldırdı onu. Yani 115 lira + 9 lira da modem kullanım ücreti toplamda 124 lira ödüyorum.

Ya sormayın konu önüme cıktı yeni açılmış gibi fark etmedim
Rica ederim. Ucuza kullanıyorsunuz o zaman. Bende Fixnet'e geçem 200Mbps fiber tarifeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…