Benim yaş konusunda resitim zaten ben ama beni açık kapıda müşteri hizmetleri ofisine çağırdılar simdi dilekçeyi altyapı erişim birimine veriyoruz da beni niye oraya çağırdılar.
Ben direkt proje yapan planlama birimine gittim. Ortam ofis çalışmasına benziyordu. 5-10 kişi bilgisayar başında aynı oda da oturmuşlar, kimisi bir bilgisayar başında toplanıp 2-3 kişi birbirine muhabbet edip birbirlerine espriler yapıyordu. Arkadaş ortamı kurulmuş rahat ortamda çalışıyorlardı. Ben bile ortamda durasım geldi. Dilekçeyi alan markete mi ne gitmiş onun bilgisayar masanın klavye üzerine dilekçemi bıraktım proje tasarlayan ekiple muhabbet ettim. Şu an dilekçem kayıt alındığına dair takip numarasıyla mesaj geldi. Projeyi tasarlayan ekipten biri bende istiyorum her eve fiber çekilmesini de belli bütçe veriliyormuş her yıl projeyi iyi değerlendirmeye çalışıyoruz söyledi. Verilen bütçeye göre kriterlere göre iş yapıyorlar. Bu üst genel TT müdürlüğü verse rahat bütçe her eve getirir ama o bütçeye göre projeler yapılıyormuş. Kafana göre şu eve fiber çek bu eve fiber çek derse bu seferde yeni yapılan evlere veya hiç altyapısı olmayan, santral olmayan bölgeler şebekesiz kalır söyledi. Bazen proje çizip dahil etsek bile genel müdürlük onay vermiyor yapamıyoruz söyledi. Bunlara öncelik arıza olan, şebeke olmayan, yeni yapılmış evlere ve daha kötü şartlara olan bölgelerden sonra bizim başvuruları kritere göre kabul görüyormuş. Mart sonuna kadar gelişme olmazsa gelmemi istediler niye olmamış projeye açıklayacaklar anlatacaklar. Yani kişi sayısı çok etkisi olmadığını söyledi bunları söylerek. Bütçesi zarar etmeyecek kar sağlayan yerlere çekiyorlar fiberi.