TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

@Toprakkkk23 hocam mesajınızı biraz geç gördüm anladığım kadarıyla sizin iş olumlu yönde ilerliyor kendime gelmiş kadar sevindim. Umarım bir gün bende bunu yaşarım. Maalesef ben ne yaparsam yapayım yapmadılar şuan yeniden bir dilekçe oluşturup başvuru yapma düşüncesindeym. En son Telekomdaki malum şahıs bana dediki " mahallenizden bizi şikayet edenler oldu normalde yapacaktık başka proje ile birleştirip yapacaktık ama şimdi müdürlük izin vermiyor" diyip noktayı koydu. Öneriniz varmıdır bana

Yani hocam önceden de dediğim gibi bu kurum maalesef vasıfsız ve torpil ile dönen bir kurum. Ben tüm yolları denedim sizde biliyorsunuz ama gram gelişme olmadı en son dediğim gibi bir devlet büyüğünü soktuk araya ve 5-6 ay oyaladıkları projeyi 10 dakikada onaylayıp çalışmalara başladılar en son 4 gün önce gelip caddede kazı yaptılar şu an kutu gelmesini bekliyoruz binaya. Size de verebileceğim tek tavsiye tanıdık hocam başka bir çözüm gerçekten yok eğer KDK’dan şikayet yolunu denemediyseniz onu da deneyin ordan da bir şey çıkmazsa kurum bazında yapabileceğiniz hiç bir şey kalmaz tanıdık bulmanız gerekiyor hocam.

KDK ney hocam. Nereden yapabilirim onu

KDK ney hocam. Nereden yapabilirim onu
Kamu Denetçiliği Kurumu hocam. Google’a yazın çıkıyor zaten oradan Türk Telekom’u şikayet edeceksiniz daha detaylı bilgi donanımhaber forumunda var Google’a Kamu Denetçiliği Kurumu Donanım Haber yazın çıkana tıklayın orada anlatıyorlar ne yapacağınızı.

Meehaba hocam rahatsız ediyorum ama internette bilgi yok. Sokağımdan fiber altyapı geçip geçmediğini nasıl öğrenebilirim

Meehaba hocam rahatsız ediyorum ama internette bilgi yok. Sokağımdan fiber altyapı geçip geçmediğini nasıl öğrenebilirim
Sokaktan fiber geçip geçmediğine dair doğrudan bilgi veren bir sistem yok ama sokaktaki binaların altyapılarını sorgulayarak bir fikir edinebilirsiniz.

göknet web sitesinden sorgulama yapabilirsiniz
bende mi sorun bilmiyorum ama göknet sorgulama çalışmıyor. bbk giriyorum sonuç yok, adres girme butonları çalışmıyor. Şehir seçinize tıklıyorum şehir yok.

Sokaktan fiber geçip geçmediğine dair doğrudan bilgi veren bir sistem yok ama sokaktaki binaların altyapılarını sorgulayarak bir fikir edinebilirsiniz.

bende mi sorun bilmiyorum ama göknet sorgulama çalışmıyor. bbk giriyorum sonuç yok, adres girme butonları çalışmıyor. Şehir seçinize tıklıyorum şehir yok.
Desteğe bağlandımda evet sorun varmış ilgileniyorlar şimdi.

Son düzenleme:
@Toprakkkk23 @Dejuf
hocam Yeni bir bilgilendirme geçeyim. Geçen gün Proje ekiplerinin amiri ile bir görüşme fırsatım oldu. Bizim proje malesef genel müdürlükten RED cevabı gelmiş. bununda sebebi bu önümüzdeki 1 2 yıl daha dahil Müstakil evlere fiber bağlantı yapılmayacakmış. Çünkü 1 Deprem bölgesi önceliği varmış 2 Yüksek katlı binalara ( minumum 4 5 kat) önceliği varmış. daha çok Abone olduğu için ve maliyeti düşük olduğu için ama 5 6 yıl içerisinde Türkiye de heryeri fiber yapacaklarını söyledi. Ama dedi özel proje olarak parasını verirsen örneğin maliyeti 70k dır 90k dır sen bunu hesaba yatırırsan ertesi gün hat döşenir dedi. benimde bölgemde hemen üst sokağımda var 4 5 katlı binalar. oradan buraya çekilecek olan kablo 85 90 metre pay ile 100 diyelim. bunları kendileri de biliyor. Ancak dedi işi ticari yönden çözebilir dedi. Bir kaç abone bir kaç tivibu abonesi cart curt dedi ya da dedi sokağa Logar kapağı koyarız ama bunun içinde asvalt kazılacak evlere geçirmek için sizlerin bir boru hattından geçirmeniz gerecek falan dedi. Şimdilik beklemedeyim ne yapabilirim gerçekten ben direkt olarak genel müdürlüğe bir yazı gönderemiyormuyum?

Hocam bende çok araştırdım ama bildiğim kadarıyla direkt Genel Müdürlükle bir iletişim kurma yolu yok. Sizin durum için yani adam son sözü söylemiş aslında ama sözü geçen birini bulabilirseniz inanın müstakil olması hiç fark etmez onlar istese uzaydan bile getirir yani hiç sıkıntı yok. Eğer çok istiyorsanız fiberi evinizdeki diğer kişilerle de konuşun hemde saha amirine sorun kaç tane tivibu lazım v.s diye ona göre binadakileri ikna etmeye çalışın yada direkt özel proje yapın parayla. Başka seçenek yok gibi duruyor tanıdık bulamazsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…