TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

1683893323320.png

:( Galiba iptal edildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhaba 30 Ocak günü dilekçe vermiştim Fiber için Türk Telekom'a proje çizilmişti onay aşamasındayken reddettiler bütçe için iptal etmişlerdi daha sonrasında defalarca başvurdum ara ara bugün de aradılar bu sefer özel Fiber getirelim ama para ödemeniz gerekiyor dediler kısaca bende kabul etmedim tabii ki ne para ödeyeceğim bana ne sanırım bunlar mahalleye getirmeyecekler Fiber'i oysa ki 2 mahalle üstümde Türk Telekom Fiber var. Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum.

Hocam merhaba 30 Ocak günü dilekçe vermiştim Fiber için Türk Telekom'a proje çizilmişti onay aşamasındayken reddettiler bütçe için iptal etmişlerdi daha sonrasında defalarca başvurdum ara ara bugün de aradılar bu sefer özel Fiber getirelim ama para ödemeniz gerekiyor dediler kısaca bende kabul etmedim tabii ki ne para ödeyeceğim bana ne sanırım bunlar mahalleye getirmeyecekler Fiber'i oysa ki 2 mahalle üstümde Türk Telekom Fiber var. Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum.
Merhaba hocam,
Siz birkaç kez başvuru yapınca size özel proje opsiyonu sunmuşlar. Dediğiniz gibi muhtemelen yakın tarihte sizin adresiniz için herhangi bir yatırım düşüncesi yok gibi duruyor. Çünkü size özel projeden bahsettiklerine göre planları arasında kısa vadede genel bir proje yok sanırım. Tabii bu benim yorumum. Kesin bir şey değil yani. Ben yetkili biri olmadığım için söylediklerim de yüzde yüz doğrudur diyemem.

Bundan sonra ne yapılır açıkçası ben de bilmiyorum. Daha önce de konuşmuştuk bir yılda dört yatırım çeyreği olduğunu. Her bir çeyrek için birer başvuru yapmaya devam edebilirsiniz yine. Yeniden bir dilekçe yazıp her çeyreğin başında dilekçeyi teslim edebilirsiniz. Müdürlükteki çalışanlar size sinirlenebilir, kızabilir. Ama siz hukuki yoldan başvurunuzu yapıyorsunuz, kimsenin size kızmaya hakkı yok. Eğer size karşı olumsuz bir tutum içerisinde olurlarsa siz onlara karşı olumsuz davranışta bulunmayın yeter. Herkes kendi işinde gücünde neticede.

Bu mesajı yazarken aklıma geldi: İsterseniz KDK'ya da başvurabilirsiniz. Ama oraya başvurmak için önce bütün yolları deneyip sonuç alamamış olmak gerekiyor. Siz dilekçe verdiniz, BTK'ya ve CİMER'e de yazdınız defalarca. Buna rağmen olumlu bir sonuç alamadığınız için KDK'ya başvuru yapabilirsiniz.
Gerçi şöyle bir şey de var: olumlu sonuç alamadınız dedim ama aslında siz de takdir edersiniz ki olumlu sonuç almak zorunda değiliz. Ben şanslıymışım ki çok kısa sürede fiber altyapı sahibi oldum. Bu konuyu açarken de herkese benim gibi kısa sürede fiber altyapı çekilir diye düşünüyordum. Oysaki mesele o kadar kolay değilmiş. Gerek bu forumda gerek DH forumda çok uzun uğraşıp çabalayıp hâlâ olumlu sonuç alamayan arkadaşlara sıkça rastlıyorum. Keşke bu altyapı meselesinin bir standardı olsa da bütün vatandaşlarımız eşit düzeyde yüksek kaliteli altyapı sahibi olabilse. Ama maalesef durum böyle değil. Bölgeden bölgeye çok değişiyor. Altyapı sahibi firmalar açısından bakarsak onlar da haklı. Homepass potansiyelini düşük gördükleri yere yatırım yapmak istemiyorlar doğal olarak. Yani işin ucu yine ekonomiye çıkıyor. Ama bunlar şimdi bizi konudan saptırır.

Biz asıl meseleye geri dönelim. Hâl böyle iken sizin için aklıma gelen tek şey dediğim gibi KDK oldu. DH forumda konusu var illa ki görmüşsünüzdür. Bir KDK başvurusu yapabilirsiniz. Başvurunuzda her şeyi detaylıca anlatın. Hangi tarihte nasıl bir dilekçe verdiğinizi, bu dilekçeye hangi tarihte ne cevap aldığınızı, BTK'ya ve CİMER'e yazdıklarınızın ekran görüntülerini ve tarihlerini vs vs...
Resmi, ciddi ve profesyonel bir dille derdinizi detaylıca anlatın. Bir de KDK incelesin bakalım ne sonuç çıkacak.

Ben bu forumda da DH forumda da bildiklerimi herkesle paylaşıp insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum hep. Zaten forumun mantığı da bu değil midir?
Ama ben de bir yerde tıkanıyorum artık. Maalesef elimden bir şeyin gelmediği zamanlar/durumlar oluyor. Bu sefer de kendimi tekrar etmeye başlıyorum.
Umarım olumlu sonuç alırsınız hocam, başarılar. ✌️

Açık Kapı ne oluyor? Ordan mı iletişime geçiyoruz nasıl işlem yapılıyor?
Açık Kapı, İç İşleri Bakanlığı'na bağlı bir mecra. İstersek altyapı/port taleplerimizi oradan iletebiliyoruz. Kaymakamlıktaki veya duruma göre valilikteki yetkililer ilgileniyor.

CİMER'den yolladığım dilekçe BTK'ya yönlendirildi ancak 14 gündür cevap yok bir daha dilekçe vermeyi düşünüyorum bu sefer saha dolabının fotoğrafını vs atacağım belli aralıklarla sürekli dilekçe yollamayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG-20230525-WA0000.jpg
    IMG-20230525-WA0000.jpg
    98,5 KB · Görüntüleme: 49
CİMER'den yolladığım dilekçe BTK'ya yönlendirildi ancak 14 gündür cevap yok bir daha dilekçe vermeyi düşünüyorum bu sefer saha dolabının fotoğrafını vs atacağım belli aralıklarla sürekli dilekçe yollamayı düşünüyorum.
Umarım olumlu sonuç alırsınız hocam.

Açık Kapı, İç İşleri Bakanlığı'na bağlı bir mecra. İstersek altyapı/port taleplerimizi oradan iletebiliyoruz. Kaymakamlıktaki veya duruma göre valilikteki yetkililer ilgileniyor.
Açık Kapı’dan direkt BTK yönlendirildim ordan Gigafiber gelmesini istediğim konuyu açınca TurkNet’te çalışan müşteri hizmetleri ulaştı. Üstü kapalı konuştu konu kapatıldı ben direkt devlet yetkililerine bağlanıp sürecin hızlı oluşmasını isterdim. Sonuç hüsran beklemekten başka çaremiz yok dendi :)

Açık Kapı’dan direkt BTK yönlendirildim ordan Gigafiber gelmesini istediğim konuyu açınca TurkNet’te çalışan müşteri hizmetleri ulaştı. Üstü kapalı konuştu konu kapatıldı ben direkt devlet yetkililerine bağlanıp sürecin hızlı oluşmasını isterdim. Sonuç hüsran beklemekten başka çaremiz yok dendi :)
GigaFiber için pek işe yarayacağını sanmıyorum Açık Kapı'nın. Ama yine de başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı