TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Şimdi sizi net olarak anladım, değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. 🙏 🤗 Videoyu da sonuna kadar izledim fazlasıyla detaylı ve bilgilendirici bir anlatım olmuş. Evet maalesef fazlasıyla takıntı yaptım bu durumu çünkü çokuluslu bir şirkette remote olarak evden çalışıyorum, VPN bağlanmak zorundayım ve şirket serverları Berlin'de bulunuyor, sürekli online meetingler, veri alışverişi vs. oluyor. Online oyun oynamam da cabası... Bu sebeple yüksek download ve upload hızına ihtiyacım var ve aylardır "Superbox" adında affedersiniz lanet birşey kullanıyorum, download hızı idare eder ortalama 50 Mbps download fakat upload 8 Mbps civarı oluyor. Sorun asıl olarak kotası bittiğinde başlıyor, kotalı ve kotası düşük ek paket aldığımda da download 8 Mbps, upload 1 Mbps oluyor ve işimi yapamıyorum. Malum upload hızı da benim için çok önemli olduğundan ve tekel şirketimiz Türk Telekom simetrik bir altyapı vermediğinden dolayı en yüksek upload hız paketi olan 50 Mbps upload - 1.000 Mbps download paketini aldım. Bu sebeple 1.000 Mbps paketine çok takıntılıyım yoksa 100 Mbps download hızı da işimi görür.

Son olarak anlattığım hikayeme istinaden -cahilliğime vermenizi rica ediyorum.- Türk Telekom altyapısında en yüksek upload hızını alabileceğim, en az ping, ve en az latency değerlerini alabileceğim ISS hangisidir acaba?
Rica ederim hocam.
En yüksek upload hızı 1000'lik paketlerde veriliyor. O da 50 Mbps. Keşke daha yüksek uploadlar görebilsek TT altyapısında da. Sağlayıcı bazında değil de 1000'lik bir paket aldığınızda 50'lik uploadunuz olur. Gigaspeed'de, Comnet'te, Millenicom'da, TT'nin kendisinde 1000'lik paketler var. Benim bilmediğim başka sağlayıcılarda da vardır muhtemelen.
Ping ve latency konusu da konumunuza bağlı olarak biraz değişiklik gösterir. Ama bu hususta net bir bilgim yok benim. Online oyun oynamadığım için (hatta hiç oyun oynamadığım için) ping konusunu pek bilmiyorum. Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlar başka bir konu açıp sorarsanız.
Ben de remote çalışıyorum. Şirket İstanbulda ben Kayserideyim. Bir yazılım şirketinde proje yöneticisiyim. Bazı bankalara hizmet verdiğimiz için banka VPN'ine bağlanmam gerekebiliyor. Tabii sunucular dışarıda değil yurtiçinde olduğu için VPN bağlantısında herhangi bir problem yaşamıyorum. Dolayısıyla Millenicom'dan memnunum ben. Ama açıkçası herhangi bir sağlayıcı önermeyi pek tercih etmiyorum. Bana iyi hizmet veren bir sağlayıcı bir başkası için kötü bir deneyim sunabilir. Bunlar değişken şeyler olduğu için "şu sağlayıcıyı kullanın" gibi bir tavsiye vermiyorum. Sadece kendi deneyimlerimden bahsettim o kadar. Dediğim gibi sağlayıcı tavsiyesi için bir konu açıp soru sorabilirsiniz, tavsiye veren arkadaşlar olacaktır.

@Dejuf

Anlamadığım bir durum var burada, göknet ve Gigaspeed'in sitelerinde altyapı sorgusu yaptığımda alabileceğim maksimum hızı gösteriyorlar, diğerleri gibi maksimum verebilecekleri paketi göstermiyorlar. İkisinin de sorgu sonucunda 1.000 Mbps hız görünmüyor. Buna bir yorumunuz var mı acaba?

Öncelikle binada 6 daire var. Dağıtım kutusunun neden bina dışına konulduğunu bilmiyorum ama tahminimce binamızın fiziksel yapısından dolayı içeride monte edebilecekleri bir alan yok ve bodrum katta bile daire var. Turuncu renkli fiber kablo da tamamen dışarıdan geliyor, bina içine hiçbir zaman girmediler çünkü her ekip geldiğinde tüm süreci izledim sadece kutu takılırken evde değildim. Kutunun dışarıda olmasından dolayı hırsızlık vs. gibi bir durum olabilir mi acaba? Çünkü çok rahat çalabilirler bina dışında olduğundan dolayı...

Sizlere bu cevapları yazdıktan hemen sonra bağlı olduğumuz Türk Telekom Gaziosmanpaşa İlçe Müdürlüğü'nden aradığını ileten bir cep telefonu numarası aradı. Bilgilerimi teyit ettiği için dolandırıcı vs. olmadığına kanaat getirdim fakat kesinlikle satış ekibinden arıyorlardı: "Altyapınız birkaç gün içinde aktif olacak, size şu paketi verelim." gibisinden konuştu. Yaptığım ön abonelik başvurusunu iptal edip kendi satış yapmak istedi fakat burada gıcık olduğum konu bana ısrarla 100 Mbps olan paketi seçmem konusunda ısrar etmesiydi, ben ısrarla 1.000 isteyince tamam dedi ama ilk başta 100 Mbps görünür sonra değiştirirsin dedi. Ben de bu yüzden ve yukarıdaki altyapı sorgu sonucu ekran görsellerinde de sürekli 100 yazısını gördüğüm için gıcık oldum kabul etmedim. Sizce bu durum normal mi acaba? @Dejuf @mafaky11
Benim daha çok korktuğum olasılık, hırsızlıktan çok, vandalizmdir. Açıkta kalan OBK'ları (sarıi dairelere çekilmiş kablolar) mutlaka bir şekilde güvenceye alınız. Sarı renk, birtakım cinbilliyetsizleri ellerine bir makas almaya teşvik edebilir!!! 😵‍💫

Şimdi sizi net olarak anladım, değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. 🙏 🤗 Videoyu da sonuna kadar izledim fazlasıyla detaylı ve bilgilendirici bir anlatım olmuş. Evet maalesef fazlasıyla takıntı yaptım bu durumu çünkü çokuluslu bir şirkette remote olarak evden çalışıyorum, VPN bağlanmak zorundayım ve şirket serverları Berlin'de bulunuyor, sürekli online meetingler, veri alışverişi vs. oluyor. Online oyun oynamam da cabası... Bu sebeple yüksek download ve upload hızına ihtiyacım var ve aylardır "Superbox" adında affedersiniz lanet birşey kullanıyorum, download hızı idare eder ortalama 50 Mbps download fakat upload 8 Mbps civarı oluyor. Sorun asıl olarak kotası bittiğinde başlıyor, kotalı ve kotası düşük ek paket aldığımda da download 8 Mbps, upload 1 Mbps oluyor ve işimi yapamıyorum. Malum upload hızı da benim için çok önemli olduğundan ve tekel şirketimiz Türk Telekom simetrik bir altyapı vermediğinden dolayı en yüksek upload hız paketi olan 50 Mbps upload - 1.000 Mbps download paketini aldım. Bu sebeple 1.000 Mbps paketine çok takıntılıyım yoksa 100 Mbps download hızı da işimi görür.

Son olarak anlattığım hikayeme istinaden -cahilliğime vermenizi rica ediyorum.- Türk Telekom altyapısında en yüksek upload hızını alabileceğim, en az ping, ve en az latency değerlerini alabileceğim ISS hangisidir acaba?
Estağfurullah, cahillik ne demek! Valla, size tavsiye edecek kadar alternatif operatörleri tanımıyorum. Ancak, sadece bir öneri olarak, Edirne'de konuşlu Fixnet ile temasa geçiniz derim. Bu operatörün hem kendi yurt dışı çıkışı var hem de çok sayıda ilde (bunlar arasında mutlaka İstanbul da vardır) POP noktaları var. Derdinizi, teknik gruba bir anlatın. Belki size özel bir tarife oluşturabilirler (ne bileyim, 200/50 veya 200/100 gibi). Normalde onlar da 100/20 FTTH paket veriyorlar ama bir deneyiniz.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama benimde durumum şöyle.

Evden çıkıyorum tam karşımda 50 metre ilerideki sokakda 1gbps fiber var. Kafamı sağa çeviriyorum 100 metre ileride 1gbps fiber var ama biz 10 senedir 50mbps kullanıyoruz.

TT u aradım, neden bu sokağa fiber çekmediniz sağım solum fiber, bir tek biz gariban kaldık dedim. Bana planlamaya karışmadıklarını dilekçe vermem gerektiğini söylediler.

Dilekçe versem hallolur mu ? Ben günde 12 saat çalışıyorum, yol süresi ile 14 e çıkıyor yani tüm gün işteyim. Başında durup ilgilenemem.

Dilekçenin faydası olur mu ? Bu arada benden başka fiber isteyen yok sokakda. 😅

Konuyu hortlatıyorum ama benimde durumum şöyle.

Evden çıkıyorum tam karşımda 50 metre ilerideki sokakda 1gbps fiber var. Kafamı sağa çeviriyorum 100 metre ileride 1gbps fiber var ama biz 10 senedir 50mbps kullanıyoruz.

TT u aradım, neden bu sokağa fiber çekmediniz sağım solum fiber, bir tek biz gariban kaldık dedim. Bana planlamaya karışmadıklarını dilekçe vermem gerektiğini söylediler.

Dilekçe versem hallolur mu ? Ben günde 12 saat çalışıyorum, yol süresi ile 14 e çıkıyor yani tüm gün işteyim. Başında durup ilgilenemem.

Dilekçenin faydası olur mu ? Bu arada benden başka fiber isteyen yok sokakda. 😅
Dilekçenin faydası olur elbette hocam neden olmasın? Kesinlikle %100 işe yarar diyemem ama en azından resmi bir girişimde bulunmuş olursunuz. Başvurunuz kayıtlara geçer, şimdi olmazsa sonraki planlama dönemlerinde değerlendirilir belki.
Yani siz harekete geçmezseniz kimse harekete geçmez hocam. Öyle oturduğumuz yerden ayağımıza gelmez fiber durduk yere. Aksiyon almak, adım atmak lazım.

Dilekçenin faydası olur elbette hocam neden olmasın? Kesinlikle %100 işe yarar diyemem ama en azından resmi bir girişimde bulunmuş olursunuz. Başvurunuz kayıtlara geçer, şimdi olmazsa sonraki planlama dönemlerinde değerlendirilir belki.
Yani siz harekete geçmezseniz kimse harekete geçmez hocam. Öyle oturduğumuz yerden ayağımıza gelmez fiber durduk yere. Aksiyon almak, adım atmak lazım.
3 ay önce çektiler aşağı sokağa. Ben zannettim ki 50 metre öteye yani bize de çekerler ama orada bırakmışlar. 😅

Dilekçeyi online versem de aynı işlevi görür değil mi ?

3 ay önce çektiler aşağı sokağa. Ben zannettim ki 50 metre öteye yani bize de çekerler ama orada bırakmışlar. 😅

Dilekçeyi online versem de aynı işlevi görür değil mi ?
Görür de online olarak doğrudan TT'ye iletebileceğiniz bir adres yok maalesef. Benim yaptığım gibi Açık Kapı üzerinden göndermeyi deneyebilirsiniz ama Açık Kapı çoğu zaman "bu bizim işimiz değil, doğrudan ilgili işletmeciyle görüşün" gibisinden cevaplar veriyor. Ben şanslıymışım ki dilekçeyi benim adıma ilettiler ama forumlarda sıkça rastlıyorum yukarıdaki örneğe. Dolayısıyla direkt yüz yüze görüşüp dilekçeyi de elden vermek daha iyi olur.

Görür de online olarak doğrudan TT'ye iletebileceğiniz bir adres yok maalesef. Benim yaptığım gibi Açık Kapı üzerinden göndermeyi deneyebilirsiniz ama Açık Kapı çoğu zaman "bu bizim işimiz değil, doğrudan ilgili işletmeciyle görüşün" gibisinden cevaplar veriyor. Ben şanslıymışım ki dilekçeyi benim adıma ilettiler ama forumlarda sıkça rastlıyorum yukarıdaki örneğe. Dolayısıyla direkt yüz yüze görüşüp dilekçeyi de elden vermek daha iyi olur.
Şansımı deneyeceğim. Teşekkürler. 👍

Hocam beni THH'ye yolladı ama ben 18 yaşından küçüğüm ne yapmam lazım?

Hocam beni THH'ye yolladı ama ben 18 yaşından küçüğüm ne yapmam lazım?
Hatırlayabilmek için önceki mesajlara baktım da size fiber kablo çekilmiş ama altyapı henüz aktif edilmemişti sanırım.
Kim neden THH'ye yolladı onu anlayamadım hocam. En son aktivasyon bekliyordunuz sanırım, ne oldu da THH'ye yollandınız? Aslında her şeyden önce "THH'ye yollanmak" ne demek onu da anlayamadım da. Normalde vatandaş THH'ye başvurur. İşletme mi sizden şikayetçi oldu da THH'ye başvurdu anlayamadım.

Hatırlayabilmek için önceki mesajlara baktım da size fiber kablo çekilmiş ama altyapı henüz aktif edilmemişti sanırım.
Kim neden THH'ye yolladı onu anlayamadım hocam. En son aktivasyon bekliyordunuz sanırım, ne oldu da THH'ye yollandınız? Aslında her şeyden önce "THH'ye yollanmak" ne demek onu da anlayamadım da. Normalde vatandaş THH'ye başvurur. İşletme mi sizden şikayetçi oldu da THH'ye başvurdu anlayamadım.

Hocam bize kablo çekildi ama kutu takılmadı açık kapı ise THH'ye yönlendirdi hiçbir şey yapmadı. Hocam kusura bakmayın yanlışlıkla THH demişim tüketici şikayet diye bir yere yönlendirdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı