TT Wi-Fi 6 yeni modemde internet gidiyor

Öncelikle fiber olup olmadığına emin olun. Modemin yanında ONT cihazı da var mı? Yoksa sadece modem mi var? Fiberde bu ms değerlerini görmek neredeyse imkansız.

Her dakika kopma oluyor yazmışsınız. Büyük bir dosya indirmesi başlatın ve indirme hızını takip edin. Dalgalanma, neredeyse sıfıra düşüp geri çıkma var mı bir bakın.

Online oyunlar haricinde de takılma sorunu yaşıyor musunuz?

Modem kesinlikle fiber kutusunda falan da yazıyor şimdi kontrol ettim. Hayır ONT cihazı getirmediler elimde sadece Türk Telekom'un Wi-Fi 6 modemi var. YouTube'da falan video izlerken hiç fark etmedim ama şimdi sizin dosya indirme testini deneyeceğim.

Öncelikle fiber olup olmadığına emin olun. Modemin yanında ONT cihazı da var mı? Yoksa sadece modem mi var? Fiberde bu ms değerlerini görmek neredeyse imkansız.

Her dakika kopma oluyor yazmışsınız. Büyük bir dosya indirmesi başlatın ve indirme hızını takip edin. Dalgalanma, neredeyse sıfıra düşüp geri çıkma var mı bir bakın.

Evet oyun yükleme testim bitti maksimum 94,6 gördü bunu görüncede minimum 88'e falan düştü oda normaldir herhalde ama benim düşündüğüm int kesilmesi yokmuş. Belki de sorun çözüldü bilmiyorum.

CS 2 de deniyorum şimdi.

CS de sorun yok gibime geldi önceki modeme göre çok daha güzel oynadım.

Reis şu aralar baktığıma göre sorun sadece LoL'de oluyor CS dede 1 2 kez yaşadım sadece. Ve LoL'de çok sinirbozucu bir şekilde internet kesilip kesilip duruyor.

Son düzenleme:
ONT olmadan fiber olmaz. Hattın VDSL muhtemelen. Bunun dışında LoL'de kaç ms olduğunu ve takılma sırasında kaça çıktığını söylemen lazım.

ONT olmadan fiber olmaz. Hattın VDSL muhtemelen. Bunun dışında LoL'de kaç ms olduğunu ve takılma sırasında kaça çıktığını söylemen lazım.

Vallahi bilmiyorum getirdikleri kutunun üzerinde ve Wi-Fi'nin adında bile fiber geçtiği için fiber olduğunu düşünüyorum. Yeniden fark ettim internet sadece ben oyun oynarken böyle kötüleşiyor ve bu her zaman olmuyor 2 de bir oyun gidip gidip duruyor genelde böyle adamlarla çatışmaya girecekken oyun donuyor. Ya da tamamen tesadüften oluyor ama genel olarak böyle oluyor.

FTTB'dir hocam büyük ihtimalle, binaya fiber geliyordur dairelere bakır kabloyla dağıtılıyordur.

Hocam sizin bir fikriniz var mıdır benim sorunumla alakalı.

Öğrendiğime göre modemin modeli ZyXEL EX3501-T0 Wi-Fi 6'ymiş. Belki yardımcı olur.
Hocam binadaki kablodan da olabilir diğer modemde de sorun yaşadığınız için. Onun dışında bilgisayar kaynaklı da olabilir, telefonda veya başka bilgisayarda durum nasıl? Onda da sıkıntı varsa en iyisi bir arıza kaydı oluşturun bakmalarını isteyin.

Hocam binadaki kablodan da olabilir diğer modemde de sorun yaşadığınız için. Onun dışında bilgisayar kaynaklı da olabilir, telefonda veya başka bilgisayarda durum nasıl? Onda da sıkıntı varsa en iyisi bir arıza kaydı oluşturun bakmalarını isteyin.

Siz öyle deyince telefonda deneme yaptım Clash Royale oynarken illaki fark ederim diye düşündüm. Ve evet bu sorun sadece bilgisayarda yaşanıyor gibi gözüküyor telefonda hiç kesilmeler yaşamadım. Ama internet değişmeden önce hiç böyle bir şey yaşamıyordum sadece eski internet çok daha yavaştı. Bilgisayarı bir ayarlarından dolayı mı böyle bir sorun yaşanıyor?

Gerekli olabilir belki bilgisayar için kullandığım Wi-Fi adaptörünün modeli ve markası ASUS USB AC58. belki yardımcı olur.

Arkadaşlar yardımlarınız üzerine teşekkür ederim sanırım USB girişinde temassızlık var o yüzden kesilip duruyormuş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı