TTnet 16 mbps hız problemi

MaxyLoL

Hectopat
Merhaba arkadaşlar geçenlerde ttnetten aradılar 8mbps olan internetimi 5 tl karşılıgında 16mbps ye yükseltme teklif ettiler kabul ettim. Herneyse İnternet hızım 1mbps bile artmadı geldiler kontrol ettiler sorun yok felan dediler.Acaba wirelessdemi sorun var diye ethernet kablosu ilede bağladım bi değişiklik olmadı ama azönce indirme yaparken birşey farkettim internet hızı birden 16mbps ye kadar yükseldi ama sonra hemen düştü biraz zaman geçtiklern sonra 11mbps ye kadar çıktı tekrar düştü 8 mbpsye ama 8mbps den aşagıya düşmüyor. Soruma gelecek olursak acaba modemdemi sıkıntımı var böyle yapıyor.Ttnetten nefret ediyorum ama yinede suçu onlara atmak istemiyorum. Böyle bir durum başından geçen varsa veya bilgili birisinden yardım bekliyorum . Teşekkürler.

Şebeke hattınız desteklemiyor olabilir, ayrıca konu yanlış yerde. ISS (İnternet servis sağlayıcıları) bölümüne açmalıydınız. Hattınızın gücünü ölçtüler mi geldiklerinde? Oturduğunuz bina 20-25 yıl veya daha yaşlı ise, bu sorunlarla sık sık karşılaşılmaktadır.

Şebeke hattınız desteklemiyor olabilir, ayrıca konu yanlış yerde. ISS (İnternet servis sağlayıcıları) bölümüne açmalıydınız. Hattınızın gücünü ölçtüler mi geldiklerinde? Oturduğunuz bina 20-25 yıl veya daha yaşlı ise, bu sorunlarla sık sık karşılaşılmaktadır.
Ölçtüler 8mbps felan dediler tivibu bağlı oldugu halde gayet iyi bi değer dediler. bende dedim 16mbps olması lazım diye felan bişey yapmadılar.

Ölçtüler 8mbps felan dediler tivibu bağlı oldugu halde gayet iyi bi değer dediler. bende dedim 16mbps olması lazım diye felan bişey yapmadılar.
Hattınız 8 Megabit destekliyor ise, tarifeniz 100 megabit bile olsa kullanamazsınız. Bence arayın eski tarifeye çevirsinler, naz yaparlar ise gelin hattı düzeltin deyin. Size kullanamadığınız hizmeti zorla sattıramazlar.

Arkadaşlar modemden değerleri aldım.Acaba 16mbps için uygunmudur bu değerler yoksa tekrar ttneti arıcam baştan saldılar artık arıza kaydı bırakıyoruz elit hizmeti devreye sokuyolar sorun bendeymiş.

noise margin upstream: 8 db
output power downstream: 8 db
attenuation upstream: 1 db

noise margin downstream: 15 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 0 db

Hattınız 16 MB'e kadar hızı destekliyor olacak ki böyle bir teklif sunmuşlar. Eğer imkanınız varsa farklı bir modem ile deneyin. Yine bir değişiklik göremezseniz arızanın giderilmesi için tekrar şikayet kaydı açabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı