TTNet Akşam Olunca PING Yükselmesi

@Notimetocry Bende sabit en düşük 20-28 arası pingle bağlanırım. Bugün en fazla gördüğüm ping 50 idi. oda 5 saniye falan sürdü pek artık göstermedi. 1 hafta öncesine kadar aynı şekilde pingim 300 civarlarındaydı sen gibi sanki biraz düzelme oldu gibi emin değilim sorun devam ediyor mu evet ediyor bitmiş değil kesinlikle ama iyileşme var gibi. Ayrıca bunun Arap veya Amerikalı bir şirketle alakası yok. Devlet kontrollerini sıkılaştırmazsa kurallar koymazsa tabiki de isterse yerli Türk markası olsun oda istediği gibi at koşturur. Dediğim gibi ortak IP havuzundan çıkmayı dener misin. Yukarıda arkadaşın dediği gibi maddi durumun varsa tabi ilk başta havuz IP den çıkartmalarını istemelisin çıkartmazlarsa statik IP alabilir misin? İstersen birde öyle dene belkide senin tek sorunun ortak IP havuzudur. Ben araştırmalarıma göre ortak havuzda değilim. O yüzden ortak IP sorununu bilmiyorum belki denemek istersin zaten 3 ayın kalmış normalde yasal bir zorunlulukmuş araştırdığıma göre ama ne olur ne olmaz diye statik IP de alabilecek bütçen varsa arkadaşın dediği gibi sana çözüm olabilir.

Benim sorunum aynı şekilde devam ediyor, modem reset atarak ve cmd üzeri bazı kodlar yazarak 150 180 ping arası olmaya başladığını görmeye başladım.Tabi bu bundan ötürümü yoksa reset atıp uğraşmaya başladığım zamanlarda ping zaten azalıyor mu? bunu bilemiyorum şimdilik.Bende @mena1235 e katılıyorum bunun Arap veya başka bir milletle alakası yok.Bu tamamen standartlar,kurallar ve denetim ile alakalı bir durum.Olay Arap düşmanlığına lütfen dönmesin.Biz burada Ping sorunlarımızı ve bulabileceğimiz çözümleri konuşalım lütfen.
Statik IP çözüm olacağını düşünmüyorum çünkü bazı yerlerde bunu deneyip sadece 5 ms ping azalması olduğunu bu statik IP içinde 15 tl para ödediklerini okudum.

@Notimetocry kimin dediğini hatırlamıyorum ama aklımda müşteri hizmetleri dedi diye kalmış. Bende düzelme var açık bir şekilde. Gerçi bilgisayara format attım interneti meşgul eden bir virüsten kurtulmuş gibi görünüyorum ama en az 120 aldığım ping artık en fazla 90 seviyesinde.

Bende de biraz düzelme var gibi birkaç gündür hala ara ara takip ediyorum içimde bir umut yok ama bekliyorum düzelir diye işte.

Bağlantı DurumuBağlı
Bağlantı TipiDSL
Hat ModuVDSL2
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

GelenGiden
DSL Hızı(Kb/s):358393070
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):10884045995
SNR Sınırı (dB):30.435.3
Hat Zayıflaması(dB):0.00.0
Güç (dB):14.5-18.6
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

bu değerlerde bir sorun var mı sizce ? Benim kafamı karıştıran birşey var,modemle oynadığımda kanal değişimi,reset atma,dns değiştirme,yeniden açıp kapatma vs. gibi şeylerde ping değerlerimin 50 - 60 civarlarında ya arttığını yada düştüğüne şahit olmaya başladım.Bu bana çok tuhaf geldi bilgisi olan var mı?

Bağlantı DurumuBağlı
Bağlantı TipiDSL
Hat ModuVDSL2
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
GelenGiden
DSL Hızı(Kb/s):358393070
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):10884045995
SNR Sınırı (dB):30.435.3
Hat Zayıflaması(dB):0.00.0
Güç (dB):14.5-18.6
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
bu değerlerde bir sorun var mı sizce ? Benim kafamı karıştıran birşey var,modemle oynadığımda kanal değişimi,reset atma,dns değiştirme,yeniden açıp kapatma vs. gibi şeylerde ping değerlerimin 50 - 60 civarlarında ya arttığını yada düştüğüne şahit olmaya başladım.Bu bana çok tuhaf geldi bilgisi olan var mı?
Bana da olmaya başladığı dediğin şey bazen ping oluyor bazen olmuyor. Garip bir durum. Bazen fazla uzun sürüyor bazen hızlı anlık yükselip bir daha kötüleşmiyor ping.

Artık bu ping olayı çok daha erken olmaya başladı. Saat 4 gibi başlıyor ocak başından beri.

Ayrıca bir şey fark ettim. Speedtest'te Bölge yeri Kablonet Konya olarak çıkıyor Kablonet üzerinde test yaptığımda daha düşük ping çıkıyor. Türktelekom Konya yaptığımda daha yüksek. İşin ilginç yanı Türktelekom Ankara,Mersin veya başka şehir yaptığımda Konya Telekom testlerimden daha da düşük ping çıkıyor.

Ben bu sorunu modem DNS değiştirerek çözdüm. Değiştirmeden önce 80 ping çıkıyordu her akşam değiştirdim 30 pingi geçmiyor. Genelde 25 falan oluyor. Birde kablosuz kullanıyorsanız en hızlı kanalı seçin öyle deneyin. Her akşam kontrol ediyorum sorun gözükmüyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı