TTNET alt yapı yetersizliği!

byaslan21

Kilopat
Katılım
11 Şubat 2014
Mesajlar
28
Yer
DİYARBAKIR
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ÖĞRENCİ
Merhaba arkadaşlar. TTNET 16 mbps kadar paket kullanıcısıyım. Fakat hız problemi yaşıyorum. Aldığım hız değeri 12 mb ile kalsa birde sürekli değişkenlik gösteriyor ve hız her elektrik gidip geldiğinde veya kopma olduğunda kendini güncelliyor. Bu sorun yüzünden defalarca müşteri hizmetleriyle görüşme yaptım. 16 mbps'ye sabitledikleri zaman sürekli kopma yaşadım. Nedeni ise ilk önce splitter sonra kablo kalitesizliği sonra bilgisayarınızda virüs var dediler kolay lokma olmadım kısacası. Kablo modem vs. herşeyi değiştirdiğimi söyledim. Netice olarak bulunduğunuz konumun alt yapı yetersizliğinden kaynaklı bir sorun olduğunu söylediler. Yapabilecekleri bir şey yokmuş dediler. Ama aynı ilçede paketi 8mb olupta aldığı hız 20 mb olan var onlarda neden kopma olmuyor kafaları rahat. Bende sizlerin görüşlerinizi almak istedim. Ayda 60 TL veriyorum fakat istediğim verimi alamıyorum. Ne yapmam lazım? Önerileriniz nedir? Şimdiden teşekkür ederim.
 
Tek çözüm Uydunet veya SuperOnline'a geçmek. Şahsen TTNET'den memnun olan tek kişi gördüm o da anneannem. O da sadece Candy Crash oynuyor.:ROFL::ROFL:TTNET böyle. Yapacak bir şey yok.
 
Geçmiş olsun. Bu gibi sorunları ben de çok yaşadım. İnan 30 saniyelik videoyu 5 dakika izleyemedim. TTNET aradığım zaman hatta güncelleme yaptılar. Bir süre normale döndü. Sonra tekrar hız düştü. Ben de SüperOnline geçtim. Kafam rahat. İnan verdiğim paraya değiyor. Tavsiyem SüperOnline veya Uydunet geçmen. İkisi de kaliteli firmalar. Paranın hakkını veriyorlar.
Kampanyalar - TURKCELL SUPERONLINE
Ana Sayfa
 
Benimde 16 megabit e kadar paketindeyim. 2 megabiti gecmiyor. Taahhüt var. İptal edebilirmiyim paketimi ? Birde merak ettiğim madem 16 megabiti vermeyecek neden bana daha fazla para ödetmeye çalışıyorlar ?
 
Deepark önerin için teşekkür ederim. Turkcell Superonline almak için başvurduk konumda fiber alt yapısı yok. Şansızlık olsa gerek bende düşünmeden tercih edeceğim servis sağlayıcısı Superonline'dır.
 
Merhaba, şuan kullanıldığınız Adsl hattın değerlerini modem arayüzünde buraya paylaşırsanız hat kapasitesini kontrol edebilirim. Ayrıca bölgenizde Vdsl2 desteği var ise 10-12Mbps alan bir kullanıcı ortalama olarak 24 mbps hipernet paketini çalıştırabilir. Müşteri hizmetlerinden bilgi alın eğer hizmet var ise geçmenizi tavsiye ederim.
 
Ben önceden 8 megabit paket kullanıyordum. Sonra hızım artsın diye 16 megabitlik pakete geçtim hızım 8 megabit olmaya devam etti. Sonradan anladım ki altyapım maksimum 8 megabit destekliyormuş. Onu bile vermekte zoranıyorlar genelde. Ping zaten 150 aşağısına inmiyor. Bir sefer 964 bile gördüm. Diğer firmaların altyapısının iyi olduğu yerde yaşayan bir arkadaşım var. O da TTNET kullanıyor ve o da bu durumda. Tavsiyem TTNET'i bırakıp başka bir firmaya geçmeniz. TTNET dolandırıcılarına para ödemeyin :)
 
Merhaba Anıl, istediğin değerler bunlar:
Adsız.png
 
Merhaba Anıl, istediğin değerler bunlar:Eki Görüntüle 84664

Hat değerlerine göre yakın çevrende bi saha dolabı var gibi görünüyor fakat Cihazlar, yoğunluk hat peforması, kablo kalitesi gibi etkenler ile SNR değeri 12 Mbps ile sınırda bağlantı kurabiliyor.
Bağlı olduğun Türk Telekoma gidip Adsl de kalmak istiyorsanız port değişikli ve hattaki kablo çiftinin değişini talep edin.
Eğer sahanızda Vdsl kapsamındaysa hipernete geçin, güncel bağlantı teknolojisi olması yüksek frekanslarda santrale bağlanmasıyla sizinde hızınız yükselmiş olur ve daha hızlı bağlantı kurabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı