VDSL 60 Mbps olan hızını VDSL 100 Mbps'e çıkarmak için yapabileceğiniz pek bir şey yok. Muhtemelen bağlı olduğunuz saha dolabı size uzak ya da başka bir nedenle hatta hız kaybı oluşuyor. Çok ekstrem senaryolar hariç sizi daha yakın bir dolaba da bağlamazlar çünkü sizin hattınız fiziksel olarak bağlı olduğunuz dolaba kadar gidiyor. Bu çok iş demektir.
Fiber için müdürlüğe başvuru yapabilirsiniz. Twitter'dan TT Destek'e ulaşmayı deneyerek ufaktan şansımı denedim ancak sabahına koca binada sadece 2 dairenin TT altyapısından hizmet aldığı bir yerde yoğunluk yaşandığını iddia eden bir personel telefon açtı. Bu yolu deneyecekseniz şimdiden bilgilendirmek isterim, en sağlıklı yol dilekçe vs. yollarla müdürlüğe ulaşmak.
Doğru kişilerle karşılaşmanız önemli, ben yakın olduğu için yakınımdaki TT ofise (aynı zamanda da santral ve ilçeye bakan müdürlük işlevi görüyor) gitmiştim, gerekli birim müsait olmadığı için rastgele bir personel ile görüştürülmüştüm ve o da altyapı konusunda sıfıra yakın bilgiye sahipti. Muhtemelen bir dahaki gidişimde genel müdürlüğe gideceğim.