TTNET bakım çalışması rezaleti

Sertaç Binli

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi Teknolojileri (IT)
Maalesef ki tek VDSL verebilen servis sağlayıcı TTNET olduğu için mecburen kullanıyorum.

Yaklaşık yarım saat önce internet kesildi ve çağrı merkezini aradım. Türkiye genelinde çalışma olduğunu ve sabah saat 6'ya kadar bağlantı alamayacağımı söylediler. Bakım çalışması varmış. Peki neden haber vermediniz dediğimde, internet sayfasında duyuru yaptıklarını söylüyorlar. Her türlü reklam ve tanıtım için SMS gönderen TTNET, bakım çalışması için SMS göndermiyormuş.

Hadi onu geçtim. Saat 02:00-06:00 arası çalışma var diye duyuru yapmışlar ancak saat 01:30'da internet kesildi.

İçimdeki sinir ve kini kustuktan sonra sorum şu:
Eğer forumda hukukçu abilerim-kardeşlerim var ise duyuru saatinden önce bağlantının kesilmesi hakkında yapabileceğim bir şey var mıdır? BTK'ya şikayet dışında daha etkili ne yapabilirim? BTK'ya şikayet edince körler sağırlar birbirini ağırlar durumu oluyor.
IMG_20190730_014240.jpg

Sırf muhalefet olsun diye bir şeyler yazmanızın kimseye bir faydası yok.
Burada konu muhalefet olmak değil sizin bu olayı aşırı abartmanız. Burada yapabileceğiniz tek şey Tüketici Hakem Heyetine başvurmak ki onda da kazanacağınız maksimum ücretsiz sözleşme feshi olacaktır.

Burada konu muhalefet olmak değil sizin bu olayı aşırı abartmanız. Burada yapabileceğiniz tek şey Tüketici Hakem Heyetine başvurmak ki onda da kazanacağınız maksimum ücretsiz sözleşme feshi olacaktır.

Soru da bu zaten. Ne yapabilirim? idi. Neye veya neden şikayet ettiğimin sebeplerini zaten ilk mesajda belirtmiştim.

Abartma meselesine gelince. Bu tarz olaylara idealist yaklaşmak abartmak ise evet abartıyorum ve bunda da hiç bir beis görmüyorum açıkçası. Herkes işin düzgün ve layığıyla yapsa ne kadar güzel olacak.

Eğer işini layığıyla yapmayan varsa da, kontrol ve denetleme mekanizması tüketicilerin geri bildirimleriyle ivedilikle devreye girmelidir.

Bugün vasat bir alt yapıyı, neredeyse en pahalı kullanan bir ülkede sineğin yağını çıkartmayı istemek bence çok haklı bir sebep.

Gizlilik sözleşmem nedeniyle çalıştığım firmayı açıklayamıyorum. Ancak dünyada her zaman ilk ikide yer alan bir teknoloji firmasında yazılım desteği veriyorum. İnsanlar diğer ülkelere göre kat kat fazla para ödeyerek aldığı cihazları için en ufak sorunlarda bile haklı olarak anında çözüm isterken benim de aynı şekilde bu çözümleri talep etmem kadar doğal bir şey var mı?

Uzatmak istemiyorum ancak bir örnek daha vereceğim (elektrik ve su için verilen örneğe binaen)

İkamet ettiğim adreste ramazan ayı boyunca 1 hafta içerisinde düzenli olarak her gece 02:00'de elektrik kesintisi yaşanıyordu. Tam 5 defa enerjiyi sağlayan firmaya nedenini öğrenmek için şikayet kayıtları açtım ancak bir defa bile dönüş olmadı. Akabinde EPDK'ya şikayetimi ilettim ve enerjiyi sağlayan firmadan gelen cevap aynen şu şekilde:

"Bahsi geçen tarihlerde herhangi bir enerji kesintisi yaşanmamıştır."

Bu cevap EPDK için yeterli görüldü ve dosya kapatıldı. Her gece keyfine göre enerji kesen (ben yapmasam bile) ramazan ayının ortasında insanların mum ışığında sahur yapmasına sebep olan firmanın yanına kâr kaldı.

Konuya dönecek olursak, internet kesintisi için de BTK'ya açacağım şikayete buna benzer geçiştirme bir cevap geleceğinden emin olduğum için alternatif bir yöntem arayışında olduğumdan bu konuyu açtım.

Mevzu sözleşmeyi fesh etmek değil. Mevzu insanları keyfe keder mağdur edenlerin ne yaptıklarını fark etmesi.

Umarım derdimi bu defa net anlatabilmişimdir.

İnternet bağlantısı 06:15'te sağlandı ve ben gereken yanıtı konudan edindim.

Konu kapatılabilir.

Konu sahibi sonuna kadar hakli.
1 lira eksik ode faturani internetini keserler.
Kendisi kafasina gore interneti kesmekte beis gormez ayni parayi kazaniyor cunku.

Devletin yaptirim eksikligi. Cikar bi kanun. Hizmet veremedigi her saat faturadan dusecek sekilde alt yapiyi guncellemelerini sagla. Bak bakalim nasil ipe ipe hizmet veriyorlar.

Amerika'da aldigin internet kota paketi vs hep bir sonraki aya devrediyor. Verdigin paranin hakkini aliyorsun. Gsm ya da sabit hat internet hizmeti sunamazsa faturadan dusuyor. Internet kesilse olay oluyor. Burda arkadasla gece oyun oynuyoruz, saat 1 - 5 arasi kopup duruyor adam. Neden oyle diyince de " Burasi boyle " diyip geciyor.

Uydunet benim 2 sene once static IP adresimi degistirdi. Adamlarla ne kavgalar ettim " Statikse degistirmeyin, degistirecekseniz benden her ay aldiginiz statik IP parasini geri verin " diye. 2 farkli yere sikayet ettim. Sonuc 0. Size daha iyi hizmet verebilmek icin ile baslayan samimiyetsiz beceriksizlikler hep.

Haklısın fakat adamların imzalattığı belgelerde ağzını açtırmayacak kadar geniş maddeleri imzalıyoruz fark etmiyoruz, o yüzden bu konuda yapabileceğin bir şey maalesef yok. Kaldı ki yarım saat önceden kesilmiş bakım amaçlı, çoğu insan günlerce internet alamıyor konu açılmaya değecek bir konu değilmiş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı