TtNet bıktırdığından TurkNet'e geçiş

Valla şu Ttnet'ten memnun olan bi ben varım galiba.:) Abi geçtikten sonra bilgilendirirsen sevinirim 100gb Akn iştahımı kabarttı. @er36po
TetNet'in çok adaletsiz bir dağılımı var, sizin dışınızda memnun olan bir çok insan var. Adamlara AKK bile işlemiyor, örneğin adamın 50-75 GB'lik AKK anlaşmalı ancak 200GB'a kadar bile Dow. yapabilene şahit oldum.:D Açıkçası altyapısı sağlam olan bölgelerde şikayet yok. Bunu bir çok konuda gördüm/ okudum.

Evet, bu fiyata 16MBps ve 100 GB AKN oldukça cazip bence de.
Benim ile görüşen TurkNet müşteri danışmanının demesine göre 10-12 gün arasında bağlantıyı sağlayacaklarmı. Bir hafta kullanıp detaylı bilgi vereceğim.:)

Artık sahibinden.com'dan falan ev bakarken bina özelliklerinde fiber alt yapıya bakıp ona göre ev satın alacağım. :)

Şaka bir yana eski evimde Superonline kullanırken uçuyorduk (18 Mbps) ve gerçekten paranın hakkını veriyordu. Tabi ara sıra gitmeler falan oluyordu ama TTNET gibi 16 Mbps diye sözleştirip speedtest.net'de internet hızı 10 Mbps çıkmıyordu ve binaya 1 yılda hattı çekmiyordu ve öyle AKN mevzusu da olmuyordu. Durumu toparladıktan sonra ilk iş fiber alt yapılı bir ev tutmak :)

@er36po Turknet gayet güzel gibi duruyor. Kullandıktan sonra mutlaka konu aç. 4 gözle bekliyorum :)

Arkadaşlar ofiste turksat ve ttnetide kullanıyorum hatta turksatın 100 mgbt kablolu hattı ile ttnet 32mgbt kullanıyorum arada hiç bi fark yok.
evde ise ttnet 24 mgbt hiper net kullanıyorum ve senelerdir ttnet kullanıyorum çok şükür bi sıkıntım olmadı.
anlamıyorum neden millet bukadar şikayetçi ?

Arkadaşlar ofiste turksat ve ttnetide kullanıyorum hatta turksatın 100 mgbt kablolu hattı ile ttnet 32mgbt kullanıyorum arada hiç bi fark yok.
evde ise ttnet 24 mgbt hiper net kullanıyorum ve senelerdir ttnet kullanıyorum çok şükür bi sıkıntım olmadı.
anlamıyorum neden millet bukadar şikayetçi ?
Şimdi Ttnet'de şöyle bir sıkıntı var. İşine gelince öyle güzel internet bağlarlar ki özellikle yeni yapılmış mesela 5 apartman her apartmanda diyelim ki 10-12 kişi var o zaman oraya hem fiber bağlatırlar hem de adsl (3 ay içerisinde) ve senin dediğin durum gibi olur.
100 mbps = 32 mbps
Ancak ttnet'de her yerde aynı hizmeti veremiyor. Özellikle 4 daireli 5 daireli binalarda adsli hemen bağlatmıyor, bağlatsa da o adsl tatmin edici olmuyor sadece internete bağlanabiliyorsun o kadar.
Binaya adsl bağlatmak istedim. 1,5 sene sonra bağlattı. Ve internetin yanında telefondan veya laptoptan bir video izliyorum (güya 16mbps) video donuyor. AKN limiti de 100 gb ve aşmadığım halde. Bir de bana 16 mbps diyorlar speedtest.net ile ttnetin kendi sayfasından internet testi yaptırdım 10 mbps çıktı :)

Ben yaklaşık 1 yıldır kulanıyorum TTNET'in Fiber internetini. Oturduğum ev daha yeni hatta bölge daha yeni imara açıldı ve taşındığımızda hat yoktu . 2 ay kadar sonra sıfır Fiber hat çektiler . 23 Mbps 75 Gb' AKN olan Fiber paketini kullanıyorum . Ama şu 1 yılda burnumdan getirdiler. Kopmalar mı dersin sebepsiz kesintiler mi dersin... Youtube'da HD video izleyemiyorum. Hız kafasına göre zaten sağlıklı bi sinyal yok hatta. Turkcell Superonline hat getirmiş öğrendiğim kadarıyla en uygun zamanda ona geçiş yapıcam.

Şimdi Ttnet'de şöyle bir sıkıntı var. İşine gelince öyle güzel internet bağlarlar ki özellikle yeni yapılmış mesela 5 apartman her apartmanda diyelim ki 10-12 kişi var o zaman oraya hem fiber bağlatırlar hem de adsl (3 ay içerisinde) ve senin dediğin durum gibi olur.
100 mbps = 32 mbps
Ancak ttnet'de her yerde aynı hizmeti veremiyor. Özellikle 4 daireli 5 daireli binalarda adsli hemen bağlatmıyor, bağlatsa da o adsl tatmin edici olmuyor sadece internete bağlanabiliyorsun o kadar.
Binaya adsl bağlatmak istedim. 1,5 sene sonra bağlattı. Ve internetin yanında telefondan veya laptoptan bir video izliyorum (güya 16mbps) video donuyor. AKN limiti de 100 gb ve aşmadığım halde. Bir de bana 16 mbps diyorlar speedtest.net ile ttnetin kendi sayfasından internet testi yaptırdım 10 mbps çıktı :)

Haklısın ama ben birazda üstünde durulmalı taraftarıyım.
Kimseye sürekli yeni internet bağlanmıyo her internet telefon hattından geliyo bunu bi açıklığa kavuşturalım.
Her telefon hattıda yeni değil kimisi ilk yapıldığı gibi duran hatlar bu yine ttnet hatası değil kullanıcı problemi !
Bina dışı internetler de semtten semte değişiyo sıkıntı burda başlıyo işte buda çevredeki internet kullanımına bağlı.

Arkadaşlar, 3 gündür canımın içi TurkNet'e geçmiş vaziyetteyim.(y)
İndirme hızım olması gereken 1.5 - 1.9 Mb.
Aynı tarife ve aynı altyapı ile TtNet ile 400- 600 Kb hızda indirme imkanım vardı artı 1080p video izlemem tam anlamıyla rezaletti. :lanet:
Ama şimdi o surunlarım artık yok, yani almam gereken 16 MBp/s hıza ulaşıyor bu bağlamda 1080p videoları çok rahat izleyebiliyorum. (y)

Aynı altyapı özerindeki TtNet ve TurkNet arasındaki bu hız farkının nedeni: TurkNet TtNet'ten daha az yoğun olduğundan dolayıdır sanırım. Ki bunu TurkNet müşteri danışmanı da belirtmişti. :)

Zaman bulursam akşama video şeklinde internet hızımı özellikle siz TtNet mahkumu dostlarımla paylaşacağım. (y)

Aynı tarife ve aynı altyapı ile TtNet ile 400- 600 Kb hızda indirme imkanım vardı artı 1080p video izlemem tam anlamıyla rezaletti. :lanet:
Ama şimdi o surunlarım artık yok, yani almam gereken 16 MBp/s hıza ulaşıyor bu bağlamda 1080p videoları çok rahat izleyebiliyorum. (y)

Aynı altyapı özerindeki TtNet ve TurkNet arasındaki bu hız farkının nedeni: TurkNet TtNet'ten daha az yoğun olduğundan dolayıdır sanırım. Ki bunu TurkNet müşteri danışmanı da belirtmişti. :)

Zaman bulursam akşama video şeklinde internet hızımı özellikle siz TtNet mahkumu dostlarımla paylaşacağım. (y)

Dediğin olay doğru. Ben SüperOnline kullanıyorum. TTNET kullanır iken göremediğim hızları gördüm. Benim kullandığım bölgede yoğun olmadığı için daha verimli oluyor. Bunu 1-2 kez daha duymuştum. Yoğun olmayınca hızlar yüksek oluyor.

Bende aynı 16 Mbps Yalın geçmeyi düşünüyorum inşallah sıkıntı çıkmaz bendede :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı