TTNET çilesi ve yeni internet çektirmek

• Konuyu başlatan czn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 628

czn

Centipat
Merhaba. Forumda benzer konuları okudum, ama benim sorum şu.
Şimdi İstanbul'da olaylar nedeniyle ailemin yanına geldim. Bulunduğum bölgede internet şebekesi ADSL ve 6 Mbit'e kadar destekliyor. Neyse bunda sorun yok.

Sorun eve gelen hızla alakalı, 2.1 MB’ı geçmiyor. Bazen 850 KB’ye düşüyor ve inanılmaz ping mevcut. FIFA, GTA tarzı oyunlarda özellikle FIFA’da büyük sıkıntı yaşıyorum.

Önlem olarak modemden odama CAT 6 kablo çektim. Access aldım odada sinyali yaysın diye. Geceleri bazen akıcı ama yine zorluk çekiyorum ve kesinlikle gelen şebeke de bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Herkes yatmışken bile takıldığını gördüm, dün mesela ama bazen gece çok rahat oynuyorum. Oyunda port numaraları dahil her şeyi denedim, 2.30 3'ten önce oynamam çok zor.

Şimdi sorum şu, eve 2. modem üyeliğini farklı bir internet sağlayacısından alsam bir nebze olsun kimse kullanmadığı için oyun daha akıcı olur diye düşünmekteyim.

Ve bu işlem olabiliyorsa nasıl yapılıyor? Daha önce bir iki yazı oludum ama pek bir bilgim yok maalesef. Sizce ikinci modemi almak mı yoksa kabloları yenilememi daha iyi bir çözüm olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Forumda benzer konuları okudum, ama benim sorum şu.
Şimdi İstanbul'da olaylar nedeniyle ailemin yanına geldim. Bulunduğum bölgede internet şebekesi ADSL ve 6 Mbit'e kadar destekliyor. Neyse bunda sorun yok.

Sorun eve gelen hızla alakalı, 2.1 MB’ı geçmiyor. Bazen 850 KB’ye düşüyor ve inanılmaz ping mevcut. FIFA, GTA tarzı oyunlarda özellikle FIFA’da büyük sıkıntı yaşıyorum.

Önlem olarak modemden odama CAT 6 kablo çektim. Access aldım odada sinyali yaysın diye. Geceleri bazen akıcı ama yine zorluk çekiyorum ve kesinlikle gelen şebeke de bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Herkes yatmışken bile takıldığını gördüm, dün mesela ama bazen gece çok rahat oynuyorum. Oyunda port numaraları dahil her şeyi denedim, 2.30 3'ten önce oynamam çok zor.

Şimdi sorum şu, eve 2. modem üyeliğini farklı bir internet sağlayacısından alsam bir nebze olsun kimse kullanmadığı için oyun daha akıcı olur diye düşünmekteyim.

Ve bu işlem olabiliyorsa nasıl yapılıyor? Daha önce bir iki yazı oludum ama pek bir bilgim yok maalesef. Sizce ikinci modemi almak mı yoksa kabloları yenilememi daha iyi bir çözüm olur?
Türk Telekom her daireye 1 tane port sağlar 1'den yukarı hat sağlamaz. Kablonet üzerinden 2. bir internet alabilirsiniz. Bu arada zaten 6Mbps destekleyen yere CAT6 çekmeniz mantıklı olmamış.

Nasıl desteklemem gerekiyor peki? Daha önceki evimde internet alt yapısı gene sorun oluyordu ve 20 metrelik kablo işimi görmüştü ama bu sefer, şebekeden olsa gerek bir türlü fayda sağlayamadım.
Bi öğrenci evinde arladaşlar 2 ayrı internet kullanmışlardı. Malum 3 4 kişi kalınca oyun oynanmıyor 1 internetle. Araştırıp deneyün derim.

Nasıl desteklemem gerekiyor peki? Daha önceki evimde internet alt yapısı gene sorun oluyordu ve 20 metrelik kablo işimi görmüştü ama bu sefer, şebekeden olsa gerek bir türlü fayda sağlayamadım.

İşte benmde merakım bu. Olabiliyor mu oluyorsa nasıl oluyor, araştırmama göre port sayısı ile alakalıymış. Binanın elektrik merkezindeki port sayısına göre hat çekebiliyorlarmış sanırm ama tam bilmiyorum tabiii.
Yanlış bilmiyorsam şirket olmadığı sürece bir yere altyapı bir adet olduğu için birden fazla internet üyeliği yapılamıyor.

Bizim yan komşuda 2 tane net var. Evler müstakil. Vallahi pek bir bilgim yok internette olabilir diye birkaç yerde gördüm. Ama emin değilim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı