TTNet Düşük Hız ve Ping Sorunu

LegendisbacK

Kilopat
Daha fazla  
24 Mbps TTNet fiber internet kullanmaktayım. Online oyun esnasında aldığım ping değerleri minimum 40'ı buluyor ve maksimum aldığım download hızı 16 Mbps oluyor. Gel gelelim akşamları oyuna girdiğimde bu ping 150'ye fırlıyor ve sürekli değişiyor. Download hızı da 5 Mbps'lere kadar düşüyor. Wi-Fi kapattığım halde bu aynı. Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda bana verilen cevap altyapınızda hiçbir sorun yok ve kablonuzu değiştirin tarzında saçma sapan cevaplarla karşılaşıyorum. Lütfen yardımcı olun ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunların aynısını banada yapıyorlar çare yok, ya zorlayacaksın düzeltin diye veya başka bir internet firmasına geçeceksin. Ben Şubat ayında Turkcell'e geçicem mesela.

Aynı sorun bende de var. Kaç kere aradım her seferinde arıza raporu yazdık dediler. Sonuç tabii ki olumsuz. Tek çare başka bir firmaya geçmek gibi görünüyor.

İnanılır gibi değil modem panelinden baktığımda hızımı 4096 KB olarak sınırlamışlar. Hemen arayıp arıza kaydı oluşturdum sana'da öyle yapmış ola bilirler. Şu saçmalığa bakın.
Ekran Alıntısı.PNG

DSL Hızı(Kb/s):245763070
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):6484810358
SNR Sınırı (dB):16.812.9
Hat Zayıflaması(dB):0.00.0
Güç (dB):14.5-7.2
[TBODY] [/TBODY]
upload_2017-11-7_18-11-43.png

Şuan eskisine göre gayet iyi fakat erken saatte alınan testler bunlar. Port değişikliği yaptırmayı düşünüyorumda acaba değiştirildiği zaman ping'te değişiklik olur mu?

Bir de sormak istediğim birşey var bu güç(dB) çıkışı neden - ?

Türk Telekom tarafından hızın 1.8 olarak sınırlandırılmış. Ben arayıp güncellettim hızım düzeldi.
Bu arada VDSL mi ? VDSL 2 mi ? Yani Fibermi Hipermi ?
Ekran Alıntısı.PNG

VDSL2 başta belirtmiştim. Bizim evde tivibu var televizyonun olduğu yere internet çekmek için powerline adaptörlerden kullanıyoruz acaba dedim bugün bunlar mı yapıyor diyerek modemden bağlantıyı kestim test ettim sonuç ;
Download hızı: 22 Mbps
Upload hızı: 2.5 Mbps
Ping: 20 Ms

Fakat akşamları olan bu dalgalanmalar tivibudan mı kaynaklanıyor onu bilemiyorum. Port değişikliği yaptırsam acaba ping’te biraz daha düşme olur mu sizce ?

Sonuç olarak tivibudan ise eğer firma değiştirmeden ne gibi çözümler bulabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Modemdeki ip ile internette görülen ip aynı mı kontrol eder misiniz? Cgn uygulamasına geçmişler bunlar iyice azıttılar.

Değişiklik olmaz 3 ay öncesine kadar bende eksi evimde VDSL2 Hipernet alıyordum 35Down. 2.1 Upload bende de ping böyle oluyordu fiber optik kablo olmadığından santralla senin aranda olan uzaklıktan oluyor bunlar bende de böyleydi. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı