TTNET Fibernet Ani Ping Artışı

Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekipmanlar: Asus ROG Keris, Durgod Taurus K320 Cherry MX Brown, Takstar Pro 82, Soundmagic A30, Porge siyah Kanagawa XXL.

Bilgisayar: AMD Ryzen 5 5500, Asus TUF RTX 3080, Gigabyte B450 Aorus Pro, G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8) 3000MHz CL16, Crucial P1 500GB NVMe, High Power Super GD+ 850W, Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB 3F + 4x Lian Li Lancool 3 140mm ARGB stok fan.
Evet TTNET Fibernet kullanıcısıyım. 35 MBPS internetim bulunmakta. Kota hızı düştüğünde 16 MBPS oluyor. Ayrıca Tilgin HG2331 model modemim var. Sorunum ise basit. Pingim 70-80'den bazen 300'e bazen 2000'e fırlıyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Wi-Fi ile bağlanıyorum kablosuz bağlandığımda böyle bir sorun yok ancak kablosuz bağlanma durumum yok. Yani Wi-Fi'deki ping sorununu çözmek zorundayım. Uzun zamandır telefonun internetine bağlanıyorum ve çok sıkıntı yaratıyor. WLAN Optimizer VS. işe yaramadı. İnternette de birsürü konu var ama cevabını bulamadım. Beni çok rahatsız ediyor özellikle Fortnite oynarken ışınlanmalar, lastik etkisi VS. aşırı sinir bozucu. Bunu nasıl düzelteceğim bilmiyorum yardımınıza ihtiyacım var.

@Cleante @Jira @Recep Baltaş @Ali Güngör @Murat5038 @BilgisayarKurdu
Recep hocam sizin cevap yazdığınız konularda sürekli fibere geçmek gerektiğini belirtmişssiniz. Ben fiber kullanıyorum ama hala sorun deva ediyor.

Ayrıca hız testinde pingim normal çıkıyor. Zaten indirme hızımda VS.'de sorun yok. Ayrıca Update VB. yazılımlar kapalı ve interente sadece ben bağlanıyorum. Arka planda indirme veya karşıya yükleme yok eminim. Zaten ondan olsa telefonun interneti de ping yapar ve çok kotası gider. Ayrıca bu sorunu PUBG, Fortnite, CS:GO gibi oyunların hepsinde yaşamaktayım. Sorun oyunda değil yani. Ayrıca Fortnite'de Packet Loss'da yaşamaktayım. Sanırım o da bu yüzden.

Örnek görünü:

Adsız.png

Tabi bu 181. Bazen 2000 bazen 300 bazen 500.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wifi ile bağlanıp oyun oynarken bu tarz durumlar kaçınılmaz oluyor ne yazık ki. Ben seneler boyu çok çektim aynı sıkıntıdan, şimdi sadece kablolu ile bağlanıp oynuyorum böyle bir sıkıntım kalmadı. Stabil bir oyun için kablolu kullanmalısınız. Ya da çok çok iyi 5ghz wifi'si olan bir modem alıp kullanacaksınız. Çok güçlü bir modeme 5ghz ile bağlansanız da bilgisayarınızın/laptopunuzun wifi kartı çok iyi olmalı aynı zamanda.

Wifi ile bağlanıp oyun oynarken bu tarz durumlar kaçınılmaz oluyor ne yazık ki. Ben seneler boyu çok çektim aynı sıkıntıdan, şimdi sadece kablolu ile bağlanıp oynuyorum böyle bir sıkıntım kalmadı. Stabil bir oyun için kablolu kullanmalısınız. Ya da çok çok iyi 5ghz wifi'si olan bir modem alıp kullanacaksınız. Çok güçlü bir modeme 5ghz ile bağlansanız da bilgisayarınızın/laptopunuzun wifi kartı çok iyi olmalı aynı zamanda.

Sadece 5 GHz yetmez. Laptop içerisindeki wi-fi internet kartının kaliteli olması da önemli o zaman tam verime yaklaşılır.

Kablo olmayinca olmuyor mu yani :(

Kablo olmayinca olmuyor mu yani :(
Kabloludan bağlan lan dan ver 1 metre CAT7 kabloyu laptobuna (30-40 liraydı son baktığımda) internet hızın uçuşa geçer adam ps4 üne taktı mesela cat5 yerine cat7 650 MHz olduğundan mpbs yi iyi ilettiğinden 35 mpbs alıyor. Eğer yeni kablo alıp hızın düşükse tesisatında sorun olabilir bir çizik falan senin cat apartman kablosunun performansını etkiler.

Binaya kadar fiber. Binadan sonrasi ADSL. En alt katta oldugum icin bina ici kablosunu fiber kabloyla degistirmeyi dusunuyorum. Ayrica PC'ye de kablo alacagim kablolu baglanacagim.
Bu arada hizda sorun yok zaten 35 MBPS internetim var hiz testinde 30-32 MBPS cikiyor download hizim 3.5-4 MB/S.
Nasil kablo taktiktan sonra test yapabilirim? Ornegin alt yapim ne kadar destekliyor bana ne geliyor ve ben bu hizdan ne kadarini kablo yuzunden kaybediyorum? Kisaca bir saglik testi yapabilir miyim?
@Rovildi @Eryd

Sadece 5 GHz yetmez. Laptop içerisindeki wi-fi internet kartının kaliteli olması da önemli o zaman tam verime yaklaşılır.
Çok güçlü bir modeme 5ghz ile bağlansanız da bilgisayarınızın/laptopunuzun wifi kartı çok iyi olmalı aynı zamanda.
Okumuyorsunuz galiba?
Ornegin alt yapim ne kadar destekliyor bana ne geliyor ve ben bu hizdan ne kadarini kablo yuzunden kaybediyorum?
Alt yapınızın ne kadar desteklediği, size ne geldiği başka bir durum, WiFi kullanarak oyun oynadığınızda bağlantınızın stabil olmaması ayrı bir durum. Kablo ile bağlandığınızda bağlantınız stabil olur, kopmalar ve özellikle sizin yaşadığınız ''ping spike'' durumları en aza indirgenir. 35mbit, akn sonrası 16mbit internetiniz varmış. Ben de 50mbit, akn sonrası 16mbit kullanıyorum. 3 kişi aynı anda hattı kullanıyoruz. Laptop, 3 tane telefon, Apple TV sürekli açık ve hiç durmadan çalışıyor. Yine de bize çok rahat yetiyor ve diğer 2 kişi HD video izlerken ben laptoptan kablo ile sıkıntısız herhangi bir online oyunu oynayabiliyorum hiçbir ping sorunu olmadan. Fakat kablolu değil de kablosuz olarak bağlandığımda benden başka kullanan kimse olmasa da ping spike giriyor. Wifi ile oyun oynadığınız sürece bu durum olacaktır. Kablo ile oynamayı deneyin zaten sonrasında teste falan gerek kalmadan göreceksiniz ne kadar fark ettiğini.

Son düzenleme:
Okudum. Ve bu yazdiklariniza dayanarak kablolu baglayacagim dedim zaten. Ayrica su sorumu da cevaplayabilir misiniz?
"Alt yapi ne kadar destekliyor bana gelen internet ne ve ben bu hizdan ne kadar kaybediyorum? Kisaca bir saglik testi yapabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı