TTNET Hızım 117 Kbp/s'ye düştü

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Speedtest.net gibi internet hız ölçümü yapan bazı sitelerde hızımı ölçtüğümde son zamanlarda bana 500-800 Kbp/s değerlerini veriyor. Bu demek oluyor ki ben 1 saniyede yaklaşık olarak 650 Kb/s'lik hız yapmalıyım. Tam tersi. En fazla gördüğüm hız 117 Kbp/s ki o da saniyelik. Genelde 1- 50 Kbp/s arası, ara sıra da 60-100 Kb/s'a ulaşıyor. TTNET ile görüştüğümde "modeminiz sinyal almakta güçlük çekiyor, hattınız normal, bazen hepsini kullanamazsınız" gibi bahaneler duyuyorum. Superonline bir an önce hızını arttırıp bizim ikamet ettiğimiz yerlere de gelmeli. Neyse, sence benim problemim ne hocam?

Servis sağlayıcın, altyapıyı geliştirmektense, Phorm gibi fişleme sistemleri kullanarak insanların kişisel bilgilerini reklam firmalarına satmayı tercih ediyor. Bu bağlamda sen de internete hala 20 yıllık bakır kablolar ile bağlanmaya çalışıyorsun. Modemini değiştirmen, binaya gelen hattı yenilemen ya da splitter kullanıp kullanmaman hiçbir şeyi değiştirmez. Fiber döşenmesini beklemekten başka pek çaren yok. Ayda 150 TL’ye Vodafone’un sınırsız 3G tarifesi var fakat bu da ping süresi dolayısıyla online oyunlar için pek uygun değil.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı