ttnet müşteri hizmetlerine arıza kaydı bıraktınız mı? Bu arada ttnet altyapısını aldığı türk telekomla birleştikten sonra ben ttnet internet aboneliğimi sonlandırdım çünkü bir arızam olduğu zaman müşteri hizmetleri bana elit ekip gönderebileceğini karşılığında ücret alacağını söylemişti bende kabul ettim dedim eğer arıza benim bina içi kablolardan kaynaklı ise iki katını ödeyeceğim dedim ve sabah ekip geldi problem ankastre kaynaklı çıktığı için ücret talep edemediler ve ertesi günde ben farklı hizmete geçiş yaptım.Bu yüzden hız probleminiz öncelikle müşteri temsilcilerine bildirilip türk telekomdan arıza onarımına gelmeleri gerekir gelmezler ise binanızdan (modemden) ankastre veya telefon direğine kadar olan kablolamada sıkıntı olduğu kesindir. Sizin almanız gereken hız 8 mbps iken 5 mbps alıyorsanız sizin sıkıntı kesinlikle kablolardandır bu yüzden net hız alamıyorsunuz.Mümkünse sabit hat kullanmıyorsanız siplitter kullanmadan kabloyu direkt modeme takmalısın.Ha birde TTNet size İnterneti ADSL olarak mı yoksa VDSL olarak mı iletiyor.Bu nokta önemli çünkü ttnet size VDSL internet iletiyor ve sizde DSL destekli modem kullanıyorsanız net hız alamaz,bağlantı kopmaları yaşarsınız.Tabi bu 16 mbps hızın üstündeyse geçerlidir.Resimde gördüğünüz gibi gelen hat zayıflaması 44.0 oranında ve ulaşılabilir hızınız 6 mbps olduğu için kesinlikle eminim kablolarda sıkıntı var