Ttnet İnternet Kopması

Bluecat42

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Ben 2 yıldır ttnet kullanıcısıyım. Benim böyle problemleri cok oluyor her seferinde arıza kaydı bırakmama rağmen gene de sorunum temenni çözülmüyor. 2 aydır genellikle 30 45 dk'de bir kopuyor.
Kablolar yeni kendim değiştirdim, hem Adsl kablosu hem de Cat5 kablosu. Bilgisayar deseniz anakartı degiştireli 7-8 ay oldu. Ethernet bağdaştırıcım driverleri güncel. Modemi de degiştirdim ama gene de yok sorunum gitmiyor sürekli kopuyor. Bir lol oyuncusu olarak çıldırmak üzereyim.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Merhaba arkadaşlar.

Ben 2 yıldır ttnet kullanıcısıyım. Benim böyle problemleri cok oluyor her seferinde arıza kaydı bırakmama rağmen gene de sorunum temenni çözülmüyor. 2 aydır genellikle 30 45 dk'de bir kopuyor.
Kablolar yeni kendim değiştirdim, hem Adsl kablosu hem de Cat5 kablosu. Bilgisayar deseniz anakartı degiştireli 7-8 ay oldu. Ethernet bağdaştırıcım driverleri güncel. Modemi de degiştirdim ama gene de yok sorunum gitmiyor sürekli kopuyor. Bir lol oyuncusu olarak çıldırmak üzereyim.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

İyi günler.
nerden bakabilirim bu degerlere bilmiyorumda?

İyi günler. Başlamadan önce adsl kullanmakta olduğunuzu varsayıyorum. Hattınızın değerlerini öğrenmek için öncelikle bir internet tarayıcısı üzerinden adres çubuğuna 192.168.1.1(modem marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir) yazıp sayfayı açtıktan sonra, modeminizin arayüzüne giriş yapmanız gerekiyor. Ardından Airties marka modemler için arayüzde bulunan "raporlar" sekmesine, Huawei marka modemler için "bakım" bölümüne giderek bu bilgileri öğrenebilirsiniz. Diğer modemler hakkında bilgim olmadığı için ilgili bilgilere nereden ulaşacağınızı bilmiyorum.

modem.jpg

Benim modemim Huawei marka ve bakım sekmesi altında bu bilgileri bulabiliyorum.

Sorununuz ikinci kısmına gelecek olursak; hattınızdaki kopmalar gürültü katsayısının(Signal to noise margin olarakda bilinir) düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir. Hat gürültüsü ve hat zayıflamasının ne olduğunu zamanım olmadığı için anlatamıyorum ancak basit bir google araması ile gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Aşağıda bir tablo paylaşacağım, bu tablodan kendi değerlerinizi karşılaştırabilirsiniz.

Signal to Noise Ratio(SNR) Margin (Gürültü katsayısı)
0 dB - 6 dB Dsl bağlantısı gerçekleşmez ya da sürekli düşer.
7 dB - 14 dB Dsl bağlantısı gerçekleşir fakat düşme meydana gelebilir.
15 dB - 25 dB Hat kalitesi iyi.
26 dB - 30 dB Hat kalitesi çok iyi.
31 dB - 35 dB Hat kalitesi mükemmel.

Attenuation (Zayıflama değerleri)
0 dB - 20 dB Santrale çok yakın.
20 dB - 30 dB Santrale yakın
30 dB - 40 dB Santral mesafesi iyi
40 dB - 60 dB Santral mesafesi ortalama
60 dB - 65 dB Santrale uzak

Son olarak şunu da belirtmem gerekiyor; bu değerleri iyileştirmek son kullanıcının yapabilecekleri sınırlı ve sen hepsini çoktan yapmışsın. Bundan sonrası için internet servis sağlayıcının hatların bakımını yapması veya hatların tamamen değiştirmesi ile ilgilidir. Bu safhada senin yapabileceğin tek şey, internet servis sağlayıcını arayıp durumu anlatmak ve beklemek malesef.

İyi sosyaller.

Sıradan TTNET. Ben de ara sıra kopmalar yaşıyorum, ve internet hızım paketimde yazan 16 Mbps hiç olmadı. AKK olmadığı zaman bile 8 Mbps civarlarında. Müşteri hizmetleri deseniz, sürekli arıza kaydı arıza kaydı. 2-3 kere ekipler geldi hala aynı. 24 ay taahhütümün bittiği saniye başka sağlayıcıya geçeceğim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı