TTNET kasıtlı hız düşürür mü?

ibretix

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 yıldır Netspeed kullanıyorum. Altyapıyı TTNET sağlıyor.(ADSL 8Mbit) Netspeed öncesinde TTNET kullanıcısıydım. 12 yıldır bu evde yaşıyorum ve ilk defa başıma böyle bir şey geldi.
Dün durduk yerde hızım 3'e sabitlendi. Netspeed ile görüştüm arıza kaydı falan oluşturdum.
Bugün dönüş yapıldı. TTNET dönüş yapmış ve demiş ki.
Verebileceğimiz hız bu... Netspeed ile görüştüm tekrar dönecekler. Sonuç aynı olursa.

Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1 yıldır Netspeed kullanıyorum. Altyapıyı TTNET sağlıyor.(ADSL 8Mbit) Netspeed öncesinde TTNET kullanıcısıydım. 12 yıldır bu evde yaşıyorum ve ilk defa başıma böyle bir şey geldi.
Dün durduk yerde hızım 3'e sabitlendi. Netspeed ile görüştüm arıza kaydı falan oluşturdum.
Verebileceğimiz hız bu... Netspeed ile görüştüm tekrar dönecekler. Sonuç aynı olursa.

Ne yapabilirim?
Tahattüt yok diye biliyorum, kapattır gitsin. TTNET altyapısı ve hizmeti klasik. İmkanın varsa superonline fiber varsa apartmanda hemen geç derim.

Ne yapabilirim?
Hocam modem arayüzünden dsl istatistiklerini ve göknet'in sitesinden altyapı sorgu sonucunuzu atar mısınız?

Buna benzer bir sorunu öğrenciyken yaşamıştım. Türk Telekom'un kendi altyapısında 16 Mbit'lik pakette 13 Mbit alıyordum. 2-3 yıl kullanımdan sonra 4-5 Mbit'lerin üstüne çıkamamıştım. Türk Telekom'un destek ekibi kablo değişimi yaptığında direk sorun çözülmüştü. Bu sorun aradaki bağlantıdan ya da port değişiminden kaynaklı olarak ortaya çıkıyor. Daha düşük bir porta geçiş yaptırırlarsa macera dolu bir iş başlıyor.

Tahattüt yok diye biliyorum, kapattır gitsin. TTNET altyapısı ve hizmeti klasik. İmkanın varsa superonline fiber varsa apartmanda hemen geç derim.
Keşke.Altyapı yok maalesef
192.168.1.1 burdan bana bi modem bilgisi ss gönder bakalım.

İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş. bide burdan bir sorgu yapıp ss gönder portuna bakak.
Modem bilgisi derken hocam tam olarak hangi bölümün ss'ini almalıyım?
Hocam modem arayüzünden dsl istatistiklerini ve göknet'in sitesinden altyapı sorgu sonucunuzu atar mısınız?

Dosya Ekleri

• Screenshot_13.png
    Screenshot_13.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 39
  • dsl.png
    dsl.png
    54,8 KB · Görüntüleme: 43
Keşke. Altyapı yok maalesef.

Modem bilgisi derken hocam tam olarak hangi bölümün SS'ini almalıyım?

Hocam altyapı gerçekten kötüymüş. Hızı düşürmeseler kopma olurdu hatta. SNR 8.8 çok düşük. Türk Telekom il/ilçe müdürlüğüne dilekçe bırakın. VDSL getirirler büyük ihtimalle. ADSL olan yerlerin çoğunu fiber veya VDSL ile yeniliyorlar. Twitter'dan falan Türk Telekom'a yazmayı da deneyebilirsiniz. BTK/Cimer gibi internet sitelerine şikayette bulunun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı