TTNET Oyunlarda Ping Sorunu

Alper Tüysüz

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son 2 haftadır LoL ve CS:GO oyunlarında veri paketi kaybı yaşıyorum. LoL'de normal pingim 52 ancak 1-2 dakikada bir 10 saniyeliğine felan 70-80'e çıkıyor ancak gösterdiğinden çok daha fazla ping oluyor. CS:GO'da ise normal pingim 54 ancak o da 1-2 dakikada bir 120-140'a çıkıyor ve genel olarak 20%-5% loss ( veri paketi kaybı ) ile oynuyorum. TTNET 16 MBit down. 0.60 upload internetim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz daha ayrıntı versen daha iyi olurdu.
Başka cihaz bağlı mı?(Telefonlar dahil).
İşletim sistemin nedir? Eğer Windows 10 kullanıyorsan "Hizmet Ana Bilgisayarı" diye bir durum var ki kafasına göre internet kullanan bir hizmettir bu. Bunun için şuraya göz atabilirsin.
Arka planda çalışan başka bir uygulama da buna sebep olabilir.
Bir ihtimal, modem yazılımını da güncellemeni öneriyorum.

Modemin eski ve modeme bağlı cihazlar varsa bağlantıdan çıkart. Loss un %5 in üstüne çıktığında çok sıkıntı yaratır ancak %5 altında pek bir şey olmuyor. Eski modemimde ping problemi olurdu yrnisini alınca cs 40 50 ping oldu.

Wireless ile bağlanıyorsan Ethernet kablosuyla bağlanmayı dene. Faydası olabilir. Ayrıca sen oyundayken birileri telefondan veya başka bilgisayardan bağlanırsa pingin artar.

Wireless ile bağlanıyorsan Ethernet kablosuyla bağlanmayı dene. Faydası olabilir. Ayrıca sen oyundayken birileri telefondan veya başka bilgisayardan bağlanırsa pingin artar.
Dedikleriniz modeme göre değişir, kötü modemde ping artabilir ancak iyi bir modeme sahipsen ping yüksek olmaz. İki telefon iki bilgisayar bağlı ve ben USB Wi-Fi adaptör kullanıyorum ancak CS:GO 50-60

Arkadaşlar modemi alalı 2 sene felan oldu. 2. olarak evdeki tüm cihazlardan wifi kapatınca ping yine düşmüyor ( kablo ile bağlanıyorum ). 3. olarak Hizmet Ana Bilgisayarını kapattım düzelmedi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı