TTNeT rezaleti

Emircan16

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Herkese merhabalar,

Bu gün sözleşmemin bitmesini göz önünde bulundurarak Pazartesi günü TTNeT'in 16Mbit'lik paketine geçiş yapmış bulunuyorum. Pazartesi günü geçiş yaptıktan sonra hız testi yaptığımda bana 13,5 - 14Mbit internet hızı ulaşıyordu. Ancak bu sabah itibariyle internetten bir dosya indirmek istedim ve hızımın 3Mbit'e düşmüş olduğunu gördüm. Bunun üzerine TTNeT müşteri hizmetlerini aradım. Bana AKK'yi (Adil Kullanım Kotası) aştığımı söylediler. Sınırı 50GB olan AKK'yi daha önceden 5 defa daha aşmıştım. Ama bu 8Mbit'lik pakette olmuştu. Ancak bu sefer bana "77,51GB indirme yapmışsınız ve bu yüzden internet hızınız 3Mbit'e düşürüldü." denildi. Ben sadece bu sabah indirme yapmaya çalıştım. 1 Hazirandan beri hiçbir şey indirmedim. Sizce bir hata olabilir mi? Bu sorunu nasıl aşabilirim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Kandiliniz mübarek olsun.

Sitesinden girip kullanım durumuna bir bakabilir misiniz ? Orada kaç GB gözüküyor ?

Sitede 77,57 GB yazıyor. Önceki aylar ise daha fazla ancak bunun sebebi ne olabilir? Yani interneti bir tek ben kullanıyorum. Tek aşıma bu kadar download yapabilmem mümkün mü?

Birde inceleme videolarını 1080p izliyorum acaba fazla bir etkisi var mıdır?

Kendi kullanımızı siz daha iyi bilirsiniz tabii ki. Ben o kadar kullanmadım diyorsanız olası durumları düşünelim. Video izlemenin muhakkak etkisi olacaktır ama kaç tane öyle video izlediniz ki bu ay başladığından beri ?

1- Kablosuz ağ kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız şifresi ne durumda ?
2- Windows 8.1 kullanıyorsanız Ağ Bağlantısı simgesine tıklayın. Orada ağınıza sağ tıklayıp tahmini kullanım verilerini göstere tıklayın. Orada ne kadar veri kullandığınızı söylüyor ?

Ay başından beri 2 adet video izledim. Ağımı hem kablolu şekilde kullanıyorum. Ancak bilgisayarım dizüstü olduğu için çok nadir kablosuz da kullandığım oluyor. Şifre durumu ise büyüklü küçüklü harf ve rakamlardan oluşuyor.

Ancak maalesef Windows 7 kullanıyorum.

Sizce intermetimi başka birileri kullanıyor olabilir mi? Yoksa TTNeT'te mi bir sorun var acaba?

TTNet yanlış hesaplıyor mu acaba diye düşünebilmemiz için öncelikle sizden kaynaklı şıkları elememiz lazım. Bana birisi kullanıyor gibi geldi. 2 video izleme ile 77 GB'a ulaşamazsınız bu kadar kısa sürede.

Modem ayarlarına giriş şifrenizi değiştirmiş miydiniz ? Kablosuz ağ şifrelemeniz WPA-2 mi ?

Şifremi modemin kendi şifresi olarak bırakmadım. Kendim değiştirdim. Şifre çeşiti ise WPA-2. Bu bir sorun mu sizce?

WPA-2 şu anda kullanabilir en güvenli seçenek, o konuda bir sıkıntı yok. Bu veriler acaba başkası kullanıyor mu tezimizi çürütecek nitelikte. Tabii yine de çok daha güçlü bir şifre kullanıp şifrenizi değiştirmenizde fayda var.

Bilgisayarınızda interneti çeken bir şeyler var mı ona yönelmemiz lazım şimdi. Dikkatinizi çekebilen, arka planda veri aktarımı yapan uygulamalarınız var mı ? Sağlam bir güvenlik yazılımı kullanıyor musunuz ?

Arkaplanda kullanılan bir program yok. Sadece güvenlik yazılımı olarak Eset NOD32 kullanıyorum. O da arada sırada güncelleme yapıyor. Etkisi çok fazla mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…