Çözüldü Ttnet Sabit Hızlı Bir Paket Sorun

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

exileteam

Hectopat
Akksız 8Mbps sabit hızlı bir paket kullanmaktayım. 8Mbps hız almam gerekirken 7Mbps hız ile bağlanmaktayım, alt yapım Fiber Cat 7 kablo, Airties 5650 Modemin Wan girişine giriyor.

Apartmanda Gpon+ Fiber kabin mevcut 170-180Mbps download, 75-85Mbps arası upload hızı var. VDSL2+ olarak ulaşılabilir hız var, modem arayüzüne bağlandığım hız 8191/1023kb. Hat bağlantı türü VDSL2+ ue 64 Pre yazmakta.

Hat bağlantı türünde Pingde bir sorun yok, sayfa açma video 1080P videoyu donmadan açıyor. Lakin Speedtest 7.01/0.87 çıkmakta, Pıng 10Ms dolaba uzaklık 50Mil yazıyor. Sorun neden kaynaklanmaktadır bilgi verirseniz sevinirim?

Ttnet Müşteri Hizmetleri işlem yapmıyor, arıza kaydı alamayız diyor. Akn'siz paket kullanmaktasınız diyorlar, Türktelekom santrale gittim, santralden bulunduğum caddeye 182Mbps'e yakın bir hız gidiyormuş.

Port değişti, hız tanımlama yapıldı, switch kontrolü yapıldı, apartmanda ki dolapta Hat Pırıl Pırıl diyor. Ekipler 1 sn bile gecikme yokmuş, santralden sonra değerlerin kontrol edildi. Modem değiştim Tılgın marka modem verdiler, telefon hizmeti almıyorum, yalın İnternet kullanmaktayım.

Bilgisayara Cat 7 ethernet kablosu ile bağlı, Modem en son dün 1 Mbps düşürdüler hızı. Speedtestten hız testi yaptım, 1.24/1.24 çıktı, sonra 5 Dk sonra tekrar net gitti, 8192/1024kb oldu hız. Tekrar hız testi yaptım, 7.03/0.95, Ping 7 ms çıktı.
Sorunum şu, hız testinde sabit 8.00/1.00 çıkması lazım iken, 7.03/0.95 çıkmakta.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de 7.00 / 0.68, önceden 8.00Mbit görüyordu fakat 1 yıldır 7 yukarı çıkmıyor. Bir çok şey denedim ve sorun benimle alakalı değil.

Internet'in Firavun'u yüce TTnet öyle istiyor.

8 Mbit net limitsiz bir tarifeden yararlanıyorsanız (Anladığım kadarı ile e'kadarlı değil.) servis sağlayıcınız size bu hizmeti sunmak durumunda. Öncelikle müşteri hizmetleri ile görüşme gerçekleştirin ve durumunuzu açık bir şekilde belirtin.

8 Mbit net limitsiz ücreti ödediğinizi ancak 7 mbit hız kullandığınızı belirtin. Buna rağmen herhangi bir işlem yapmazlar ise Tüketici Bilgi Sistemi | Nasıl Başvurulur? bu link üzerinden inceleme yaparak şikayette bulunun. Sorununuz çözülecektir.

Ama senın tarifen akksız değildir, 1-8 arası senin tarifen. Benim kullandığım tarife 123 tl aylık adil kullanım limiti yok, sürekli 8 mbit download, 1 mbit upload sabit hızlı tarife.

- - - Güncellendi - - -

Dedğinizi 1 yıldır yapıyorum, dedikleri şey fiber akksız tarifelere geçirebiliriz. Btk tarafından yapılacak bir işlem yok, modeme 8mbit ulaşıyor, pcye 7mbit ulaşıyor. Bu sorun Ttnet veya Türktelekom ile ilgili değildir denildi tarafıma.

Alakası yok. Bu sorunu daha önce yaşayan arkadaşlarımda vardı. Hakem heyeti ile yaptıkları farklı cihazlarla test sonuçlarını mahkeme için toplandı. Şu an 8 Mbit hızı net olarak kullanıyor. Size her ne kadar öyle dense de bundan birkaç yıl öncesine böyle bir sorun yoktu.

Modeme de 8 bilgisayara da 8 mbit ulaşıyordu. AKN bulunan tarifeler iyice piyasaya oturduktan sonra bu sorunlar meydana geldi. Neden daha önce olmuyordu? İnternet kafe işletirken de bu sorun meydana geldi ciddi tehditlerle işlem yaptırabildik. Yaşadığın sorun sadece sende değil genel bir sorun.

İnsanları bu şekilde uyutuyorlar. Senin hakkın bu. Farklı modem, Ethernet kablosu ve bilgisayar denesen bile aynı sorunu yaşamaya devam edeceksin. Dene ve gör. Hakkını ara derim.

Bana da öyle denildi. 8 geliyor 1'i kayıp. Nerede bu bilen yok. Son 1 Ay da elimden 2 yeni modem bir sürü aparat geçti tık yok.

Normaldir arkadaşlar. Ben de 35 mbite kadar hız alıyorum. Ve testlerde bazen 34 bazen de 33 diye geçer... Benim gibi alın hiper nete geçin (telefonludur benim) rahat edin. Ben 72 TL ödüyorum ayda.

Senin tarifen 35 Mbit'e kadar 100 GB AKN olan bir tarife anladığım kadarıyla. Senin tarifen kapsamında normal. Ancak arkadaşın belirttiği net limitsiz. AKN bulunmayan ve 8 Mbit hızın sunulması gereken bir tarife. :)

Senin tarifen 35 Mbit'e kadar 100 GB AKN olan bir tarife anladığım kadarıyla. Senin tarifen kapsamında normal. Ancak arkadaşın belirttiği net limitsiz. AKN bulunmayan ve 8 Mbit hızın sunulması gereken bir tarife. :)

Netlimitsiz değil tarife, netlimitsiz 75 gb akn'li tarife oluyor bizim kullandığımız. 8 limitsiz tarifesi 123 tl aylık fiyatı sadece internet hizmeti alıyorum. +15 tl de yalın kullanım bedeli ödüyoruz ve ayrıca 24 aylık sözleşmemız var. Geçiş yapabileceğimiz bir tarife yok adsl olarak, akn'siz 8 mbit üstü başka tarife yok.

16mbit tarifesi satışa kapalı olduğu için mecbur bu tarifeyi aldık, 1 yıl doldu 1 yıldır sürekli arıza kaydı, sikayetvar.com, donanımhaber, ttnet destek, twiter, ttnet destek, 4440375, btk, bimer, tüketici heyeti, tüketici hakem heyeti, facebook, ttnet destek. ttnet.com.tr bize yazın destek@ttmail.com.tr dilekçe yolladım, bölge müdürlüğe gittim, dilekçe verdim hat iptal başvurusunda bulunduk. 3 aydır bekliyoruz.

Değerlendirme yapılıp geri dönüş yapılacak, her gün 4440375 arıyorum ama sorunuz inceleme sürecinde deniyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı