TTNET, THH şikayeti için nasıl dilekçe yazılır?

Quarit

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, YouTube'da bir video izlemiştim. Kısacası tüketici kanunlarına göre kullanıcı 1 seneden sonra taahhütten cayma bedeli ödemeden vazgeçebilir diye anlamıştım.
İlgili video paylaşıyorum. Benim TTNET aboneliğim 1 seneyi geçti. Ben de hemen tüketici hakem heyetine bu konu hakkında dilekçe yazdım. Aradan 2 ay geçti ve sonunda karara bağlandı. Sonuç; Rededildi :) Bu konu hakkında gerçekten olumlu sonuç yaşayan birisi var mı? Dilekçeye tam olarak ne yazmam gerekiyor?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz ne talep ettiğinizi açık açık belirttiyseniz zaten anlaşılmıştır. Hakem heyeti tüketici Kanunu'nun 52. maddesinin 4. fıkrasını görmezden gelmiş. Çok da şaşırtmadı açıkcası, Türkiye'de böyle şeyler çok sık olur. Çok dert değilse boş verin 2 yıl bitsin Türkiye'de adalet aramak o kadar zor ki. Çok dertse karar size iletildikten sonra 15 gün içinde tüketici mahkemesine gidip dava açabilirsiniz. Tekrar hakem heyetine gidemezsiniz sonuç çıkmış zaten. Üzgünüm.

Siz ne talep ettiğinizi açık açık belirttiyseniz zaten anlaşılmıştır. Hakem heyeti tüketici Kanunu'nun 52. maddesinin 4. fıkrasını görmezden gelmiş. Çok da şaşırtmadı açıkcası, Türkiye'de böyle şeyler çok sık olur. Çok dert değilse boş verin 2 yıl bitsin Türkiye'de adalet aramak o kadar zor ki. Çok dertse karar size iletildikten sonra 15 gün içinde tüketici mahkemesine gidip dava açabilirsiniz. Tekrar hakem heyetine gidemezsiniz sonuç çıkmış zaten. Üzgünüm.

Ben de anlam veremedim. Tam olarak bu maddeyi yazdım fakat sonuç hiçbir açıklama yapılmadan rededildi. Ve tekrardan hakem heyetine 15 gün içinde itiraz edebilirmişim gibi bir şeyler yazılmış. Sizce gerçekten bir sonuç çıkmaz mı dersiniz ? Aboneliğimin bitmesine 9-10 ay kaldı. Bir daha asla TTNET abonesi olmayacağım o kesin :)

Onu bile yanlış yazmış olabilirler. Liyakatsizlikten bol bir şey olmadığı için size geçerli bir cevap vermedikleri gibi okumamış da olabilirler maalesef . Fakat haklı olan bariz sizsiniz. İtirazı tüketici mahkemesine yapabilirsiniz. Ama mahkeme kararı yıllar sonra anca çıkarsa ona da şaşırmayın, bence değmez. TTNET'e taahhüt bozma bedelini sorun, bazı ISS'ler 250 liraya kadar falan karşılıyor onlardan birine geçersiniz. Benim tavsiyem sırasıyla NetSpeed, TurkNet ve Vodafone internet yönünde olur.

Onu bile yanlış yazmış olabilirler. Liyakatsizlikten bol bir şey olmadığı için size geçerli bir cevap vermedikleri gibi okumamış da olabilirler maalesef . Fakat haklı olan bariz sizsiniz. İtirazı tüketici mahkemesine yapabilirsiniz. Ama mahkeme kararı yıllar sonra anca çıkarsa ona da şaşırmayın, bence değmez. TTNET'e taahhüt bozma bedelini sorun, bazı ISS'ler 250 liraya kadar falan karşılıyor onlardan birine geçersiniz. Benim tavsiyem sırasıyla NetSpeed, TurkNet ve Vodafone internet yönünde olur.
250 TL olsa ben direkt kendi cebimden öderdim 😁 Dilekçeyi vermeden önce sormuştum 1000 TL küsuratı vardı. Şimdi vardı en iyi benim için 800 TL. Ping iyi ama internet'in kalitesi gerçekten kötü. Bir ara ikinci internet olarak millenicom denemiştim gayette memnun kalmıstım ping değerleri bir tık kötü olmasına rağmen. Olmadı itiraz dilekçesi de yazarım daha da olmazsa mecbur beklerim... Teşekkür ederim cevapların için.

Millenicom'u tavsiye etmem, beni kelimenin tam anlamıyla dolandırmayı denemişti. Eve 11. gün 1600 TL fatura yolladı öde dedi. İlginç bir firma. Uzun vadede mutlaka başınız ağrır. TTNET'in merdiven altı o da.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı