TTNET'e geçtikten sonra ping yüzünden oyun oynamayı bıraktım

ismimemircan

Decapat
Katılım
19 Haziran 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Taşındığım evde önceden ev sahibimin kullandığı D-Smart'a ait düşük bir internet vardı. İnternet hızı düşüktü fakat ping değerlerim çok iyiydi. Taşındıktan 1.5 yıl sonra Türk Telekom fiber 50Mbps limitsiz internet aldım. Hız değerlerim iyi 50Mbps dowloand - 8 Mbps upload alıyorum. Fakat önceden hızım düşük olsa da ping değerlerim iyi olduğu için rahat rahat oyun oynuyordum. TTNET'e geçtikten sonra ping değerlerim deli gibi yükselmeye başladı. Sorunu çözmek için modem sıfırlama vs her şeyi yaptım fakat sorun çözülmedi. Sırf ping değerleri yüzünden oyundan soğudum bilerek müşteri temsilcisini aramıyorum çünkü bilgisi olmayan bir insanla derdimi hiç tartışacak havam yok. Sizce bu sorun düzeltilebilir mi yoksa internet sağlayıcısı değişmek şart mı? Şart ise hangi sağlayıcıyı önerirsiniz?
 
Aynı şey bana oldu birkaç kez aradım en sonunda birilerini gönderdiler kabloları falan değiştirdiler düzeldi sorunum. Ama üstünden çok zaman geçti hatırlamıyorum şu an ne dediler ne yaptılar.
 
TTNET'le sadece YouTube'a girilir. Kesinlikle internet sağlayıcınızı değiştirmelisiniz. Kullanıcısını böyle rezil eden başka marka yoktur.
 
Aksine TurkNet kullanırken ping sorunu yaşarken, Türk Telekom'a geçtiğimde ping değerlerinde hem yurtiçi hem yurtdışı düşüş yaşadım.
 
Hocam ben de TT kullanıyorum fiber 35 Mbps daha evvel VDSL de aldığım pingden kat kat daha iyi şu an. Ancak benimki GPON fiber değil binaya kadar sonrası CAT6 kablo ile geliyor sizinki FTTH ise eğer ont cihazından kaynaklı olabilir diye tahmin ediyorum. Pingi yüksek aldığınız sunucu IP adresine tracert atıp SS'ini alıp buraya atarsanız sevinirim ha bir de yaşadığınız il de önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı