Tükenmişlik sendromundan kurtulmak

Gerald_Emo

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Malum Türkiye'de yaşıyoruz, her şeyden bıktım. İnsanlarla bile konuşmayı sevmiyorum, mecbur olmasam çalışmam bile. Üç senedir ağır bir depresyon geçiriyorum. Yaşadığım, doğduğum ülkeden nefret ediyorum. Hobi edinemiyorsun, aldığın parayla istediğin hiçbir şeyi alamıyorsun, ne bileyim kız/erkek arkadaşı bile edinemiyorsun. Şu ülkeden kurtulmak istiyorum, onu da başaramıyorum. Yapmak istediğim şeyleri yapmak istemeyen bir kişiye dönüştüm. "Aktörlüğü yapmak istiyordum, ondan öncesinde dövme sanatçısı olmak istemiştim. Aile baskısı, toplum baskısı yüzünden hiçbir şeyi yapamadım, sevmediğim işte zaman öldürüyorum." Kamera alıp ülkeler arası gezinip İtalya, Polonya, Japonya gibi birçok ülkeyi gezmek istiyorum. Her geçen gün ölüme bir gün daha yaklaşıyorum diye mutlu oluyorum. "Ben İslam'a inanmıyorum, ömrümün sonuna kadar da hiçbir dine inanmam."

Ölüm tüm zevkleri öldürür ve amaca yöneltir. Sizse onu kaybetmişsiniz. Geçip gidecek bu dünyada , gerçekten yapılası birşey arıyorsanız. Bunun geliri , dünyadan sonra olmalıdır.

Şehir değiştirmeyi denedin mi hiç?

Şehir değiştirmek zorunda olduğum zamanlar oldu aile evinde yaşıyorum Adana'dan Niğde'ye taşındım profil kısmına Erzurum'u öylesine yazdım belki tanıdık birisi beni bulur diye. Şahsen doğduğum ülkeyi 1 gram sevmiyorum insanlarını sevmiyorum geneli cahil bilgisiz birkaç kızla sosyal medyada konuşuyordum dini konuya geliyordu konu "onlar İslam'a inandığını söylüyorlardı" bende inanmadığımı neden diye sorduklarında İslam doğru bir din değil diye kanıtlarını gösterdim ya engelliyorlardı ya da o konudan sonra aramıza mesafe katıyorlardı "o kızların ve kadınların sevdiği erkekler de Brad Pitt gibi kişiler oluyor o kişiler zaten İslam'a inanmıyor ama Türk birisi İslam'a inanmadığını söyleyince öcü görmüş gibi oluyorlar" şahsen fabrika da çalışan birisiyim hayatım boyunca bir kızla arkadaşlık kuramadım hem param yoktu hem aile baskısı olsun birçok şey var aileme bile söylüyorum sizden nefret ediyorum diye hayatımı mahvettiniz diye hakaretler küfürler havalarda uçuşuyor elimde imkanım olsa ayrı eve çıkıp numaramı her şeyimi değiştirip onlarla irtibata geçmezdim miraslarını bile redderdim soyadımı falan değiştirirdim.

Ölüm tüm zevkleri öldürür ve amaca yöneltir. Sizse onu kaybetmişsiniz. Geçip gidecek bu dünyada, gerçekten yapılası bir şey arıyorsanız. Bunun geliri, dünyadan sonra olmalıdır.

İstediğim hiçbir şeyi yapamadım bu ülke de bu yüzden hayata karşı ve ülkeye karşı nefretim var bundan 4 sene önce bayrağımı ülkemi severdim şu an bir polis veya asker, sivil birisi bile ölse üzülmüyorum neden diye soracak olursan da hayatım kötü hayatımı doya doya yaşayamadığım için narsist ve kendimi düşünmeye başladım "gün geçtikçe Orhan Yenene dönüşmeye başlıyorum.

Ne mezunusunuz ne iş yapıyorsunuz ki hocam? Üstteki mesajdan ülkeden kurtulmak gibi bir amacınız olduğunuzu anlıyorum ve bunu yapabilmek mümkün fakat hem psikolojinizi hem motivasyonunuzu kaybetmişsiniz. Her şeyden önce iyi bir terapiye gitmenizi ve sosyal medyadan kurtulmanız çok önemlidir. Daha sonra hangi ülkelere nasıl göç etmek mümkün bunu araştırıp, dil yeterliliği sertifikası almanızı tavsiye ederim sonra gidebilirsiniz. Ben biraz daha gerçekciyimdir sevmeyeni sevmesi için zorlayamayız bir deneyin yeni bir kültür yeni insanlar görmek pahasına bir amaç edinebilirsiniz.

Şehir değiştirmek zorunda olduğum zamanlar oldu aile evinde yaşıyorum Adana'dan Niğde'ye taşındım profil kısmına Erzurum'u öylesine yazdım belki tanıdık birisi beni bulur diye. Şahsen doğduğum ülkeyi 1 gram sevmiyorum insanlarını sevmiyorum geneli cahil bilgisiz birkaç kızla sosyal medyada konuşuyordum dini konuya geliyordu konu "onlar İslam'a inandığını söylüyorlardı" bende inanmadığımı neden diye sorduklarında İslam doğru bir din değil diye kanıtlarını gösterdim ya engelliyorlardı ya da o konudan sonra aramıza mesafe katıyorlardı "o kızların ve kadınların sevdiği erkekler de brad pitt gibi kişiler oluyor o kişiler zaten İslam'a inanmıyor ama Türk birisi İslam'a inanmadığını söyleyince öcü görmüş gibi oluyorlar" şahsen fabrika da çalışan birisiyim hayatım boyunca bir kızla arkadaşlık kuramadım hem param yoktu hem aile baskısı olsun birçok şey var aileme bile söylüyorum sizden nefret ediyorum diye hayatımı mahvettiniz diye hakaretler küfürler havalarda uçuşuyor elimde imkanım olsa ayrı eve çıkıp numaramı her şeyimi değiştirip onlarla irtibata geçmezdim miraslarını bile redderdim soyadımı falan değiştirirdim.

İstediğim hiçbir şeyi yapamadım bu ülke de bu yüzden hayata karşı ve ülkeye karşı nefretim var bundan 4 sene önce bayrağımı ülkemi severdim şu an bir polis veya asker, sivil birisi bile ölse üzülmüyorum neden diye soracak olursan da hayatım kötü hayatımı doya doya yaşayamadığım için narsist ve kendimi düşünmeye başladım "gün geçtikçe orhan yenene dönüşmeye başlıyorum.

İslam'ı neden reddettiniz hocam? Yıllardır ibadet eden bir Müslüman olarak merak ettim. Konuşmak istemiyorsanız sizin tercihiniz tabii ki.

Bu ülkedeki imkansızlıklar konusunda haklısınız. Ama neden bir nefrete dönüştürüyorsunuz ki. Eşit düzeylerde büyümemiş insanları, o bilgilere ya da olgunluğa sahip olmadığı için eleştiremezsiniz ki.

Ne mezunusunuz ne iş yapıyorsunuz ki hocam? Üstteki mesajdan ülkeden kurtulmak gibi bir amacınız olduğunuzu anlıyorum ve bunu yapabilmek mümkün fakat hem psikolojinizi hem motivasyonunuzu kaybetmişsiniz. Her şeyden önce iyi bir terapiye gitmenizi ve sosyal medyadan kurtulmanız çok önemlidir. Daha sonra hangi ülkelere nasıl göç etmek mümkün bunu araştırıp, dil yeterliliği sertifikası almanızı tavsiye ederim sonra gidebilirsiniz. Ben biraz daha gerçekciyimdir sevmeyeni sevmesi için zorlayamayız bir deneyin yeni bir kültür yeni insanlar görmek pahasına bir amaç edinebilirsiniz.

Meslek lisesi “bilişim bölümü” mezunuyum. Okuldan nefret eden birisiydim; derslerin çoğunu seviyordum. Fizik, felsefe, matematik ve biyoloji derslerini seven birisiyim. Okulu da akran zorbalığı olsun, bu tarz şeylerden dolayı nefret ediyorum. Üniversite okuyan birçok arkadaşımla konuştum, pek bir şey katmamış hayatına. “Aktörlük bölümünü okumak istiyordum yıllarca.” Malum, Türkiye’nin eğitim seviyesi berbat. Benim çalıştığım fabrikada adam 4 sene üniversite okumuş; adamla aynı işi yapıyoruz, adamla aynı maaşı alıyoruz. Onun dışında üniversite okursam da Avrupa’da okumak istiyorum. 14’lü yaşlarımdayken Avrupa’ya gitmeyi istiyordum. Şu an yaşım 21, her geçen yıl ve gün ülkeye karşı nefretim artıyor. Doğru düzgün kız arkadaşı edinemiyorsun zaten; okul hayatı olsun, iş hayatında da kızlarla arkadaşlık kuramadım. Kızlar genelde keko, dızo ve serseri erkekleri seviyordu o zamanlar, hâlâ da öyle. Ben efendiliğim ile yardımsever birisiydim o zamanlar. Şu an o günler aklıma geldiğinde kendime kızıyorum, enayi olarak görüyorum. Otobüse biniyordum, yaşlıya yer veriyordum, hamile birisine yer veriyordum. Aslında benim salaklığımdan kaynaklı. Şu an otobüse bindiğimde isterse ölecek olsa bile yerimden kalkmam.

İslam'ı neden reddettiniz hocam? Yıllardır ibadet eden bir Müslüman olarak merak ettim. Konuşmak istemiyorsanız sizin tercihiniz tabii ki.

Bu ülkedeki imkansızlıklar konusunda haklısınız. Ama neden bir nefrete dönüştürüyorsunuz ki. Eşit düzeylerde büyümemiş insanları, o bilgilere ya da olgunluğa sahip olmadığı için eleştiremezsiniz ki.
Benim yaşadığım hayatta 2021 yılına kadar evde internet yoktu. O zamanlar bile felsefeye, bilime, teknolojiye karşı hevesim vardı. Kitap olsun, bir şekilde kendimi geliştiriyordum. İnternet gelince daha da kendimi geliştirdim. Felsefe, bilim, dini konular ve birçok konuda kendimi geliştiriyorum.

Aslında “Keşke aptal ve salak olsaydım.” diyorum. Daha mutlu olabilirdim. Görüyorsunuz; bilgisiz ve cahil kişiler hep mutlular. Bizim gibi çoğu şeyi bilen kişiler mutsuz oluyor, hayata karşı nefreti oluyor. Vize diye bir sorun var, bu hayat böyle geçmez.

Bilmiyorum, bu hayat böyle devam ederse fişimi erken çekerim. İşten eve, evde oyun oyna, sonra tekrar sabah oluyor işe… Pazar günü boş oluyorum, o günde evden dışarı sadece markete kola, sigara, cips vb. şeyleri almaya çıkıp o günümü iyi geçirmeye çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı