Tüketici hakları kararı sonucunda ne yapılmalı?

Em0Keee

Centipat
Daha fazla  
Trendyol üzerinden Logitech G29 + shifter aldım fakat ürün arızalı geldi Shifter'de sorun vardı. İade etmek istedim satıcı ürünün orijinal kutusu param parça çekilde bana geri gönderdi. Ben de tüketici haklarına başvurdum 6 ay 15 gün geçti üzerinden karar çıktı. Kararda satıcının ücret iadesi yapması gerektiği üzerine. Şimdi ne yapmam lazım karar bugün çıktı ve ne yapacağımı bilmiyorum, direkt olarak kargolayıp satıcıya mı yollayacağım ürünü yoksa tüketici hakları tarafından yollayacağım zaman bildirilecek mi? Yardımcı olur musunuz?

Trendyol üzerinden Logitech G29 + shifter aldım fakat ürün arızalı geldi Shifter'de sorun vardı. İade etmek istedim satıcı ürünün orijinal kutusu param parça çekilde bana geri gönderdi. Ben de tüketici haklarına başvurdum 6 ay 15 gün geçti üzerinden karar çıktı. Kararda satıcının ücret iadesi yapması gerektiği üzerine. Şimdi ne yapmam lazım karar bugün çıktı ve ne yapacağımı bilmiyorum, direkt olarak kargolayıp satıcıya mı yollayacağım ürünü yoksa tüketici hakları tarafından yollayacağım zaman bildirilecek mi? Yardımcı olur musunuz?

Vallahi hocam pek fikrim yok ancak ürünü adama geri yollamanıza gerek olmadığını düşünüyorum, ilerleyen zamanlarda SMS veya arayarak sizi bilglendirirler.

Genelde satıcının sizinle iletişime geçmesi lazım iade için. Eğer geçmezse satıcıya siz ulaşın, ulaşmak için Trendyoldan yardım alabilirsiniz. Eğer satıcı sıkıntı çıkartırsa ki muhtemelen çıkartmaz. Sıkıntı çıkartırsa elinizde ki belge ile icra davası açma yetkiniz var. Geri kargolama konusunu da satıcıya ulaştığınızda konuşun. Ürünü geri kargolamanız lazım çünkü iade kararı çıkmış. Yani ürünü verip paranızı geri alacaksınız. Nereye ve nasıl yollayacağınızı da satıcı ile görüşerek öğrenebilirsiniz. Satıcıya ulaşmakta zorluk yaşarsanız Trendyoldan yardım alın. Satıcı sıkıntı çıkartırsa da yukarıda söylediğim gibi icra davası açma hakkına sahipsiniz. Uğraşabildiğiniz kadar uğraşın.

Karar satıcıya ulaştıktan sonra ilk 30 gün itiraz hakkı oluyor, itiraz etmez derseniz şimdiden satıcı ile iletişime geçip karardan bahsedin. Eğer karar gelmesine rağmen sizi uğraştırırsa 30 gün geçtikten sonra ilamlı icra talebi açın, her türlü paranızı alırsınız.

Satıcı verilen süre içinde ulaşmadı Trendyol da satıcının ulaşmasını bekleyin deyip pasladı bende süre geçtikten sonra adliyeye gidip icra takibi başlattım icradan 1 gün sonra satıcı direkt üst üste telefonla aradı wpden yazdı icra olmadan halledelim hakem heyeti kararını yapalım diye bende ürünü verdim paramı aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı