Tüm AYT-TYT konularını 3 ay içinde bitirip sosyali ve Türkçeyi sona bırakmak mantıklı mı?

916469

Picopat
Her ay bir TYT ve AYT fen dersini bitirip sıradaki derse geçmeyi düşünüyorum. Her ay geometri AYT matematik ve TYT matematik çalışacağım zaten. Ekim ayından önce tüm konularım bitmiş olacak yani. Geriye sosyal ve dil bilgisi konuları kalacak. Ekim'den sonra TYT çalışmaya gerek yok diyorlar bu yüzden kararsızım sona bırakmak konusunda.

Türkçe geometri ve matematiği yılbaşına kadar sağlamca hallet. Yılbaşından sonra da fen ve sosyali halledersin. Sınavın kilit taşı Türkçe geo ve matematik bunları çok sağlam çalış. Fen sosyal falan hallediliyor.

Türkçe geometri ve matematiği yılbaşına kadar sağlamca hallet. Yılbaşından sonra da fen ve sosyali halledersin. Sınavın kilit taşı Türkçe geo ve matematik bunları çok sağlam çalış. Fen sosyal falan hallediliyor.
Çok teşekkür ederim. Planladığım gibi giderse 3 ay içinde tüm matematik, ayt-tyt fen bitecek inşallah. Ocak ayına kadar 12. sınıf konularının da yarısından çoğunu hallederim. Son 6 ay sosyal çalışmak çok sıkacak sadece.

Mezun musun hocam?

Her ay bir TYT bir AYT fen dersi bitirmek adamı bunaltır, insan bir ay iki tane fen dersine aynı anda çalışınca karıştırıyor birbirine.

Önce TYT konularını bitir 1-2 ayda, sonra da AYT başla. Diğer türlü zorlanırsın.

Mezun musun hocam?

Her ay bir TYT bir AYT fen dersi bitirmek adamı bunaltır, insan bir ay iki tane fen dersine aynı anda çalışınca karıştırıyor birbirine.

Önce TYT konularını bitir 1-2 ayda, sonra da AYT başla. Diğer türlü zorlanırsın.
11. sınıfın yaz tatilindeyim henüz. AYT konularını geçe bırakırsam okul açıldığı zaman 12. sınıf fenine istediğim önemi veremezmişim gibi geliyor. 3 gün TYT fen 4 gün AYT fen çalışıp deneyeceğim birkaç hafta. Baya verimli olacağını düşünüyorum. Unutmamak adına her hafta 1-2 deneme çözmeyi düşünüyorum ayrıca.

11. sınıfın yaz tatilindeyim henüz. AYT konularını geçe bırakırsam okul açıldığı zaman 12. sınıf fenine istediğim önemi veremezmişim gibi geliyor. 3 gün TYT fen 4 gün AYT fen çalışıp deneyeceğim birkaç hafta. Bayağı verimli olacağını düşünüyorum. Unutmamak adına her hafta 1-2 deneme çözmeyi düşünüyorum ayrıca.

Konuları ne kadar erken bitirdiğinin bir önemi yok ki hocam. Önemli olan o konuların kaçını sınava götürebileceğin. Şimdi çalışıp yıl içinde tekrar etmezsen şu an çalıştığın konular uçup gidecek. Sana tavsiyem sınavın kilit taşı olan Türkçe matematik ve geometrini ocağa kadar olabildiğince sağlamlaştır. Fen ve sosyal sene içinde her türlü hallediliyor en azından ben bu şekilde ilerledim ve faydasını gördüm.

TYT AYT toplam 200 soru geliyor bunların 120 tanesi Türkçe mat ve geometriden geliyor yalnızca 80 tane fen ve sosyal var bu 80'lik kısmı sonradan hallet ama asıl sınavı kazandıran kısmı asla es geçme ve bu kısmı önceden bitirmeye çalış. Çünkü bol deneme de çözmen gerekecek TR ve mat için. Denemelere geçince o sırada fen ve sosyali götürürsün.

Konuları ne kadar erken bitirdiğinin bir önemi yok ki hocam. Önemli olan o konuların kaçını sınava götürebileceğin. Şimdi çalışıp yıl içinde tekrar etmezsen şu an çalıştığın konular uçup gidecek. Sana tavsiyem sınavın kilit taşı olan Türkçe matematik ve geometrini ocağa kadar olabildiğince sağlamlaştır. Fen ve sosyal sene içinde her türlü hallediliyor en azından ben bu şekilde ilerledim ve faydasını gördüm.
Teşekkür ederim. Sonlara doğru bırakırsam moral bozukluğu yaşayacağımı düşünüyorum açıkçası. Bu yüzden erkenden bitirmek istiyorum. Ama söylediğiniz şeylere katılıyorum. Sınavda iyi bir başarı elde etmiş neredeyse herkes aynı şeyleri söylüyor. Ben erkenden bitirip tekrar etmeyi ve deneme çözmeyi hedefliyorum şuan için. Zamana bağlı planlarım değişebilir.

Teşekkür ederim. Sonlara doğru bırakırsam moral bozukluğu yaşayacağımı düşünüyorum açıkçası. Bu yüzden erkenden bitirmek istiyorum. Ama söylediğiniz şeylere katılıyorum. Sınavda iyi bir başarı elde etmiş neredeyse herkes aynı şeyleri söylüyor. Ben erkenden bitirip tekrar etmeyi ve deneme çözmeyi hedefliyorum şu an için. Zamana bağlı planlarım değişebilir.

Türkçe ve matematiğin nasıl? Asıl bu dersler sallantıdaysa ve sonlara kalırsa çok daha büyük strese girersin şimdiden söyleyeyim sana.

Türkçe ve matematiğin nasıl? Asıl bu dersler sallantıdaysa ve sonlara kalırsa çok daha büyük strese girersin şimdiden söyleyeyim sana.
1 haftadır her gün ortalama 10 saat matematik çalışıyorum. TYT 4 saat, AYT 4 saat, geometri de 2 saat fakat arttırmayı düşünüyorum. Probleme de aşağı yukarı 1 saat gidiyor zaten. Önceki yıllarda sıkı çalıştığım için temelim sağlam. Yine de 0'dan başladım tüm konulara hiçbir detay atlamamak adına. TYT Fenim de oldukça iyi olmasına rağmen AYT Fenim berbat halde. O da kesinlikle çalışmamamdan kaynaklanıyor. Yanlış ilişkiler kurduğum için 11. sınıfta dersleri pek iplemedim. TYT Türkçe konularını da 3 ay önce neredeyse bitirmiştim fakat tekrar etmediğim için şuan durumum mükemmel değil. Paragraf konusunda sıkıntım yok ama. 3 yıldır neredeyse her gün paragraf çözdüm. Ayrıca yine 3 ay önce haftada 1 kez TYT Türkçe denemesine giriyordum. Tek sıkıntım fen dersleri şuan için.

1 haftadır her gün ortalama 10 saat matematik çalışıyorum. TYT 4 saat, AYT 4 saat, geometri de 2 saat fakat arttırmayı düşünüyorum. Probleme de aşağı yukarı 1 saat gidiyor zaten. Önceki yıllarda sıkı çalıştığım için temelim sağlam. Yine de 0'dan başladım tüm konulara hiçbir detay atlamamak adına. TYT fenim de oldukça iyi olmasına rağmen AYT fenim berbat halde. O da kesinlikle çalışmamamdan kaynaklanıyor. Yanlış ilişkiler kurduğum için 11. sınıfta dersleri pek iplemedim. TYT Türkçe konularını da 3 ay önce neredeyse bitirmiştim fakat tekrar etmediğim için şu an durumum mükemmel değil. Paragraf konusunda sıkıntım yok ama. 3 yıldır neredeyse her gün paragraf çözdüm. Ayrıca yine 3 ay önce haftada 1 kez TYT Türkçe denemesine giriyordum. Tek sıkıntım fen dersleri şu an için.

Öyleyse AYT fene çıtırdan başlanabilir. Ama kesinlikle TR mat ve geo üçlüsünü ihmal etme özellikle Türkçe genelde sınavda kurtarıcı ders oluyor. Mesela bu yıl TYT mat zor geldi Türkçeyi iyi yapanların sıralamaları bayağı iyi gelecek gibi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı