Rehber Tüm Cihazlara Root Atma (ADB ve Magisk ile TWRP'siz!)

Dosya konumundan buldum nerede olduğunu fakat şimdi de dediğiniz şekilde komut penceresini açıyorum zaten adb devices yazıyorum "adb iç ya da dış komut, çalıştırılabilir ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor" yazıyor. ADB'ye girdiğimde telefonu görüyor bu arada sorun orada değil.

Açıkçası hangi ROM'u atmam gerektiğine dahi karar veremedim hocam. Çünkü hem bazı ROM'larda birden fazla hata olduğu söylenmiş (kamera çalışmaması gibi) hem de tecrübesiz olduğum için karar vermekte zorlanıyorum açıkçası. Normalde bu işlerle hiç alakam yok. Merak edip Android dünyasına dalmadım daha önce. Ama cihazda yüklü olan yazılımda hatalar mevcut. Can sıkıcı hal aldığı için bu işe merak saldım. Kısacası aklımda bir ROM yok, siz önerebilirseniz sevinirim.

Cihaz LG G3 D855 Android 5.0 Lollipop

Root için buradan yardım alabilirsiniz. Ayrıca ROM olarak şunlar hoşuma gitti:
9.0 olan daha sağlıklı gibi tabii. Zira 10 ROM'u yapılırken çok hata yapmışlar. Cihaz çok sorun çıkarmıyorsa ROM kurmanızı değil de var olanda değiştirme yapmanızı öneririm.

Hocam soru sormuştum ben de ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Çok teşekkürler hocam zaman ayırdığınız için. O zaman size şöyle bahsedeyim, aslında cihazın pek bir sorunu yok. Ama bundan önceki telefonumda alışkanlık haline getirdiğim bazı fonksiyonlar çalışmıyor. Örneğin herhangi bir uygulamadan mesaj geldiğinde "x kişisinden 4 mesaj" olarak heads up iniyor. Ancak elimle aşağı kaydırdığım zaman heads up genişlemiyor. Mesajın içeriğini görebilmem için heads up'ın kaybolmasını, bildirim paneline düşmesini beklemem gerekiyor. Küçük ama can sıkıcı bir durum. Onun dışında bildirim panelinde duran herhangi bir bildirim zaman zaman kendiliğinden kayboluyor, arka planda çalışmasını istediğim Vanced gibi uygulamalar bir süre işlem yapmadığım zamanlarda kapanıyor. Kısacası yazılımsal sorunları diyerek kastettiğim durum genel itibariyle bildirim paneliyle ilgili.

Bu hususta baya araştırma yaptım ancak çözüm bulamadım. G3 TweaksBox isminde bir uygulama var, cihazın her ayarına erişim sağlıyor sanırım. Ancak root ve xposed gerektiriyormuş. Kingroot isimli uygulamayla root attım, root checker programıyla kontrol ettiğimde root atıldığı şeklinde gösteriyor. Ancak xposed yazılımını yüklemeye gelindiğinde iş, yine beni aştı. Çünkü TWRP kullanmak falan gerekiyormuş. İnternetten araştırdığım konularda her kafadan ayrı bir ses çıktığını gördüm. Bir de cihaz eski olunca güvenemedim. Xposed yüklediğimde elde ettiğim özelleştirme bildirim panelindeki sorunları çözecek derece özgürlük sağlar mı sizce? Bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Uğraştırıyorum sizi kusuruma bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…