Tüm dosyalar .msop uzantılı oldu

Yazının tamamı için isteyen aşağıdan ulaşabilir.

Format attıktan sonra ağdaki başka cihazda zararlı yoksa sistemde güvenlik yazılımı bulunduğu ve tespit ettiği sürece tekrar gelip şifrelemeye devam etmez. Tabi bu varyantı incelemedim ağ yoluyla bulaşıp bulaşmadığını. Siz yine de temkinli olun.
Şimdilik bir çözüm yok ancak en kısa zamanda bulunması dileğiyle aşağıda çözümü olan uzantılar için çözüm yollarını anlatan rehber var.

Şuan için google cherome kullanmayı bıraktım.Ayrıca dün fark ettim ki virüs sadece daha önce açtığım dosyalara bulaşmış ancak son şifrelenen dosya bilgisayarımı kapatmadan önceki dosya imiş daha sonra interneti kesmiştim ve pc'yi güç tuşuna basarak kapatmıştım kapattıktan sonra şifreleme durmuş gibi bundan yola çıkarak bir yorum yapmak mümkün mü bilmiyorum ama sanırım tüm belgelerim dosyalarım 4 yılım gitti...

@yusufbarandeger
Bazı fidye yazılımları şifrelemeye başlar başlamaz durumu anlayıp sistemi güç düğmesine basılı tutarak kapatmak evet bazen dosyaları kurtarabiliyor. Veya bazılarında ise sistemi yeniden başlatmamak.

Tıkladığınız zararlı bir dosyadan, siteden hemen sonra sistem hemen yeniden başlarsa veya mavi ekran verip yeniden başlayacaksa kesinlikle ve kesinlikle yeniden başlamadan önce güç tuşundan kapatın ve sistemi kesinlikle bilgisayarı açmadan diskleri bilgisayardan sökün. Sonra sisteme USB ile oluşturduğunuz kurtarma diskleri bağladıktan sonra virüslü diski kurtarma diski açıkken takıp tarama başlatıp zararlıyı silerseniz bu tarz durumlarda kurtulma ihtimali oluyor. Tabi bu şekilde çalışan zararlı yazılımlar için geçerli bu.

Tabi bu şekilde olmayanlarda da dosyalarınız şifrelenmemişse henüz sistemi yeniden başlatmayın bazen daha beter olabilir. Yani ikisi de risk almak gibi bir şey. Ama yukarıdaki yazdığıma dikkat edin.

@Murat5038 hocamız ilk bulaşmadan sonra yeniden başlatılmaması gerektiğini söylüyor. Eksiğim varsa o konuyu görürse düzeltecektir zira bu tarz fidye zararlıları ile ilgili konularda benden daha bilgili.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bende laptopumu yeni aldım şuanda herhangi bir anti-virüs uygulaması yüklü değil. Yüklememi önerir misiniz? Önerirseniz hangi virüs programını yüklemeliyim? Avast'ı yüklemiştim fakat laptopun geç kapamasına yol açtığı için kaldırdım.
Ücretli arıyorsanız Kaspersky Internet Security önerim olacaktır. Ücretsiz olsun diyorsanız Comodo IS veya yine Kasprrsky Free'ye bakabilirsiniz.

İhtimal var mı? Diye soruyorsan evet var. Sonuçta Google'den arama yapınca bile zararlı bulaşma ihtimali var. Program indirmek veya kurmaktan bahsetmiyorum. Zararlı siteyi Google'den aratmaktan bahsediyorum sadece!

---------

Ayrıca

Sözün Özü; Bilgisayara zararlının bulaşması için program indirmeye bile gerek yok. Ağa bağlı olması yeterli zararlının bulaşması için. Bu zararlılardan en iyi şekilde de, kaliteli bir güvenlik yazılımı kullanarak korunulabilir. :)
Mp3 ama kaynak kim? PDF ama kimden gelen PDF? Genellikle EXE dosyaları kullanılır. Sadece tıklamak protokolü başlatıyor. İlla EXE yazılımın tümüyle kurulması gerekmiyor. O yüzden EXE ile bulaşması çok daha kolay. Bir t
@FatihKan1 dostum argo kelimeyi düzenle bence ceza yeme boşuna hak ediyorlar o sözleri ama.
Argo değil. Aslında argo kullansam ceza gelmez. En fazla silerler. Hak ettikleri başka kelimeler var. Bu sadece masum bir tanımlama.

Arkadaşları ben virüsü silmeyi başardım. Anti- malware ve spy hunter kullandım. fakat Antimalware ve spy hunter virüsleri tespit ediyor fakat silmiyor. lisans satın almanızı istiyor. ben de onun için taradıktan sonra virüslerin dökümünü aldım ve güvenli modda açarak tek tek 500 küsürtane virüsü yolunu bularak sildim. şu an pc tertemiz. sildikten sonra defalarca tarama yaptım. tertemiz çıktı. fakat dataları nasıl kurtaracağımı henüz bilmiyorum. emsisoft diye bir yazılım var. site sahibiyle irtibata geçtim bana verdiği cevap aşağıdaki gibi. (lütfen Çeviri kurarak okuyunuz). 12 Ağustos 2019 dan önceki uzantın çözümlemek için bir yöntem bulmuşlar. fakat 12 ağustostan sonra bir çözümün olmadığını söylüyorlar. Onlara şunu sordum. msop doyalarını çözümlememiz mümkünmüdür.

Hello Hasan,

Thank you for contacting Emsisoft Support.

The message means that your files were encrypted after 29 August 2019.

Unfortunately, STOP(Djvu) was updated recently, and we no longer have any method to decrypt this ransomware unless the encryption occurred some time ago, before the 29th of August 2019.

Please refer to this blog post for support instructions: Emsisoft releases new decryptor for STOP Djvu ransomware | Emsisoft | Security Blog

Quite a lot more information about STOP(Djvu) can be found here: About the STOP/Djvu Decrypter

For STOP related support, please read our blog post about the tool. The section marked "Community collaboration" explains how to get support in this situation.

You might try undelete software such as Recuva from Piriform, or if your files are very important, it may be worth talking to a company that specializes in negotiating with the criminals that created the ransomware, such as Coveware, at Home. They are one of the few companies that do this completely transparently and honestly. Unfortunately they will only work with companies rather than individuals.

Again, if the STOP(Djvu) decrypter does not decrypt any of the encrypted files, there is nothing else we can do. We do not recommend paying the ransom unless there is absolutely no other choice.

David Biggar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı