yusufbarandeger
Centipat
Daha fazla
- Meslek
- Mimar
Şimdilik bir çözüm yok ancak en kısa zamanda bulunması dileğiyle aşağıda çözümü olan uzantılar için çözüm yollarını anlatan rehber var.Yazının tamamı için isteyen aşağıdan ulaşabilir.
Sizce Anti Virüs kullanılmalı mı?
Bilgisayarı gereksiz yorduğunu düşündüğüm için kurmuyorum. Sizce güvenlik açığı ve virüs yememem için para verip kullanmam gerekir mi? Siz kullandıktan sonra size bir artısı oldu mu? Şu an: Windows Defender açık.www.technopat.net
Format attıktan sonra ağdaki başka cihazda zararlı yoksa sistemde güvenlik yazılımı bulunduğu ve tespit ettiği sürece tekrar gelip şifrelemeye devam etmez. Tabi bu varyantı incelemedim ağ yoluyla bulaşıp bulaşmadığını. Siz yine de temkinli olun.
Çözüm: STOP Ransomware Deşifre Aracı
Bu araç şu an sadece altta olan uzantılara sahip şifrelenmiş dosyaları kurtarabilmektedir. Eski varyantlar: (1. araca dahildir) 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0 - .djvu* variants, .promos D02NfEP94dKUO3faH1jwqqo5f9uqRw2Etn2lP3VBb - .rumba cZs3TaUYZzXCH1vdE44HNr1gnD2LtTIiSFFYv5t1 -...
Şuan için google cherome kullanmayı bıraktım.Ayrıca dün fark ettim ki virüs sadece daha önce açtığım dosyalara bulaşmış ancak son şifrelenen dosya bilgisayarımı kapatmadan önceki dosya imiş daha sonra interneti kesmiştim ve pc'yi güç tuşuna basarak kapatmıştım kapattıktan sonra şifreleme durmuş gibi bundan yola çıkarak bir yorum yapmak mümkün mü bilmiyorum ama sanırım tüm belgelerim dosyalarım 4 yılım gitti...