Tüm Hesapların Çalınması

Sharpie

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2018
Mesajlar
80
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fenerbahçe U-15 Stoper
Merhaba arkadaşlar hem benim hem babamın telefon ve bilgisayarının şifrelerinin sürekli değiştiğini gördüm. Olayı şu şekilde özetleyeyim: Sabah kalktım 10.30 gibi kahvaltıya gittim sonra telefonumu elime aldığımda Steam hesabıma guard koruması geldiğini gördüm (telefon kod koruması var hesabın) sonra şifre değişmek istedim girdiğimde adamın guardı kaldırıp hesabımı kilitlediğini gördüm, sonra uğraştım vb. bir baktım hem Yandex mailim hem Gmail gitmiş ikisinin de telefon koruması vardı her açıldığında kod istiyordu sonra tekrar baktığımda Steam ile alakalı tüm maillerin silindiğini gördüm. Ondan sonra telefon numarası vb. tüm önlemleri alıp dışarıya işimi halletmeye çıktım. İşimi hallettikten sonra kulaklığımı taktım tam otobüse gidecekken telefon kapandı açtığımda erasing dedi sıfırladı kendini birden dedim tamam canın sağ olsun Google hesabıma giriyorum yok şifre yine değişmiş üstüne kurtarma e postası ve numara da gitmiş. Eve geldim sonra babama anlattım babamın da sabah minskden biri girmeye çalışmış, ICloud'una bakıyorum IP adresleri aynı falan sonradan çaktım. Ne yapmalıyım şimdi güzel arkadaşlar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun. Bu anlattıklarımız gerçek mi?
Yok gerçek değil o yüzden gelip buraya yazıp yardım istemiş.

Evinizdeki tüm cihazları virüs taramasından geçirin. Telefon bile olsa ücretsiz 1-2 tane AV yükleyip taramadan geçirin. Bilgisayar için Kaspersky önerebilirim. Telefon için bilgim yok.
Ardından aklınıza gelen tüm hesapların şifrelerini hiç yapmadığınız şifreler yapın. Tüm hesaplarınızı yapabiliyorsanız 2 faktörlü doğrulama seçeneğini açın. Özellikle Google hesap güvenliğinizi maksimum seviyeye çıkarın. Son olarak yakın zamanda indirdiğiniz ve şüpheli olduğunuz program, dosya vb. hakkında ne varsa silin.
 
Merhaba arkadaşlar hem benim hem babamın telefon ve bilgisayarının şifrelerinin sürekli değiştiğini gördüm. Olayı şu şekilde özetleyeyim: Sabah kalktım 10.30 gibi kahvaltıya gittim sonra telefonumu elime aldığımda Steam hesabıma guard koruması geldiğini gördüm (telefon kod koruması var hesabın) sonra şifre değişmek istedim girdiğimde adamın guardı kaldırıp hesabımı kilitlediğini gördüm, sonra uğraştım vb. bir baktım hem Yandex mailim hem Gmail gitmiş ikisinin de telefon koruması vardı her açıldığında kod istiyordu sonra tekrar baktığımda Steam ile alakalı tüm maillerin silindiğini gördüm. Ondan sonra telefon numarası vb. tüm önlemleri alıp dışarıya işimi halletmeye çıktım. İşimi hallettikten sonra kulaklığımı taktım tam otobüse gidecekken telefon kapandı açtığımda erasing dedi sıfırladı kendini birden dedim tamam canın sağ olsun Google hesabıma giriyorum yok şifre yine değişmiş üstüne kurtarma e postası ve numara da gitmiş. Eve geldim sonra babama anlattım babamın da sabah minskden biri girmeye çalışmış, ICloud'una bakıyorum ıp adresleri aynı falan sonradan çaktım. Ne yapmalıyım şimdi güzel arkadaşlar?

Virüs vardır.
 
  • Modemi resetleyin.
  • Windows 7 güvenlik açıkları karşısında savunmasız. Güvenliğiniz için Windows 8.1 veya Windows 10' a geçin.
  • Kaspersky, Norton veya Bitdefender' ın IS sürümünü kurup tarama yapın.
Ücretli Anti-Virüs Önerilerim:
  • Kaspersky Internet Security
  • Norton 360
  • Bitdefender Internet Security
Ücretsiz:


  • Kaspersky Security Cloud Free
  • Bitdefender Free
Ücretli yükleyecekseniz korsan veya warez yüklemeyin. Ayrıca internetten ürün anahtarını kullanmayın. Ücretli kullanacaksanız satın alın.

Etkilerden nasıl korunuruz?

Hemen anlatayım;

  • Windows 7 kullanıyorsanız mutlaka güvenliğiniz için Windows 8.1 veya Windows 10' a geçin.
  • Şifreleri 6 ayda bir değiştirin.
  • Sistemde kaliteli bir anti-virüs yazılımı bulunmalı.
  • Şifreleriniz büyük harf, küçük harf, sayı ve özel karakterlerden oluşmalı.
  • Dosya açacaksanız Sandbox veya VirtualBox' dan çalıştırın.
  • Hesaplarınızda 2AD mutlaka olmalı.
  • Windows Güvenlik Duvarı her zaman açık olmalı. Destroy Windows 10 Spying (DWS) gibi Windows ayarlarıyla oynayan saçma sapan programları kullanmayın.
  • Haftada 1 kez virüs taraması yapın.
 

Geri
Yukarı