Hızlı yağlanan ve kepekli saç için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan v3rtecc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 125
Neredeyse 18 yaşıma geldim ama saçımda çok fazla kepek var, banyodan yeni çıkmama rağmen elimle saçımı taradığımda bile bayağı bir kepek dökülüyor. Ve 12 saat sonra yağlanmaya başlıyor, 3-4 farklı şampuan denedim az su ile duruladım çok su ile duruladım sıcak soğuk denedim ama bu sorunları bir türlü çözemedim. Şampuan dışında ne kullanmamı önerirsiniz?

Yağlanma durmuyor bir sürü ürün denedim saçı kısa tutucaksın çok belli olmayacak kepek için https://www.hepsiburada.com/head-sh...kepege-karsiti-etkili-300-ml-pm-HBC000001XSJ9 şunu kullanıyorum iyi gibi.

Benimki uzunken yağlanıyordu dalga geçiyorlardı. Saçımı kısalttım, fön makinesiyle fön çekiyorum. Üzerine sertleştirici sprey sıkıyorum o gün yağlanmıyor. Artık saçıma iltifat bile alıyorum. Sonraki gün saçımı suyla ıslıyorum sabah eski sprey gitsin diye. Tekrar yapıp spreyliyorum akşamına duş alıyorum. Bu ayarda gidiyoruz bakalım:). Yani saçın uzunsa kısalt, fön çek, spreyle sertleştir. Bir dene belki yarar dostum. Wax sürme bence o kötü duruyor.

Saçım 1 sene önce omuzlarıma geliyordu ama yağlandığı için sabah yıkaması zor olduğundan kestirdim, şimdi yine daha az yağlanıyor ama günde 2 kere yıkamam gerekiyor şampuan ile. Bir de her yıkayışımda bacaklarıma, omuzlarıma kepek çok dökülüyor. Cildim kuru biraz onunla alakalı olabilir mi, mesela makasın keskin olmayan ucunu koluma ya da bacağıma değdirip sürttüğümde derim pul pul dökülüyor. Saçımın diplerinde kuruluk varsa ve bundan kaynaklı ise bunun için krem tarzı bir şey var mıdır acaba, belki de şampuandan kaynaklı değildir?

Saçım 1 sene önce omuzlarıma geliyordu ama yağlandığı için sabah yıkaması zor olduğundan kestirdim, şimdi yine daha az yağlanıyor ama günde 2 kere yıkamam gerekiyor şampuan ile. Bir de her yıkayışımda bacaklarıma, omuzlarıma kepek çok dökülüyor. Cildim kuru biraz onunla alakalı olabilir mi, mesela makasın keskin olmayan ucunu koluma ya da bacağıma değdirip sürttüğümde derim pul pul dökülüyor. Saçımın diplerinde kuruluk varsa ve bundan kaynaklı ise bunun için krem tarzı bir şey var mıdır acaba, belki de şampuandan kaynaklı değildir?
Ben sürekli şampuan değiştirdim bi ara ondan kepek vardı. Ama normal zamanda kepek yok. Günde 2 defa yıkamak çok bu arada dostum.

Ben sürekli şampuan değiştirdim bir ara ondan kepek vardı. Ama normal zamanda kepek yok. Günde 2 defa yıkamak çok bu arada dostum.

Eskiden 1-2 günde yıkıyordum ama o daha kötüydü hocam, sabah okula gittiğimden mecbur yıkamam gerekiyor çünkü yıkamazsam öğlenleyin gibi saç iyice yağlanıyor ve kepekleniyor, şekilde almıyor.

Neredeyse 18 yaşıma geldim ama saçımda çok fazla kepek var, banyodan yeni çıkmama rağmen elimle saçımı taradığımda bile bayağı bir kepek dökülüyor. Ve 12 saat sonra yağlanmaya başlıyor, 3-4 farklı şampuan denedim az su ile duruladım çok su ile duruladım sıcak soğuk denedim ama bu sorunları bir türlü çözemedim. Şampuan dışında ne kullanmamı önerirsiniz?

Hocam bu işin kitabını yazan biri olarak saç yağını düzene sokarak çözersin yani duşunu düzenli yap 2 güne bir sık sık kafanı yıkarsan yağlanma süresi kısalır.
Kepekli saçın için bitkisel özlü şampuanlar kullan bioblas restorex gibi ama içine eczaneden doğum kontrol hapı at 100 ML için 1 hap olarak toz haline getir ve dök çalkala karışsın duşta Max 2 kere şampuan yap ve diplere iyice gir kaşı hafifçe biberiye yağı gibi saç uzatma taktiklerini de sakın yapma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı