Tüplü televizyonlarda Tetris nasıl çalışıyordu?

Nebilm

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: İntel core i5 2400

Anakart: Foxconn h61mxl-k

Ekran kartı: Gtx 1060 3 Gb

Ram: 8 Gb
Meslek
öğrenci
Eskiden tüplü televizyonumuzda Tetris oyunu vardı ve biraz önce nedensizce aklıma geldi. Tüplü televizyonda işletim sistemi var mıydı veya işletim sistemi olmadan nasıl çalışabiliyordu? Aydınlatırsanız sevinirim.

İnternette aratınca bu konu hakkında bir sonuç bulamadım, sadece bu resimi buldum.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2023-03-15 225721.png
    Ek Açıklama 2023-03-15 225721.png
    381,9 KB · Görüntüleme: 366
Hatırladığım kadarıyla o dönemlerde VCD'ler vardı. Hem film hem müzik CD'si oynatırdı. Ayrıca arkasında kumanda girişi de vardı. VCD'ler için özel oyun CD'leri vardı ve sanki içinde gömülü emülatör varmış gibi takıp oynuyorduk.

Benim hatırladığım tüplü televizyon dediğin sadece CRT monitördü, yani öyle televizyonlara işletim sistemi filan çok sonradan geldi. Bu resimdeki daha yeni diyebileceğimiz televizyonlardan olsa gerek.

Ben de internet felan olmamasına rağmen Teleretex mi öyle bir sayfa olurdu oradan bir şeyler yapılabiliyordu onu merak ediyorum.

Kumandada bir tuş vardı ana menü tuşu orada ayarlar radyo falan seçiyorduk oyun da vardı. Tetris gibi birkaç oyun daha vardı. Ama nasıl çalışıyor pek bilmiyorum. Televizyona bir şey takmıyorduk ama kendi içinde oluyordu.

Kumandada bir tuş vardı ana menü tuşu orada ayarlar radyo falan seçiyorduk oyun da vardı. Tetris gibi birkaç oyun daha vardı. Ama nasıl çalışıyor pek bilmiyorum. Televizyona bir şey takmıyorduk ama kendi içinde oluyordu.

Evet benim de anlatmak istediğim bu.

Eskiden de içinde oyun olan TV'ler vardı. Hatta hatırladığım ilki Cosmos Tech diye bir modeldi. O zamanlarda Teletext falan da meşhurdu. Haberleri falan oradan takip ederdik. Maalesef herkes Z kuşağı değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı