Türev ve integral nasıl konular?

"Bu konu gerçkte ne işe yarıyor" diye defalarca dedirten konudur. Türevdeyim kanser olmamak için dua ediyorum. Hayır gerçekten de hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum. Ve uydurma bir konu olduğu o kadar belli ki. Yok sağdan yaklaştım buna limit dedim, teğet çektim bunun eğimi türevdir falan gerçekten çok belli oluyor uydurma bir konu olduğu. Saçmalıktan başka bir şey değil. İnşallah sinir hastası olmadan bitireceğim 1 haftaya.

"Bu konu gerçekte ne işe yarıyor" diye defalarca dedirten konudur. Türevdeyim kanser olmamak için dua ediyorum. Hayır gerçekten de hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum. Ve uydurma bir konu olduğu o kadar belli ki. Yok sağdan yaklaştım buna limit dedim, teğet çektim bunun eğimi türevdir falan gerçekten çok belli oluyor uydurma bir konu olduğu. Saçmalıktan başka bir şey değil. İnşallah sinir hastası olmadan bitireceğim 1 haftaya.

İntegral köşesi keskin olmayan cisimlerin yüzeysel alanını hesaplamaya yarıyor mesela.

@feahleinda_ 'nın da dediği gibi alan bulamaya yarıyor bu konular. Sadece köşesi keskin olmayan değil, her şeklin alanı integralden çıkıyor. Kürenin alan formülünü hocamız bize integralden ispat etmişti bir kere.

Türevdeki maksimum minimum problemleri ile bir sürü günlük hayat problemi çözülebiliyor. Türev anlık değişim oranı anlamına geldiği için istatistik verileri bu konu ile hesaplayabiliyoruz.

@JessePinkMan09 hocam, o halde siz integrale hiç gelmeyin :D Türev daha kolay gerçekten :D

😆 Uydurma bir konu demek komikmiş. Öğrenci gözüyle bakarsak zaten, bakkal hesabını bilmek yeter deriz. Yoksa LTİ'yi bırakın ondan önceki konular da bir işe yaramıyor.

Demek isterdim ama ondan önceki çoğu konuyu da LTİ çözebilmek için öğreniyoruz. 🙃

Kasmaya pek gerek yok sınavda pek zorlamıyorlar zaten zor algısı olduğu için bu 3 konuda.

"Bu konu gerçkte ne işe yarıyor" diye defalarca dedirten konudur. Türevdeyim kanser olmamak için dua ediyorum. Hayır gerçekten de hiçbir işe yaradığını düşünmüyorum. Ve uydurma bir konu olduğu o kadar belli ki. Yok sağdan yaklaştım buna limit dedim, teğet çektim bunun eğimi türevdir falan gerçekten çok belli oluyor uydurma bir konu olduğu. Saçmalıktan başka bir şey değil. İnşallah sinir hastası olmadan bitireceğim 1 haftaya.
Limit türev integral özelinde olmadan, matematikteki her konu bir fikirden ortaya çıkar, bu fikirler ilerletilerek bazen uygulaması olan bazense sadece teorik sonuçlar elde edilir. Sizin şuanda sevmediğiniz LTİ kısmı muhtemelen lise eğitiminizde görüp görebileceğiniz en uygulamalı alanlarından birisidir matematiğin, çok klişe olacak ancak türev integral olmasaydı şuanda hiçbir elektronik alet bu kadar gelişemezdi, LTİ nin evrensel adı Calculus, değişimin matematiği olarak yorumlanır, bir elektrik devresinin max. kaldırabileceği voltajdan bir oyunda attığın merminin isabetinin hesabına kadar heryerde kullanmak zorundasın, aksi mümkün değil, tekerleği olmayan araba sürmeye çalışırsın bunlar olmadan yapmaya çalışırsan. Ayrıca çok inat edip bunların gerektiği yerlerde bunları kullanmazsan bunları sadece farklı bir görünüm altında kendin keşfedersin, uydurma değil keşiftir çünkü.

Eğer olur da saygın bir kurumda bir mühendislik veya temel bilim bölümüne gidersen ikinci sınıf derslerini bitirdiğinde bu konuda yine görüşlerini yazarsın.

Limit türev integral özelinde olmadan, matematikteki her konu bir fikirden ortaya çıkar, bu fikirler ilerletilerek bazen uygulaması olan bazense sadece teorik sonuçlar elde edilir. Sizin şuanda sevmediğiniz LTİ kısmı muhtemelen lise eğitiminizde görüp görebileceğiniz en uygulamalı alanlarından birisidir matematiğin, çok klişe olacak ancak türev integral olmasaydı şuanda hiçbir elektronik alet bu kadar gelişemezdi, LTİ nin evrensel adı Calculus, değişimin matematiği olarak yorumlanır, bir elektrik devresinin max. kaldırabileceği voltajdan bir oyunda attığın merminin isabetinin hesabına kadar heryerde kullanmak zorundasın, aksi mümkün değil, tekerleği olmayan araba sürmeye çalışırsın bunlar olmadan yapmaya çalışırsan. Ayrıca çok inat edip bunların gerektiği yerlerde bunları kullanmazsan bunları sadece farklı bir görünüm altında kendin keşfedersin, uydurma değil keşiftir çünkü.

Eğer olur da saygın bir kurumda bir mühendislik veya temel bilim bölümüne gidersen ikinci sınıf derslerini bitirdiğinde bu konuda yine görüşlerini yazarsın.
Keşke sevdirilerek öğretilseydi. O zaman belki böyle düşünmezdim de, oynadığım oyundaki merminin hesabını kendim yapmaya çalışırdım. Birkaç saçma sorunun hayatımı belirleyecek olmasına tahammül edemiyorum. Soru bankasında 1 soruyu yapamayınca, ve o sorunun hayatımı belirleyecek olduğunu düşününce ister istemez bir nefret oluşuyor. Ama mecbur yapmak zorundayım çünkü babam acun değil, fabrikatör değil, CEO değil.

En kötüsü de, hayatın en güzel yılları masa başında kambur olmakla geçiyor. Bir daha asla geri dönemeyeceğiz bu yıllara ve en güzel yıllarımız gelecek kaygısını düşünmekle geçti. Bu sadece benim düşüncem değil, Z kuşağının neredeyse tamamı geleceğinden kaygılı. Ve bu onların suçu değil, sistem aptal. Bu aptal Amerikan eğitim modelinin değişmesi gerek.

Dersleri yapamıyorum, anlamıyorum diye şikayet etmiyorum, buna üzülmüyorum. Dersimi çalışıyorum ve netlerim kötü değil çok şükür. Benim üzüldüğüm şey en güzel yıllarımızın kaybolması. Çok daha güzel bir gençlik geçirebilirdik bu aptal sistem olmasa. Ama yine de buna çok şükür, bizden daha kötü durumda olanlar da var. Suriyede bir çocuk olabilirdik mesela. Savaşta ailesini kaybetmiş ve yabancı bir ülkede mülteci durumda, geleceği hakkında hiçbir fikri yok... Bu durumda olmadığım için çok şükürler olsun Allah'a. Ama yine de bu eğitim sistemini düzenleyenlere hakkımı helal etmeyeceğim.

Uçak, uzay, veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. İnşallah diyelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı