Gigabyte Aorus Master 18 alınır mı?

Hocam batarya ölmese bile aralıksız laptopu 1 sene prizde kullanmak da bataryayı öldürürudü. Laptop kullanıyorsaniz haftada bir doldurt boşalt yapmanız gerekir. Yani pili %15-20 seviyelerine indirip sonra prizi takmak gerekir. Ayarlarda maksimum%80 şarj olsun seçeneği varsa bu ayarı kullanmak pil sağlığı için faydası çok olur. Bu ayarda Gigabyte de bulunuyor.

Selamlar dostum,

Ürün ilk kutudan çıkınca zaten bataryası ölmüş bir ürün ile gelmiş bana fakat dediğiniz kısma katılıyorum şu an Lenovo Legion Pro 7 kullanıyorum limit otomatik %95' te zaten.

Dikkat ediyorum elimden geldiğince. :)

O mouse hareketleri ne öyle. Şu kısacık videoda bile dayanılmaz :) bence bu fiyat tuzağına düşmezsin tekrar. Bellidir aslında. Bir şey gereğinden fazla ucuzsa satın alınmaması gerekir. Sonuçta her şeyin bir maliyeti var ve belli bir seviyeden daha ucuz olamaz. E sen şimdi laptopsuz kaldın şimdi. Hangi markalara bakıyoruz :)

Aslında çok benzer ürün XMG adı altında Avrupa da "kaliteli" diye satılıyor. Paneli kağıt üstünde çok güzel. İyi bir yazılımı olmadığı için düz bir IPS ne yazık ki. O gördüğün mouse hareketi çoklu bölge açık olduğu zaman. Sözde en iyi siyah ve HDR deneyimi olması gereken an. Çoklu bölgeden çıkıp tek bölge açarsam standart bir IPS oluyordu. MiniLED diye alınan ürünü IPS kullanmak saçma geldi. O yüzden iade ettim. İyi bir yazılım olsa kesinlikle çok farklı olur. Bu yüzden MiniLED için bence kesinlikle ASUS Scar satın alınmalı.
Şimdilik Vivobook ile mutluyum 😂
Avito bakıyorum hala. Sizin satın alma ihtiyacınız var mı?

Aslında çok benzer ürün XMG adı altında Avrupa da "kaliteli" diye satılıyor. Paneli kağıt üstünde çok güzel. İyi bir yazılımı olmadığı için düz bir IPS ne yazık ki. O gördüğün mouse hareketi çoklu bölge açık olduğu zaman. Sözde en iyi siyah ve HDR deneyimi olması gereken an. Çoklu bölgeden çıkıp tek bölge açarsam standart bir IPS oluyordu. MiniLED diye alınan ürünü IPS kullanmak saçma geldi. O yüzden iade ettim. İyi bir yazılım olsa kesinlikle çok farklı olur. Bu yüzden MiniLED için bence kesinlikle ASUS Scar satın alınmalı.
Şimdilik Vivobook ile mutluyum 😂
Avito bakıyorum hala. Sizin satın alma ihtiyacınız var mı?

Yazılım olmadığında donanım bir hiçtir. Haklısınız, ben de dayanamaz iade ederdim. MiniLED aldıysam o ürünün hakkını almam gerekiyor.

Bir ara Legion OLED önermiştiniz bana. ASUS Scar olarak fikrinizi değiştiren model hangisi acaba? :)

İhtiyaç kelimesi ile RTX 4090 Yan yana gelemez şu durumda :) anca keyfi bir satış ve üstüne para eklenerek 5080 OLED bir laptop alınabilir ama bu kesinlikle ihtiyaç olmayacak :D

Kaldı ki batary cycle hala 32 olarak gözüküyor. Yüzde 80 de kilitledim çünkü masaüstü sistem gibi kullanıyorum. Rusya'ya gitmediğim sürece hep aynı yerde duruyor monitörün yanında. Pil Sağlığı efsane durumda :)

İşlemci turbosunu kapalı kullanıyorum. Oyunlarda en ufak zorlama olmuyor. Belki yüzde 10 düşük FPS alıyor olabilirim ama fark etmiyor oyun oynarken. Sırf OLED diye bir laptop alacağımı zannetmiyorum. Bir ara heves ettim ama Yeni bir OLED monitör alırsam o zaman OLED ekranlı bir laptop alabilirim :D

Yazılım olmadığında donanım bir hiçtir. Haklısınız, ben de dayanamaz iade ederdim. MiniLED aldıysam o ürünün hakkını almam gerekiyor.

Bir ara Legion OLED önermiştiniz bana. ASUS Scar olarak fikrinizi değiştiren model hangisi acaba? :)

İhtiyaç kelimesi ile RTX 4090 yan yana gelemez şu durumda :) anca keyfi bir satış ve üstüne para eklenerek 5080 OLED bir laptop alınabilir ama bu kesinlikle ihtiyaç olmayacak :D

Kaldı ki batary cycle hala 32 olarak gözüküyor. Yüzde 80 de kilitledim çünkü masaüstü sistem gibi kullanıyorum. Rusya'ya gitmediğim sürece hep aynı yerde duruyor monitörün yanında. Pil sağlığı efsane durumda :)

İşlemci turbosunu kapalı kullanıyorum. Oyunlarda en ufak zorlama olmuyor. Belki yüzde 10 düşük FPS alıyor olabilirim ama fark etmiyor oyun oynarken. Sırf OLED diye bir laptop alacağımı zannetmiyorum. Bir ara heves ettim ama yeni bir OLED monitör alırsam o zaman OLED ekranlı bir laptop alabilirim :D

Lenovo karşısında ASUS önermem. OLED yanında MiniLED hiç önermem. Size yaz ayında tavsiye ettiğim ROG 18 5080/4090 çok uygun fiyatlıydı. O zamanlar MiniLED ve büyük ekran merakınız da vardı. ASUS Scar alınırsa sadece sorunsuza yakın "MiniLED" performansıyla alınır. MSI Stealth, Raider, Titan, Aorus, Predator, Çinli markaların çoğu aynı ya da benzer paneli kullanıyor ama en iyi deneyim ASUS'ta. En azından son 2-3 yıldır.
Kesinlikle katılıyorum. Sizin 7090 belki 80** kadar bir bilgisayar ihtiyacınız yok.
Zehir gibi 4090 22K yakın time spy veriyor. Çoğu 5080 o puanı rüyasında görmüyor. 13900HX 28-31k puan veriyor. Profesyonel anlamda bile fazlasıyla yeterliyken 8-10k ilave puan için macera aramaya gerek yok.
Zaten sizdeki Vapor chamber, 240+50 TDP hacmine sahip bir canavar. 2025 Legion ile gözle görülür tek farkı paneli.
En fazla isteğinize göre bir OLED monitör alır keyfini yaşarsınız😂
Rusya da Legion, Scar satın almak Türkiye'den zor şu aralar. Yeni yılda daha da zor olacak.

Lenovo karşısında ASUS önermem. OLED yanında MiniLED hiç önermem. Size yaz ayında tavsiye ettiğim ROG 18 5080/4090 çok uygun fiyatlıydı. O zamanlar MiniLED ve büyük ekran merakınız da vardı. ASUS Scar alınırsa sadece sorunsuza yakın "MiniLED" performansıyla alınır. MSI Stealth, Raider, Titan, Aorus, Predator, Çinli markaların çoğu aynı ya da benzer paneli kullanıyor ama en iyi deneyim ASUS'ta. En azından son 2-3 yıldır.
Kesinlikle katılıyorum. Sizin 7090 belki 80** kadar bir bilgisayar ihtiyacınız yok.
Zehir gibi 4090 22K yakın time spy veriyor. Çoğu 5080 o puanı rüyasında görmüyor. 13900HX 28-31k puan veriyor. Profesyonel anlamda bile fazlasıyla yeterliyken 8-10k ilave puan için macera aramaya gerek yok.
Zaten sizdeki Vapor chamber, 240+50 TDP hacmine sahip bir canavar. 2025 Legion ile gözle görülür tek farkı paneli.
En fazla isteğinize göre bir OLED monitör alır keyfini yaşarsınız😂
Rusya da Legion, Scar satın almak Türkiye'den zor şu aralar. Yeni yılda daha da zor olacak.

Benim düşündüğüm OLED monitör varken yanındaki laptop ekranını 2.ekran olarak kullanıyorken onunda IPS olması göze batarmı acaba düşüncemde kaynaklı. Bendeki 4090 özellikle çok iyi performans veriyor. Her oyunda basıyorum Ultra ayarları geçiyorum. Aslında her zaman orta seviye sistem kullanırdım ama kendimi bir kez olsun şımartmak istedim :D

Hakkını verebilecek bir OLED monitörü güzel indirimle yakalarsam neden olmasın :)

Savaştan dolayı ürünlerin resmi olarak gelmemesinden dolayı mı bu durum yaşanıyor? ASUS tavyan markası ve ürünlerin gelmesinde yine de problem yaşanıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla Avrupa ve Amerika markaları için tedarik yok diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin

Benim düşündüğüm OLED monitör varken yanındaki laptop ekranını 2.ekran olarak kullanıyorken onunda IPS olması göze batarmı acaba düşüncemde kaynaklı. Bendeki 4090 özellikle çok iyi performans veriyor. Her oyunda basıyorum Ultra ayarları geçiyorum. Aslında her zaman orta seviye sistem kullanırdım ama kendimi bir kez olsun şımartmak istedim :D

Hakkını verebilecek bir OLED monitörü güzel indirimle yakalarsam neden olmasın :)

Savaştan dolayı ürünlerin resmi olarak gelmemesinden dolayı mı bu durum yaşanıyor? ASUS tavyan markası ve ürünlerin gelmesinde yine de problem yaşanıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla Avrupa ve Amerika markaları için tedarik yok diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

Doğrusu 2. ekran keyfinize kalmış. Kullanım şeklinize göre hareket edebilirsiniz 😂
Bizim gibi ihtiyarlara 4090 fazlasıyla yeterli ya.
Monitor alırsanız şöyle güzel bir 4K alın keyfine bakın.
Aslında panel değişimi yapabilirsiniz. Teoride mümkün fazlasıyla. Benzer modellerde ASUS kullandığı MiniLED 20000+ karartma paneli temin edilebilir (150$+-) renk profili biraz sıkıntılı ama çözülür. Karartma yazılımı olmayan arayüzü tat vermez gibi sanki. G-Sync bile bir şekilde yapıyorlar ama nasıl bilmiyorum.
Paneliniz 16' olduğu için OLED dahi takabilirsin. 16' zeyprus ya da Gigabyte Aero 16 4K 60Hz 😂
Türkiye de zor işler. Kabaca nereden baksanız monitör parasına yaklaşır sanırım.
Ya da en kestirme yol tekrar 130k düşerse Legion 5080 ya da 90 tercih ederseniz. Seneye sarısitede bulunur sanırım.
Hem savaş durumu hem sanırım genel politika. Sadece DNS'ten 2 tane Aorus satın almıştım (23, 24) hepsi Kazakistan üzerinden geliyordu. Lenovo 2021-22 sonrası Rusya için üretimi yok zaten. Tüm üretimler Kazakistan'dan üzerinden. Üretilen garantisi 2-3-4 yıl burada sadece 1 yıl(ozon, wildberries gibi)
Çin'ya da başka ülke için 200€ üstü gümrük mevzusu zaten vardı gelecek yıl 3-5 daha aratacak. Piyasada çoğu şey bulunuyor. Mac, Apple her modeli iyi fiyata neredeyse her satıcıda var.
Fiyatlar keyfine artıyor. Birçoğunun stoğu bitti.
Konuda bahsettiğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı