Steam Türk lirası desteğini kesiyor

  • Konuyu başlatan Perax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2B
  • Görüntüleme 101B
Steam Arjantin ve Türkiye'de para birimini varsayılan olarak dolara çeviriyor. Cüzdan bakiyeleriniz de belirlenen tarihte otomatik olarak dolara çevrilecek. Bu yeni oyun satın almanıza, cüzdanınıza para yüklemenize, mevcut oyunlarınızı oynamanıza ve diğer steam özelliklerini kullanmanıza engel olmayacak.

Sadece oyunları artık dolar fiyatından satın alacağız.

CS2 Prime Status (ABD): $14.99
CS2 Prime Status (EU): 14,29€
CS2 Prime Status (TR): 394,95 ₺

CS2 alacak kişiler üzülmesin, arada öyle çok da fazla bir fark olmayacak. Çünkü son zamanlarda bu farkı Valve sabit döviz kurunu yukarı çekerek zaten bozdu. Bunu zaten Steam mağazasındaki oyun fiyatlarından da anlayabilirsiniz.

Ama bu diğer oyun yapımcılarında oldukça can yakacak. Örneğin; Fifa 2024 Türkiye'de 899₺ iken Amerika'da $53.99. Yaniiiii 1519,05 ₺ :)

Ama ben ne Valve'e ne de oyun yapımcılarına kızamıyorum. Çünkü adam Amerika'da / Avrupa'da oyun yapıyor kendi para birimiyle 54 birime oyun satıyor. Buna bölgesel fiyat politikasını getirip biraz indirim yapıyor 31 birime kadar düşürüyor. Napsın bedavaya mı versin? onlar da başedemiyor artık bu tür döviz dalgalanmalarının sıklıkla yaşandığı Ülkelerin para birimleri karşısında.

Burada kızılacak tek biri var ismi lazım değil.

Kısacık da bir dipnot eklemek istiyorum; bu karar eğer oyun yapımcılarının Valve'e karşı baskısı sonucu oluştuysa. Oyun yapımcılarının bir takım pişmanlıkları olacak gibi. Çünkü günümüzde 899₺ ye bile oyun alırken 10 kere düşünenler bu fiyatı 1519₺ görünce ne yapacaklar tahmin etmek çok da zor değil.

Yine korsan oyunlarda listede 1. sıraya yerleşeceğiz gibi ve bunu bu zihniyet değişmedikçe de her alanda uzun yıllar yaşayacağız :)
Konunun başına sabitlenecek en doğru yorum.
 
Yarın Cadılar Bayramı indiriminde alabildiğiniz oyunu alın. Özellikle Online oyunları. Korsana başlayacağız mecbur. Valve paragöz du de bu kadar da beklemiyordum.
 
Hocam uyku tutmadı saat 8 de okul var 18.10 da bitiyor meslek derslerim var Steam moralimi bozdu maalesef ama onların pek suçu yok ama bu gidişle bende korsan kullanmak üzereyim gibi.

Hocam hacklenme korkusu olmasa bende sürekli kurardım ama yapacak bir şey yok artık onlar oynayacak biz izleyecegiz.
 
Hocam i9 işlemci 4090 ekran kartınız var imzada yazılana göre, bende bunlar olsa benim için problem olmazdı sanki😂
"Uygun" fiyata hobi alışverişimizi yapıyorduk. Artık hobi uygun fiyatlı olmayacak.

Benim en son masaüstü bilgisayarım da 2014'te topladığım i7-4790K & GTX 980 ikilisiydi. O tarihten sonra iş ve eğitim gereği hep seyahat etme durumum oldu ve masaüstü bilgisayarımı 2016 yılında satmak zorunda kaldım. Şu anki bilgisayarım o tarihten bu yana topladığım ikinci masaüstü bilgisayarım oluyor. Bir nevi içimde kalan o masaüstü özlemini giderdim.

Masaüstünü toplayana kadar da gaming laptoplarla idare ettim.
 
Baldur's Gate 3 alacaktım almamı önerir misiniz USD geçince daha pahalı oluyor diye biliyorum.

Onu ben bile aldım GOG üzerinden tam fiyattan. Adamlar sonuna kadar hak ediyor.

Sen yine 1-2 indirim bekle, ama olur da bindirim gelirse etiketlersin ben senin yerine alırım. Sorumluluk kabulüm .d
 
Güzel oldu, gençlerde bile malumu tutanlar vardı.

Beğenmedim atanlar ne yaşıyor? Her halk hak ettiği gibi yönetilir. Koyun gibi yönetilmek istedik ve sonuç bu.
Hem burada zararda çıkanlar sadece senin dediğin maluma oy verenler değil hem de TR'de düzgün bir parti olduğunu hala düşünüyorsan sen onlardan daha sıkıntılısın. Son dönem olanlardan sonra hala "KK kazansa her şey düzelecekti" kafasındaysan sorumlusun demektir. TR'de şu an bazı insanların saçma bağlanma ve köle olma alışkanlıkları yüzünden düzgün ve gerçek amaçlı bir Parti kalmadı, hepsi kendilerini halktan üstün zannediyor ve halk sadece karşıdakini laflayıp birini arşa çıkarmaya devam ettikçe bu sorun asla düzenleyecek. Eğer ki inanışın gerçekten olayların "O zaman düzelecekti" şeklindeyse ya hiçbir şey düşünmeden sadece bir yol olduğunu varsayarak suçlayacak başka kişiler arıyorsun ya da sen o suçladığı kitlenin en sorunlu olan parçasındansın. Artık şu kafanızı tek bir şey üzerine çalıştırmayı bir salın da eleştirmeyi öğrenin.
 

Geri
Yukarı