Türk.Net mi Superonline mı?

Berzah

Megapat
Daha fazla  
İyi akşamlar.

Bir ay sonra Türk Telekom ile olan geniş bant internet bağlantısı taahhüdüm bitiyor. İki seçenek arasında kaldım, sizlerin de fikirlerinizi almak istedim.

Birinci seçenek 35 Mbit AKN'siz Türk.net aboneliği. Bunun fiyatı 65 TL.

İkinci seçenek 25 Mbit AKN'siz Turkcell Superonline aboneliği. Bunun fiyatı da 89 TL.

Yaşadığım muhitte fiber optik kablo var fakat binanın içine kadar gelmiyor. Yani VDSL kullanacağım. Netflix'ten 4k film ve videolar izleyeceğim, bu sebeple bağlantımın en az 25 Mbit olması önemli.

Türk.net'in bağlantısı daha hızlı ve fiyatı daha ucuz ama verdiği hizmetten, müşteri olarak muhatap bulamamaktan çekiniyorum. Superonline'ın hizmet kalitesi daha iyidir fakat o da 25 Mbit ve daha pahalı.

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Ben Superonline kullanıyorum. VDSL internet. Açıkçası müşteri hizmetleri beklediğimden kat kat iyi çıktı. Yani bu kadar kısa sürede bağlanıp sorun çözmeleri bence diğer firmalara göre çok çok iyi. Arkadaşım Turknet kullanıyor. Müşteri temsilcisi diye bir şey yok anladığım kadarıyla. Ama şu ana kadar kopma sorunu hiç yaşamadı ve söylenen hızı AKK olmadan kullanıyor. Bence güzel ama işte sorun olunca nasıl olacak orası insanı korkutuyor biraz.

Şu anda TürkNet kullanıyorum. Bir sorun olduğunda Online İşlemlerden desteğe mesaj bırakıyorum. 1-2 gün içinde sorunum çözülüyor. Başta bende konuşacak birisi olmadığı için şikayetçi olmuştum. Ama herhangi bir sorun yaşamadım.

Hiç millenicom'a baktınız mı. Ona da bakmanızı öneririm. Arkadaşım bağlattığında Türk Telekom ekibi gelip kurulum yapmış. Aynı zamanda bu forumda bir konuda okumuştum, bir arkadaş Türk Telekom'u arayıp paketleri soruyor ve müşteri hizmetleri millenicom'u da düşünebilirsiniz tarzında bir öneride bulunuyor. Benim de Türk Telekom kontratım bittiği anda 100 Mbit Millenicom'a geçmek gibi bir düşüncem var.

Hattınızı direk TurkNet'e taşırsanız hem sorunsuz bir geçiş olur hemde port sorunu vs. ile uğraşmazsınız. Beğenmezseniz zaten iptal etme şansınız yüksek, sadece TurkNet değil, Netspeed, Oris Telekom ile aynı şeyi yapabilirsiniz.

Ben hattımı direk olarak TT'den TurkNet'e aktardım, yaklaşık 1 ay oldu, sorun yaşamadım, hatta TT'de akşamları 130-170 arası olan pingim TurkNet'e geçince 70-80 arasına kadar düştü, yoğun olmayan saatlerde 50-60 civarını bile görüyorum. Benim bölgemde işler bu şekilde, farklı bölgede farklı durum söz konusu olacaktır.

Müşteri hizmetleri önem arz ediyor ise, Netspeed, Oris Telekom, Milleni tercih edebilirsiniz. Özellikle Oris Telekom düşük ping süresi bu aralar çok övülüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı