Türk oyunculara değer vermeyen oyun firmaları

Bende RDR2 gibi oyunları hep aldım artık almayacağım. O paralara dil desteği olsa neyse hem para verip eziyet çekmeyeceğim. Kimse kusura bakmasın orijinal alıyoruz da bir şey mi oluyor. RDR2 kim bilir ne kadar sattı Türkiye'de. Adamlar halen getirmediyse Türkçe ben almam arkadaş. Artık Türkçe desteklemeyeni bende desteklemeyeceğim.
 
Tabii oyunları Türkçe oynamak, oyunlarda Türkçe seslendirmenin, dublajın, altyazının çok önemli. Ama ingilizceniz kötü ise veya geliştirmek istiyorsanız İngilizce oynayın. İngilizce oynadığım oyunlardan çok şey öğrendim.
 
Tabii oyunları Türkçe oynamak, oyunlarda Türkçe seslendirmenin, dublajın, altyazının çok önemli. Ama İngilizceniz kötü ise veya geliştirmek istiyorsanız İngilizce oynayın. İngilizce oynadığım oyunlardan çok şey öğrendim.

Geliştirecek onu düşünür oynar zaten alt yazı olsa (dublajsız çoğu oyun) yine gelişiyor İngilizce. Lisede çok oyun oynadığımdan İngilizce dersim yüksekti mesela adam konuşsa yeter zaten.
 
Evet arkadaşlar şimdi alttaki konumda korsan oyun oynamakta sorun yok, para veren enayidir diyenlerin serzenişlerini göreceğiz. Tabii ki istisnalar mevcut ancak üyelerin çoğunluğu maalesef hem homofobik hem de korsansever.
Korsan oyun oynamanın otobüse kaçak binmekle eş değer olduğu gerçeği
Kesinlikle katılıyorum. Pahalı yapmayın kardeşim o zaman diyerek korsan oynarlar, şirket satışı yok diye ülkeyi umursamaz ve dil desteği vermez. Sonra da "Aaaa bu oyunda dil desteği yokmuş keşke olsaydı da alsaydık, bu firma böyle hiçbir oyunu alınmaz Türk düşmanları fetöcü hainler" diye zırlarlar. Korsan oyun oynayıp kendi bilgisayarını bile düşünmeyen adamdan ne hayır beklersin ki...
 
Türkçe çok konuşulan bir dil ama en fazla da crack yapılan ülke. Tamam firmaların suçu var ama biz oyuncuların daha fazla suçu var. (bence)
 
Eskiden alayım Türkçe gelmesine yardımım dokunur diyordum ama artık demiyorum. Oyun alırken Türkçe desteği olup olmaması alırken benim için önemli. 15-20 dil koyup Türkçe koymuyorsa ben niye oyunu alıp oynuyorum? Oyun F/P değilse ve Türkçe yoksa almıyorum. Değmeyen oyunlar icin yama aramakla falan uğraşamam. Türkçe olsa alacağım birçok oyun var ama istek listemde duruyor şimdilik.
 
Bir nebze de olsa haklılar. Kitlemizin çoğunluğu için oyunlar "ETS, Valorant CS" bunlar. Ve maalesef oyunlara para vermek "enayilik" gibi görüldüğünden dolayı bize yönelik yatırım yapmıyorlar.
 

Geri
Yukarı