Steam Türk oyuncuları kısıtlayıp Türkçe getirmiyor

Oyunların Türkçe çıkmaması Steam'in suçu değil. Gelişitiricinin insiyatifi ile alakalı bir durum. Steam Valve'ın yaptığı bir oyun platformu. Zaten Valve kendi oyunlarada Türkçe dil desteği veriyor.

Artı olarak mesela Ubisoft oyunları kendi sitesinde 200 300 TL iken Steam'de 10 20 dolar olabiliyor takıntınız yoksa gidin oradan alın. Steam'den almak zorunda değilsiniz. Aynı şey Epic içinde geçirli.
Sorun para meselesi değil her oyun var Allah'a şükür mevzu Adalet bilmesi gerekenler bazıları

Steam'den oyun alınırken KDV alınıyor diye biliyorum ancka genellikle oyunun satış fiyatına yakın fiyat çekiliyor hesabından. Satış sayfasında daha detaylı bilgi veriliyordur elbet ben dikkat etmedim hiç.

Ayrıca dolara geçiş sonrası Türkiyedeki kullanıcılar TL hesabından oyun alınca doğal oalrak banka tarafında TL -> USD dönüşümü yapıyor. Bunu da banka kendi kuruna göre yapıyor. Resmi kurlardan daha değişik olabiliyor bankanıınkiler. Hatta komisyon bile alaibliyorlar bazı zaman aralığında.

Benim şimdiye kadar aldığım oyunlar genellikle etiket fiyatına yakın değerler oldu.

Sonuç.
  • Oyunların Türkçe çıkmaması Steam'ın suçu mu? - Hayır oyun yapımcısının sorumluluğundadır.
  • Oyunların pahalı olması Steam'ın hatası mıdır? - Hayır ülke ekonomisinin suçudur.
  • Steam yıllarca Türk oyunculara kıyak yapmış mıdır? Sonuna kadar yapmıştır.

Belki ekonomi kötü olmasa hala TL ile alışveriş yapıyor olacaktık.

Ben ikisinde de yok sanıyordum.

@Don Juan Bolsa, var hocam. Valve Türkçe dilini neredeyse her oyununa ekliyor. Daha çıkmamış olan Deadlock oyununda bile var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…