Steam Türk oyuncuları kısıtlayıp Türkçe getirmiyor

Oyunların Türkçe çıkmaması Steam'in suçu değil. Gelişitiricinin insiyatifi ile alakalı bir durum. Steam Valve'ın yaptığı bir oyun platformu. Zaten Valve kendi oyunlarada Türkçe dil desteği veriyor.

Artı olarak mesela Ubisoft oyunları kendi sitesinde 200 300 TL iken Steam'de 10 20 dolar olabiliyor takıntınız yoksa gidin oradan alın. Steam'den almak zorunda değilsiniz. Aynı şey Epic içinde geçirli.
Sorun para meselesi değil her oyun var Allah'a şükür mevzu Adalet bilmesi gerekenler bazıları

Bak şimdi arkadaşlar bazı örnek vericem Trendyol hepsi burada Bim şok markalar bunları satın alıyor bak şimdi genel diyeceğim illaha görmüşsünüz dür Steam Xbox epic gibi şirketler biri oyun yaparken fiyat belirler Okey bunu anladık biliyoruz maliyet lakin sen havalimanından aldığın su bakkaldaki su arasında değişikler oluyor bakkaldaki su hava limanına gidiyor su değer kazanıyor lakin TL değil dolarla

Konu aynı ama sen en son yazdığıma bak anlayacaksın
Steam'den oyun alınırken KDV alınıyor diye biliyorum ancka genellikle oyunun satış fiyatına yakın fiyat çekiliyor hesabından. Satış sayfasında daha detaylı bilgi veriliyordur elbet ben dikkat etmedim hiç.

Ayrıca dolara geçiş sonrası Türkiyedeki kullanıcılar TL hesabından oyun alınca doğal oalrak banka tarafında TL -> USD dönüşümü yapıyor. Bunu da banka kendi kuruna göre yapıyor. Resmi kurlardan daha değişik olabiliyor bankanıınkiler. Hatta komisyon bile alaibliyorlar bazı zaman aralığında.

Benim şimdiye kadar aldığım oyunlar genellikle etiket fiyatına yakın değerler oldu.

Steam'den oyun alınırken KDV alınıyor diye biliyorum.
Bu vergilendirme oyunda gördüğünüz fiyat içerisinde bulunuyor. Örnek olarak 15 dolar olan Escape From Tarkov oyununun 12.5 doları oyun, 2.5 doları vergi.

1764590291577.png

Tamam da çaktırma orayada gönderme gidiyor.
Sonuç nedir? Steam mi suçlu burada?

Sonuç.
  • Oyunların Türkçe çıkmaması Steam'ın suçu mu? - Hayır oyun yapımcısının sorumluluğundadır.
  • Oyunların pahalı olması Steam'ın hatası mıdır? - Hayır ülke ekonomisinin suçudur.
  • Steam yıllarca Türk oyunculara kıyak yapmış mıdır? Sonuna kadar yapmıştır.

Belki ekonomi kötü olmasa hala TL ile alışveriş yapıyor olacaktık.

Bunun suçlusu ne zamandan beri Steam oldu? Rockstar, Ubisoft ve bunun gibi şirketler Türkçe getirmiyorsa suçlu onlar. Steam ne alaka? Steam desteği, Türkçe diline destek olmuyor tarzı bir şey söylerseniz burada da haksızsınız. Steam desteği ben her zaman Türkçe olarak kullanıyorum. Talep açtığımda Türkçe yazıyorum ve anlıyorlar, yanıt veriyorlar.

CS 2'nin Türkçe dil desteği var ne kadar gerekli olmasa da.
Ben ikisinde de yok sanıyordum.

@Don Juan Bolsa, var hocam. Valve Türkçe dilini neredeyse her oyununa ekliyor. Daha çıkmamış olan Deadlock oyununda bile var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı