Carlonsoftware
Centipat
Daha fazla
Ben bir Telegram grubundaydım, adamın biri gruba 5000 TL karşılığında WhatsApp'tan birine mesaj atacak yazsın dedi. Ben de yazdım adama. Adam bana 3 tane numara verdi, numaralara "Veri sızıntısı yaşıyormuşsunuz, doğru mu?" diye mesaj at dedi. Ben de attım. Sonra adam SS istedi, SS de attım. Sonra adam beni engelledi ve sohbeti sildi. Sonra meğerse sözde bu adam X şirketinin verilerini sızdırmış (şirket duyuru yaptı: Sunuculara erişim var ama sızıntı yok.) ve benim mesaj attığım kişiler o şirketin yöneticileriymiş. Sonra kişi beni engelledikten sonra yöneticilere tekrar mesaj attım. "Telegram'dan biri atmamı istedi, falan. Suçun yoksa ceza almazsınız." dedi. Israr ettim, engelledi. Şirketin avukatı ile iletişime geçtim. "Biz gerekli yerlere çoktan bildirdik. Suçun yoksa mahkemede kanıtlarsın." dedi. Sonra baştan olayı anlattım. "Hiç inandırıcı gelmedi." dedi. Sonra ısrar ettim. "Durumunu anladım, değerlendireceğim." dedi ve o da engelledi. Olaydan 4 ay (130 gün) geçti, herhangi bir şey olmadı.