Türk Telekom bilinçli internet yavaşlatma

GulGokGG

Centipat
Daha fazla  
Yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekom'dan arandım şu şu fiyata 50Mbps hızlı pakete geçmek ister misiniz diye. Bende tamam dedim 24Mbps'den 50Mbps geçtim. İlk 2 gün hiç sıkıntı yoktu son hızda hatta 51-52MBPS Hz'da kullanabiliyordum. 2 günden sonra internet hızım 29.8Mbps'e düştü. Aradım müşteri hizmetlerini bu arada niye herkes çok hatta bekliyorum diyor anlamıyorum her aradığımda 30 saniye sürmüyor bekletme süresi neyse, arıza kaydı oluşturdu temsilci 2 gün sonra sorununuz düzelmiştir diye mesaj geldi fakat hızım yine sabit 29.8Mbps'di. Aradım müşteri hizmetlerini tekrar arıza kaydınızı tekrar oluşturuyoruz dedi. Tamam dedim. Ne oldu aynı mesaj yine geldi sorununuz çözülmüştür diye fakat hızım yine sabit(!) 29.8Mbps. Yine aradım bölgenizde olan bir sorundan kaynaklı olabilir diyor bana şaka gibi. Bende diyorum ki arıza varsa internet hızım nasıl sabit sürekli 29.8Mbps çıkıyor diyorum dediği şey şu bilemiyorum bölgenizde arıza olabilir... Suratına kapattım.

Ben Türk Telekom'um bilinçli internet hızlarını sabitlediğini düşünüyorum hat destekliyor hatta 90Mbps kadar destekliyor, 100Mbps paket kullanan kuzenim var fakat o da 50Mbps sabitlenmiş durumda. Şimdi benden 50Mbps paket parası alacaklar ama bana sabit bir şekilde 29.8Mbps internet verecekler...

Elimde videolar var her gün farklı saatler de çekiyorum nereye başvurabilirim bu videolar ile?

Söz konusu birkaç örnek video:

Moralinizi bozmak istemem ama onlarda paketi satarken sabit 50Mbps vereceğiz demiyorlar, 50Mbps'ye kadar dedikleri için şikayet etsenizde bir sonuca varabileceğinizi sanmıyorum. Size sabit 50Mbps vereceğiz dediler ise siz haklısınız, aynı paketi kullanıyorum yeri geliyor 30 yeri geliyor 57Mbps alıyorum.

Ben de 35 Mbps paket kullanmaya başladım geçen sene. İlk aylar 30'un altına inmedi. Elimde o zaman yapılmış hız testi sonuçları da var. Lakin birkaç ay geçince hızım 26 Mbps'e sabitlendi. Ben de sizin gibi durumu bildirdim. Arıza kaydı oluşturup geldiler. Hat değerlerimin kötü olduğunu, daha fazla çıkamayacağımı söylediler. Oysaki ilk 2-3 ay istediğim hızda kullanmıştım. Hatta yeni müşteri gibi arayıp altyapı sorguladığımda da adresimin 40 Mbps'e kadar desteklediği gözüküyor. Şimdi mecbur kabullendim. Türk Telekom bu dediğiniz şeyi çok yapıyor.

Moralinizi bozmak istemem ama onlarda paketi satarken sabit 50Mbps vereceğiz demiyorlar, 50Mbps'ye kadar dedikleri için şikayet etsenizde bir sonuca varabileceğinizi sanmıyorum. Size sabit 50Mbps vereceğiz dediler ise siz haklısınız, aynı paketi kullanıyorum yeri geliyor 30 yeri geliyor 57Mbps alıyorum.

Aynı sitede kuzenim 100Mbps paket kullanıyor hızı 50'ye sabitlenmiş o sabit 50 alabiliyorken ben niye paketim olan 50Mbps alamıyorum? Niye boşuna çok para veriyorum? Aynı şekilde kuzenimde şikayetçi beraber şikayetçi olacağız.
Modem arayüzünden alabileceğiniz ve size verilen maksimum değerleri kontrol ettiniz mi? Hız sabitlemeyi oradan anlarsınız.

Modem arayüzüne girip bakmayı denedim ama bulamadım.
Birazdan 100mbps pakete geçeceğim bakalım hızım ne olacak yine ilk 2 gün sıkıntısız ondan sonra yavaşlayacaktır. Video çekip Türk Telekom binasına gidip videoları izleteceğim.

Son düzenleme:
Evet arkadaşlar 100mbps internet paketine geçtim hızım 94mbps bunun açıklaması nedir bekliyorum. Düpedüz dolandırmak denir buna başka birşey değil!

50mbps pakette sabit 29.8mbps hız alırken 100mbps pakete geçince nedense 94mbps alabiliyorum, hat destekliyorsa neden ben 50mbps paketteyken tam hız alamıyordum?

Sırf kanıtlamak için 240TL'lik pakete geçtim :D neyse 2 ay sonra iptal edeceğim tamamen.

İlgili video;

Son düzenleme:
Konuyu okumadınız sanırım 50mbps pakette sabit 29.8mbps alıyorum diyorum 100mbps geçince nasıl bu kadar hız alabiliyorum alt yapı destekliyorsa neden 50mbps pakette hızın yarısını alıyorum anlamıyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı