Türk Telekom cayma bedeli ve tüketici hakem heyeti başvurusu nasıl işler?

bybilx

Kilopat
Selamlar arkadaşlar. Sorunumu şöyle açıklamam gerekirse 9 Ocak tarihinde Türk Telekom tarafından arandım ve Netflix Prime 60GB isimli bir tarifeye geçerek taahhüdümü yeniledim. İlk 6 ay boyunca Netflix'i ücretsiz kullanabileceğimi söylediler. Aktivasyon linki vs. gelecekti ancak gelmedi. 20 gün boyunca bununla uğraştım ancak oluşturulan her hata kaydını kısaca açıklarsam boş cevaplarla çözümlendi diye kapatıyorlar. Ayıplı hizmet sundular tabiri caizse.

Tarifeye geçerken bana özel bir indirim olduğunu da eklediler ve 700 lira civarlarında bir fatura ödeyecektim. İlk ay faturam 737 lira geldi. Birdahaki ay faturam 960 lira olarak gözüküyor. Yani fatura hususunda da kandırıldım. Telekom'un müşteri hizmetlerini arayıp operatör degişikliği ve cayma bedeli hususunda bilgi aldım. Tüketici hakem heyetine başvursam bile her türlü cayma bedelini ödeyecekmişim öyle söylediler. Hayatımda böyle rezil kalitesiz bir operatör görmedim. Turkcell'den geçmiştim pahalı diye ama keşke kalsaymışım; en azından bir muhatabım oluyor ve kaliteli hizmet sunuyorlardı. Şimdi ben bunlara para yedirmeden nasıl operatör değiştirebilirim bilgisi olan var mı? Hakem heyeti süreci nasıl işler? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar. Sorunumu şöyle açıklamam gerekirse 9 Ocak tarihinde Türk Telekom tarafından arandım ve Netflix Prime 60GB isimli bir tarifeye geçerek taahhüdümü yeniledim. İlk 6 ay boyunca Netflix'i ücretsiz kullanabileceğimi söylediler. Aktivasyon linki vs. gelecekti ancak gelmedi. 20 gün boyunca bununla uğraştım ancak oluşturulan her hata kaydını kısaca açıklarsam boş cevaplarla çözümlendi diye kapatıyorlar. Ayıplı hizmet sundular tabiri caizse.

Tarifeye geçerken bana özel bir indirim olduğunu da eklediler ve 700 lira civarlarında bir fatura ödeyecektim. İlk ay faturam 737 lira geldi. Birdahaki ay faturam 960 lira olarak gözüküyor. Yani fatura hususunda da kandırıldım. Telekom'un müşteri hizmetlerini arayıp operatör degişikliği ve cayma bedeli hususunda bilgi aldım. Tüketici hakem heyetine başvursam bile her türlü cayma bedelini ödeyecekmişim öyle söylediler. Hayatımda böyle rezil kalitesiz bir operatör görmedim. Turkcell'den geçmiştim pahalı diye ama keşke kalsaymışım; en azından bir muhatabım oluyor ve kaliteli hizmet sunuyorlardı. Şimdi ben bunlara para yedirmeden nasıl operatör değiştirebilirim bilgisi olan var mı? Hakem heyeti süreci nasıl işler? Ne yapmam gerekiyor?

Ne kadar erken çıkarsanız o kadar az cayma bedeli ödersiniz. Cayma bedeli ödemeden THH'ye başvurmak sıkıntı hocam, faiz birikir karar sonuçlanana kadar icra işlemi başlayabilir vs.

O yüzden başvurmadan cayma bedelini ödeyip bütün yazılı mesajlaşmaları, taahhüt mesajlarını, web sitesindeki tarife detaylarını ile THH'ye başvurun. Cayma bedeline ait mesajı ve dekontu da ekleyerek iade talep edin hocam.

Türk Telekom yanılmıyorsam ilk 30 gün içerisinde tarife değişikliği hakkı sunuyordu, ilk 7 günde kanunen sözleşmeden çıkma hakkınız mevcut.

Güncelleme.
BTK üzerinden şikayette bulundum.
Hiç ilgilenmeyen, umursamayan, hatta operatör değiştirirsem cayma bedeli yansıyacağını söyleyen, beni tehdit eden Türk Telekom çalışanları tarafından bir anda telefon yağmuruna tutuldum. Birkaç sefer taciz edildikten sonra açtım. Tarifemi ve taahhüdümü iptal ettiler ve bunun genel bir sorun olduğunu söylediler. Daha önce sadece bana özel mi diye sorsam da ağızlarını bıçak açmıyordu, yani malumun itirafı gibi oldu bu. Arka planını tam olarak söylemeseler de teknik bir problem gibi bir yalan sıksalar da Netflix şirketi ile kampanya için resmiyette anlaşamadıklarını, insanları dolandırdıklarını anladım. Cayma bedeli ödemeden operatörümü değiştirdim.
Geçmeyi düşünen varsa geçmesin o tarifelere. Aman diyeyim. Mümkünse Türk Telekomdan uzak durun direkt. Mal ayağına yatarak insan dolandırıyorlar. Haklarınız yokmuş sanmanızı istiyorlar sizi tehdit ediyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı