Türk Telekom farklı konumda neden daha hızlı?

RTX3080TiSuper

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
705
Çözümler
3
Normalde evdeyken telefon internetimin hızını en fazla 20-25 Mbps görmüştüm. Bugün evden uzak başka bir yerde denedim, sonuç 57 Mbps çıktı. Nasıl bu kadar fark olabiliyor? Evde de 5 çekiyor, test ettiğim yerde de. Kendi evimde bu sonuçları nasıl alabilirim?

Screenshot_20210305_110043_com.android.chrome.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baz istasyonu yoğunluğu, frekans ve kullanılan genişlik gibi bir sürü faktör var. Ayrıca birleştirilen frekansların da önemi var. Konuma göre değişmesi oldukça normal. Türk Telekom'un daha iyi altyapı kurması veya sizin kısmen daha iyi bir cihaza geçmeniz hızda artış sağlar.
 
Baz istasyonu yoğunluğu, frekans ve kullanılan genişlik gibi bir sürü faktör var. Konuma göre değişmesi oldukça normal. Türk Telekom'un daha iyi altyapı kurması veya sizin kısmen daha iyi bir cihaza geçmeniz hızda artış sağlar.
Telefon aynı telefon. Büyük ihtimal konumdan dolayı böyle fark var.
 
Evet, dediğim gibi baz istasyonu önemli. Birleştirilen frekanslara göre çok büyük farklar oluşabiliyor. Alt frekanslarda kapsama alanı genişken hız az oluyor örneğin. Daha üstlerdeki frekansları birleştirirseniz 300 Mbps üzeri hız bile alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı