Türk Telekom fiber altyapı başvurusu nasıl yapılır?

Eğer bölgenizdeki planlama birimi uygun görürse fiber altyapı getirtmeniz elbette mümkündür. Benim sokağımdaki binaların çoğunda fiber var. En eski benimki olduğundan benim binamda VDSL var. Bina sakinleri olarak fiber hat talebimizi belirten bir dilekçe verdik. 3 aydan kısa bir sürede fiber çekildi. Şu an hem VDSL hem fiber var. Benimle beraber 4 kişi fiber kullanıyor. 2 kişi hâlâ VDSL kullanmaya devam ediyor. Sanırım onlar da taahhütleri bitince fibere geçerler.

Süreci anlattığım konuyu okumak isterseniz buraya bırakıyorum: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim
Burada nasıl bir dilekçe hazırlamanız gerektiğini, nereye teslim etmeniz gerektiğini, sonrasında neler yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz.

Haricinde sormak istediğiniz başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam selamlar. Gaziantep şahinbey'de ikamet etmekteyim. Çevremde fiber internet bulunuyor. Ancak benim sokağıma gelmedi. Benim süreç boyunca neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Tüm süreci okudum ben ve komşularım da fiber istiyor. Müşteri hizmetleriyle talep vermemiz üzerinden aylar geçti. Arayan soran dahi yok. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Hocam selamlar. Gaziantep şahinbey'de ikamet etmekteyim. Çevremde fiber internet bulunuyor. Ancak benim sokağıma gelmedi. Benim süreç boyunca neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Tüm süreci okudum ben ve komşularım da fiber istiyor. Müşteri hizmetleriyle talep vermemiz üzerinden aylar geçti. Arayan soran dahi yok. Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Selamlar hocam,
Linkini verdiğim konuda da bahsettiğim gibi size de dilekçe önerebilirim ancak. Müşteri hizmetleriyle olacak işler değil bunlar. Doğrudan müdürlükteki planlama birimiyle iletişime geçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Dilekçe önerebilirsiniz Hocam çok güzel olur. Müdürlüğe götürürüm ancak ben reşit değilim. Abim veya Ablam ile götürebilirim. Sıkıntı olacağını sanmam.

Uzaktan talep açmakla çoğu zaman olumlu sonuç maalesef alınamıyor. Bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidip ve ne yapıp edip oradaki Erişim Planlama birimi ile görüşmeniz gerek. Onlar bölgelerindeki şebeke durumuna tamamen hakimdirler ve sizin adresinize de bir fiber dönüşümü planlanmışsa ondan da haberleri vardır (zaten ilk projeyi de bu birim hazırlar...). Ancak bazı müdürlüklerde vatandaşın bu birim ile görüşmesini engellemeye çalışılıyor, buna da hazırlıklı olmanız lazım. Fakat, sizin sorunuzun/talebinizin olur ya da olamaz cevabı bu birimin insiyatifindedir.

Ben talep acmakla falan bir cozum bulamadim en son tam umudu kesmiştim ki bir sabah evden cikarken apartamana turk telekom fiber kutusu takildigini gördüm. O kadar talep actik reddettiler ama kendi planlama tarihlerine göre bizim sokağa fiber getirmişler. Biraz şans işi.

Edit: Konuyu acali 3 yil olmus bu arada. 80 metre uzakliktan fiber getirmeleri 3 yil surdu heriflerin.

Uzaktan talep açmakla çoğu zaman olumlu sonuç maalesef alınamıyor. Bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidip ve ne yapıp edip oradaki Erişim Planlama birimi ile görüşmeniz gerek. Onlar bölgelerindeki şebeke durumuna tamamen hakimdirler ve sizin adresinize de bir fiber dönüşümü planlanmışsa ondan da haberleri vardır (zaten ilk projeyi de bu birim hazırlar...). Ancak bazı müdürlüklerde vatandaşın bu birim ile görüşmesini engellemeye çalışılıyor, buna da hazırlıklı olmanız lazım. Fakat, sizin sorunuzun/talebinizin olur ya da olamaz cevabı bu birimin insiyatifindedir.
Hocam çok geç yanıt veriyorum Kusura bakmayın. Gaziantep'de son olan olayları biliyorsunuzdur. Trafo'lar alev aldı. Benim mahallem çok etkilendi 1 Hafta elektrik gelmedi. Elektrik işini halletmek için yeni elektrik direği koyuldu. O direği koymak için kazı çalışması yapılırken, şansıma nasıl geldiyse benim internet kablom kesildi. 23 temmuzdan beridir internetim yok. Bugün TT müdürlüğü ile yüz yüze görüşme sağladım. Dediğiniz gibi fiber dönüşüm yapılacakmış. Adresinize fiber planlanmış dediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı