Türk Telekom Fiber kopma ve upload problemi

Merhabalar konuyu hortlatmak istiyorum benim başımda da benzer bir konu var ama yardım edebilirmisiniz?
Kimlere ulaşmam lazım?
Ankarada ikamet ediyorum fiber hat altyapıyı ericsson döşemiş maalesef online oyun oynamak imkansız ilk başta binaya kadar MDU fiberdi dedim cihaz arızalı cebimden para verdim FTTH ye geçtik o zamanda yine ERİCSSON ont taktılar değiştirtmek istedim altyapınız ericsson değiştiremezsiniz dedi altyapı değişirse olur şu durumda ne yapabilirim?
Hocam işinizi hallettirmeniz için Türk Telekom CEO'sunun twitter paylaşımları altında sürekli şikayette bulunun. Ben o şekilde işimi hallettirebildim. Yoksa sizin cahil saha ekibine söz geçirmeniz imkansız gibi bir şey. Beni problemin yok diye iki yıl boyunca oyaladılar, dile kolay iki yıl Türk Telekom müdürlüğüne gittim geldim. CEO'dan bir telefon geldi Elazığ'ı bir kenara bırak, Erzurum'dan bölge müdürü bile her gün arayıp durumu sordu. Türkiye'de işler bir süredir böyle ilerliyor, yukarıdan bir adam bulursan işin çözülür yoksa kimse yüzüne bakmaz.

Hocam işinizi hallettirmeniz için Türk Telekom CEO'sunun twitter paylaşımları altında sürekli şikayette bulunun. Ben o şekilde işimi hallettirebildim. Yoksa sizin cahil saha ekibine söz geçirmeniz imkansız gibi bir şey. Beni problemin yok diye iki yıl boyunca oyaladılar, dile kolay iki yıl Türk Telekom müdürlüğüne gittim geldim. CEO'dan bir telefon geldi Elazığ'ı bir kenara bırak, Erzurum'dan bölge müdürü bile her gün arayıp durumu sordu. Türkiye'de işler bir süredir böyle ilerliyor, yukarıdan bir adam bulursan işin çözülür yoksa kimse yüzüne bakmaz.
benim asıl problemim bu ericsson altyapı hocam huawei ve nokia altyapı da yok sizinki gibiydi bizim altyapı ilçe müdürüne gittim düzelecek diye kendi cebimden 2000₺ verip mdu sistemi iptal ettirip FTTH yaptırdım ama bize gelen saha dolabının altyapısı kullanılan ekipmanlar ericsson olunca değişen hiç birşey olmadı ama nasıl bileniyorum oyunlarda ağıza alınmayacak şeyler sayıyorum evdekiler artık kafayı yedi bu diyorlar o derece kötü durum nasıl halledecez altyapıyı değiştirmeleri lazım
Görseller ektedir ericsson ont

Dosya Ekleri

• 904439F5-ABE2-488A-B05B-D8A63F3166AE.jpeg
    904439F5-ABE2-488A-B05B-D8A63F3166AE.jpeg
    43,1 KB · Görüntüleme: 126
  • 51281864-EF09-4F35-813F-975D93CF831F.jpeg
    51281864-EF09-4F35-813F-975D93CF831F.jpeg
    68,4 KB · Görüntüleme: 142
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam işinizi hallettirmeniz için Türk Telekom CEO'sunun Twitter paylaşımları altında sürekli şikayette bulunun. Ben o şekilde işimi hallettirebildim. Yoksa sizin cahil saha ekibine söz geçirmeniz imkansız gibi bir şey. Beni problemin yok diye iki yıl boyunca oyaladılar, dile kolay iki yıl Türk Telekom müdürlüğüne gittim geldim. CEO'dan bir telefon geldi Elazığ'ı bir kenara bırak, Erzurum'dan bölge müdürü bile her gün arayıp durumu sordu. Türkiye'de işler bir süredir böyle ilerliyor, yukarıdan bir adam bulursan işin çözülür yoksa kimse yüzüne bakmaz.

2 Sene önce fiber çektirirken apartmana bölge amirinin numarası kalmıştı bende unutmuşum yani. Bu sene arkadaşım için aynı başvuruyu yapalım dedik. İşte başvurduk falan arkadaşımın da taahhüdü bitiyordu onlarda fiberi TürkNet'te kullanırız diye oraya belge gönderdi falan. TTkom taahhüdü bitiyor diye arkadaşım interneti iptal etti 1-2 gün bekler fiberi TürkNet'te kullanırız diye. Neyse 1-2 hafta bekledik yok bağlanmadı fiber ama fiber kutusu apartmana takıldı kablosu kapısının önüne kadar çekildi sadece sokaktan eve apartmana çekilmesi kaldı. Online dersler falan da var hiç yoktan ADSL'e geçeriz rahat ederiz dediler bu sürede TürkNet'e bildirmişler onlarda başvurunun TTkom tarafından reddedildiğini söylemişler falan. Arkadaşım her gün bölge müdürlüğüne gidip çıldırıp geri dönüyordu. Bölgede fiber yokmuş sahil kısmında varmış sokaktan TTkom altyapısı yokmuş falan adres yanlışmış sistemde hata varmış falan falan... Hiç yoktan eskisi gibi bağlatın demişler ona da yok demişler. Böyle topu taca atıp durma. En sonunda aklıma geldi bölge amiriyle konuşmuştum onun numarasına mesaj attık oda okuyup arkadaşımın konuştuğu kişiye göndermiş sonra 10 dk geçmedi telefonla arkadaşımı arayarak artık ne hatası varsa 3 haftalık olan hata bir anda yok oldu, ertesi gün internet açıldı. Fiber ise aralık sonuna doğru bağlanacak dediler.
Fibere ilk geçtiğimde o modemden vermişlerdi. Nedendir bilmiyorum ilk günler fena değildi. Sonrasında internette sayfa açarken yavaş açılma, boş sayfalar açılma gibi olaylar artınca şikayette bulunup değiştirttim modemi bir de DNS varsa ona göre bir engelleme yapıyor onu kapanmayınca düzelmiyor hızı. Mümkün mertebe macOS klonlama özelliği olan modem alarak bu sorun bertaraf edilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 Sene önce fiber çektirirken apartmana bölge amirinin numarası kalmıştı bende unutmuşum yani. Bu sene arkadaşım için aynı başvuruyu yapalım dedik. İşte başvurduk falan arkadaşımın da taahhüdü bitiyordu onlarda fiberi TürkNet'te kullanırız diye oraya belge gönderdi falan. TTkom taahhüdü bitiyor diye arkadaşım interneti iptal etti 1-2 gün bekler fiberi TürkNet'te kullanırız diye. Neyse 1-2 hafta bekledik yok bağlanmadı fiber ama fiber kutusu apartmana takıldı kablosu kapısının önüne kadar çekildi sadece sokaktan eve apartmana çekilmesi kaldı. Online dersler falan da var hiç yoktan ADSL'e geçeriz rahat ederiz dediler bu sürede TürkNet'e bildirmişler onlarda başvurunun TTkom tarafından reddedildiğini söylemişler falan. Arkadaşım her gün bölge müdürlüğüne gidip çıldırıp geri dönüyordu. Bölgede fiber yokmuş sahil kısmında varmış sokaktan TTkom altyapısı yokmuş falan adres yanlışmış sistemde hata varmış falan falan... Hiç yoktan eskisi gibi bağlatın demişler ona da yok demişler. Böyle topu taca atıp durma. En sonunda aklıma geldi bölge amiriyle konuşmuştum onun numarasına mesaj attık oda okuyup arkadaşımın konuştuğu kişiye göndermiş sonra 10 dk geçmedi telefonla arkadaşımı arayarak artık ne hatası varsa 3 haftalık olan hata bir anda yok oldu, ertesi gün internet açıldı. Fiber ise aralık sonuna doğru bağlanacak dediler.

Fibere ilk geçtiğimde o modemden vermişlerdi. Nedendir bilmiyorum ilk günler fena değildi. Sonrasında internette sayfa açarken yavaş açılma, boş sayfalar açılma gibi olaylar artınca şikayette bulunup değiştirttim modemi bir de DNS varsa ona göre bir engelleme yapıyor onu kapanmayınca düzelmiyor hızı. Mümkün mertebe macOS klonlama özelliği olan modem alarak bu sorun bertaraf edilir.
Peki bu ankara bölge müdürünü nerden bulacağın bayağı araştırdım internetten bulamadım ericsson türkiye ceo suna yazdım ama linkedin den bi cacık çıkacağını zannetmiyorum

Yazdım dönüş yapmıyorki adam en son ericsson tr müdürüne yazdım ışıl hanımdı galiba az önce döndü türktelekom a ilettim sorunu dedi eğer ilgilenmezlerse tekrar bana dönüş yapın diye yazdı bakalın bekliyorum neler dönecek
ericsson tr nin türk telekom la ne alakası var tam olarak anlayamadım anlatırmısınız

ericsson tr nin türk telekom la ne alakası var tam olarak anlayamadım anlatırmısınız
Ericsson firması Doğu Anadolu'nun büyük bir çoğunluğunun fiber altyapısını kontrol ediyor anladığım kadarıyla. Bölge müdürü, ben ve ericsson firmasından bir yetkili telefonda konferans yaparken söylemişlerdi bunu. Artık kullandığımız MDU'ların modeli o yüzden mi Ericsson bilemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı