Türk Telekom fiber kutusu yerleştirdi

Anladım detaylandırdığın ve vaktini ayırdığın için teşekkürler zaten 4 katlı bina bizden başka kullanan yok herhalde ev interneti

FTTH'den para almıyorlar sanırım Türk Telekom'u arayıp öğrenebilirsiniz. Kutuyu taktıklarında eve kablo çekmesi için elektrikci cağırmanızı söylüyorlar elektrikçinin çekeceği fiyata bağlı eğer binanızda yapılırken fiber altyapı varsa arayıp kayıt oluşturmanız yeterli.

Fibere geçecekseniz araştırıp kendiniz bir modem alabilirsiniz ben öyle yaptım ISS modemi ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

Şu anlık VDSL gözüküyor ama kaldırımın içine kutu ve siyah koruma borusu ve de turuncu kablo döşediler galiba tüm mahalle için ya da bulunduğum merkez için.

Şu anlık VDSL gözüküyor ama kaldırımın içine kutu ve siyah koruma borusu ve de turuncu kablo döşediler galiba tüm mahalle için ya da bulunduğum merkez için.
Elektrikçi çağırma mevzusu müdürlükten müdürlüğe göre değişir. Ama genelde kendileri çeker. Çünkü obk'nın içindeki core, ince bir kıl gibidir. Zarar gelirse sinyal gelmez. Ftth de sinyal ya vardır, ya da yoktur. Dolayısıyla gelen t.t ekibi, ofdk'dan ont'ye sonlandırma yapıp, routerı kurup gider.

Büyük bir ihtimal kendileri halledecek bu fiber için herhangi bir başvuru yapmadım.

Olabilir bende kutu mevcuttu fakat dairemden kutuya kadar olan kabloyu benim çekmem gerektiğini söylemişlerdi kabloyu çekince bağlantıları onlar yapmıştı.

Olabilir bende kutu mevcuttu fakat dairemden kutuya kadar olan kabloyu benim çekmem gerektiğini söylemişlerdi kabloyu çekince bağlantıları onlar yapmıştı.
Bazı müdürlükler öyle yapıyor maalesef. Ama şimdilerde daha dikkatliler. Çünkü, obk'nın içindeki core o kadar ince ki, saç kılı gibi. Eğer ki konnektör uzerinde düzgün yerlestirilmezse bile sinyal gelmez. APC konnektör sinyale daha PL'dir. UPC konnektör TS'dir. Ofdk'da genelde sinyal, ont sonlandirma yapılmadan önceki APC konnektörden daha az çıkar. Yani biraz işi bilen adamın yapması gerekli. Yoksa sağlıklı bağlantı olmaz.

İşinizi biliyorsunuz hocam aynı durumu yaşadım ONT'nin girişini oynatmazsam internet alamıyordum

İşinizi biliyorsunuz hocam aynı durumu yaşadım ONT'nin girişini oynatmazsam internet alamıyordum

Düzgün birinin yapması lazım. Yoksa sağlıklı olmuyor asla. En iyisi aslında fabrikasyon upc APC patch konnektordur. Fabrika çıkışlı konnektör takılı gelir. Daha sağlıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…